آیا لیزر برای موهای زائد بدن عوارض دارد ؟
- شناسه خبر: 20569
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۱۳
- نویسنده: دکتر نیوز
موهای زیر پوستی و بازوها و پاهایی که موهای زائد دارند می توانند زیبایی ظاهر شما را تحت تاثیر قرار دهند و ممکن است اپیلاسیون و اصلاح به هر دلیلی برای بسیاری از افراد مناسب نباشد. مثلا اصلاح زمان بر است و گاهی اوقات با خراش ها و بریدگی هایی همراه است که اصلا خوشایند نیست و این یکی از شایع ترین دلایلی است که افراد را به سمت لیزر موهای زائد دائمی سوق می دهد. اما لیزر درمانی اغلب می تواند باعث ایجاد اسکار و تحریک پوست شود.
پس راه حل چیست ؟ لیزر بدن در مقایسه با سایر روش های رفع موهای زائد چقدر بی ضرر است؟ عوارض احتمالی این روش چیست؟ برای تصمیم گیری درست باید پاسخ این سوالات را بدانید.
آیا لیزر بدن بی ضرر است؟
بسیاری لیزر بدن را موثر و بی ضرر می دانند. زیرا از نظر آنها این روش حذف موهای زائد هیچ خطر طولانی مدتی برای سلامتی ندارد. اما برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی موقتی را پس از لیزر درمانی تجربه کنند. توصیه می کنیم قبل از لیزر درمانی با یک متخصص پوست مشورت کنید و یک آزمایش انجام دهید.
لیزر درمانی به حذف موهای زائد بدن بدون آسیب رساندن به پوست کمک می کند و این روند معمولاً سریع است (بسته به ناحیه تحت درمان). اما برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی ناخواسته ای را تجربه کنند.
خطرات مرتبط با لیزر بدن
ممکن است پس از لیزر درمانی با عوارض جانبی مواجه شوید که بیشتر آنها موقتی هستند. اما اگر بدتر شدند، باید با متخصص پوست مشورت کنید.
به یاد داشته باشید که لیزر موهای زائد موهای زائد را برای همیشه از بین نمی برد. بلکه باعث کاهش رشد آنها می شود. در هر جلسه لیزر درمانی، موها نازک تر و تراکم کمتر می شوند و چرخه ریزش مو افزایش می یابد. در ابتدا نیاز به چندین جلسه لیزر درمانی برای از بین بردن کامل موها خواهد بود، زیرا همه موها به طور همزمان در مرحله رشد فعال نیستند.
تحریک و قرمزی پوست
سوزش و قرمزی پوست شایع ترین عوارض لیزر درمانی است و اگر لیزر درمانی در ناحیه حساس بدن شما انجام شود، احتمال بروز این عارضه بیشتر است. همچنین ممکن است پوست حساس، قرمز یا متورم شود.
این اثرات مشابه اثراتی است که پس از اپیلاسیون یا سایر روش های حذف موهای زائد مشاهده می کنید. تحریکات پوستی معمولاً در عرض یک ساعت پس از لیزر از بین می روند. برای تسریع بهبودی پوست خود می توانید از کیسه یخ استفاده کنید.
آسیب چشم
لیزر موهای زائد، به خصوص در صورت، به این معنی است که چشمان شما ممکن است در خطر باشد. به همین دلیل، استفاده از عینک محافظ برای محافظت از چشم بسیار مهم است.
تغییر در رنگدانه های پوست
همچنین ممکن است متوجه شوید که رنگدانه پوست شما پس از لیزر درمانی تغییر کرده است. کسانی که پوست روشنتری دارند ممکن است لکههای تیره روی پوست خود پیدا کنند و کسانی که پوست تیرهتر دارند ممکن است لکههای روشن را روی پوست خود ببینند. اگرچه این تغییرات موقتی هستند. اما اگر افزایش یافتند، با پزشک خود صحبت کنید.
زبری پوست
برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که پوست ناحیه لیزر شده خشن است (به دلیل سوختگی های سطحی). اگرچه این ناهمواری ملایم است. اما ممکن است باعث ایجاد اسکار و لایه برداری شود. علاوه بر این، اگر پوست خشک باشد و نوک پروب لیزر به اندازه کافی خنک نشده باشد، ممکن است باعث زبری پوست شود. استفاده از مرطوب کننده برای ناحیه لیزر شده نیز می تواند از این اتفاق جلوگیری کند.
بر اساس مطالعه ای که در مورد اثرات لیزر بدن در گروه های نژادی مختلف انجام شده است، تعداد جلسات درمانی و شدت عوارض جانبی مرتبط است. افرادی که بیش از شش لیزر درمانی داشتند، عوارض جانبی بیشتری را تجربه کردند.
همانطور که گفتیم این عوارض معمولا موقتی و خفیف هستند. در موارد نادر، عوارض جانبی جدی ممکن است رخ دهد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
عوارض جانبی نادر ناشی از لیزر بدن
تغییر رنگ پوست: اگر اخیراً برنزه شده باشید این اتفاق می افتد.
رشد مجدد موهای ناخواسته: این واقعا نادر است. اما به هر حال ممکن است این اتفاق بیفتد.
تاول: اگر پوست شما بلافاصله پس از لیزر موهای زائد در معرض نور خورشید قرار گیرد، ممکن است دچار تاول شوید. همچنین اگر لیزر درمانی به درستی انجام نشود، ممکن است پوست ناحیه مورد نظر تاول بزند. سعی کنید یکتا دو هفته بعد از لیزر بدن پوست حساس خود را در معرض نور خورشید قرار ندهید تا بهبود یابد.
به یاد داشته باشید که لیزر موهای زائد موهای زائد را برای همیشه از بین نمی برد. بلکه باعث کاهش رشد آنها می شود. در هر جلسه لیزر درمانی، موها نازک تر و تراکم کمتر می شوند و چرخه ریزش مو افزایش می یابد. در ابتدا نیاز به چندین جلسه لیزر درمانی برای از بین بردن کامل موها خواهد بود، زیرا همه موها به طور همزمان در مرحله رشد فعال نیستند. پس از این مدت، ممکن است فقط برای حفظ نتیجه و برداشتن چند تار مو که دوباره رشد کرده اند، برگردید.
آیا می توان در دوران بارداری لیزر بدن انجام داد ؟
لیزر بدن در دوران بارداری بی خطر نیست. اگر باردار هستید، باید تا چند هفته پس از زایمان صبر کنید و سپس برای جلسه بعدی لیزر خود بروید. بارداری با تغییرات هورمونی فراوان می تواند باعث رشد بیش از حد موها شود. اگرچه این ناخوشایند است. اما معمولا خود به خود حل می شود. اگر این موها کم کم از بین نرفت می توانید بعد از بارداری لیزر بدن انجام دهید. اما حتما قبل از آن با پزشک خود مشورت کنید.
برخی باورهای غلط در مورد لیزر موهای زائد
اولین باور غلط: لیزر بدن باعث افزایش رشد موهای بدن می شود
حقیقت: رشد مو به تعداد فولیکول های مو بستگی دارد. لیزر درمانی به کاهش سرعت رشد مو، تراکم و ضخامت مو در هر جلسه کمک می کند. این در نهایت باعث کاهش رشد مو می شود. لیزر درمانی یک راه حل دائمی نیست و موهای شما همچنان رشد می کنند، اما بسیار کندتر و نازک تر می شوند. موهایی که دوباره رشد می کنند به ضخامت قبل نیستند. همچنین همانطور که گفتیم اگر لیزر بدن به درستی انجام نشود ممکن است باعث برگشت موها شود.
باور غلط دوم: لیزر بدن می تواند باعث سرطان شود
حقیقت: هیچ مدرک علمی برای تایید این باور وجود ندارد. لیزری که برای از بین بردن موهای زائد استفاده می شود دارای اشعه است. اما هیچ خطر جدی وجود ندارد. لیزر مورد استفاده در لیزر بدن فقط فولیکول های مو را با مقدار کمی تابش هدف قرار می دهد.
تصور اشتباه سوم: لیزر بدن دردناک است
حقیقت: شما فقط یک نیش خفیف احساس خواهید کرد که خیلی دردناک نیست و در واقع درد کمتری نسبت به اپیلاسیون دارد.
تصور غلط چهارم: لیزر بدن باعث ناباروری می شود
هیچ مدرک علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. لیزرهای مورد استفاده در لیزرهای بدن فقط موهای زائد را از بین می برند و به پوست نفوذ نمی کنند و هیچ قسمت دیگری از بدن را تحت تأثیر قرار نمی دهند.
چه کسانی نباید لیزر بدن انجام دهند؟
افراد زیر 14 سال نباید لیزر بدن انجام دهند. از آنجایی که پوست آنها نازکتر است و رگهای خونی حساستری دارند، ممکن است در طول درمان با لیزر خونریزی کنند. علاوه بر این احتمال واکنش آلرژیک در این افراد بیشتر است.
زنان باردار و شیرده نباید لیزر بدن انجام دهند. اگرچه شواهد خاصی در این زمینه وجود ندارد; اما پزشکان به این افراد توصیه می کنند که تحت لیزر درمانی قرار نگیرند.
افرادی که دارای ریزش موی غیر معمول یا لکه های پوستی هستند، کاندیدای مناسبی برای لیزر بدن نیستند. زیرا این روش می تواند باعث التهاب و جای زخم شود. افراد مستعد آکنه نیز نباید لیزر بدن انجام دهند. زیرا لیزر می تواند باعث باز شدن منافذ پوست و آکنه های شدید شود.
افرادی که از داروهای خاصی استفاده می کنند ممکن است با لیزر بدن عوارض جانبی داشته باشند. این داروها شامل موارد زیر است:
- داروهای ضد افسردگی
- قرص های ضد بارداری
- رقیق کننده های خون
افرادی که بیماری های پوستی جدی دارند نباید لیزر بدن انجام دهند. این بیماری ها شامل اگزما، پسوریازیس یا آکنه است. لیزر درمانی می تواند این عوارض را تشدید کند.
افرادی که این بیماری ها را دارند نیز نباید لیزر بدن انجام دهند: کلوئید، سرطان پوست، لوپوس، روزاسه.