آیا افراد دیابتی می توانند ایمپلنت کنند ؟
- شناسه خبر: 25343
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۰۵:۰۶
- نویسنده: دکتر نیوز
کاشت دندان برای افراد دیابتی کاملا امکان پذیر است، اما این بیماران باید شرایط خاصی را رعایت کنند. مشخص است که سطح بالای قند خون باعث التهاب ساختار دندان و اختلال در ایمپلنت دندان می شود. بنابراین کسانی که دیابت دارند نیز در معرض خطر ابتلا به پریودنتیت هستند.
با این حال، از آنجایی که هنگام گذاشتن ایمپلنت دندان باید یک دهان سالم و بدون التهاب داشته باشید، این خطر وجود دارد که ایمپلنت برای بیماران دیابتی به درستی بهبود نیافته و این درمان عالی شکست بخورد.
گاهی نیز این سوال را می پرسند که اگر دیابت دارید و دندان های خود را از داده اید، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که گزینه های شما برای جایگزینی دندان چیست. خبر خوب این است که ایمپلنت های دندان برای بیماران دیابتی صد در صد ایمن هستند تا زمانی که وضعیت آنها تحت کنترل باشد.
با این حال، ذکر این نکته ضروری است که بیماران دیابتی در مقایسه با سایر بیماران در معرض خطر بیشتری برای شکست ایمپلنت هستند.
افراد دیابتی هنگام ایمپلنت دندان باید از چه خطرات و اقدامات احتیاطی آگاه باشند؟
به طور کلی، سطح قند خون در دیابت قندی اغلب تحت کنترل نیست. به خصوص در بیمارانی که دیابت آنها درمان ضعیفی دارد یا تشخیص داده نشده است. نوسان زیاد قند فرآیندهای متابولیک متعددی را در بدن تحت تاثیر قرار داده و باعث آسیب طولانی مدت به اندام هایی مانند کلیه ها یا شبکیه چشم می شود. افزایش سطح گلوکز در خون نیز تاثیر منفی بر بهبود زخم دارد.
با این حال، این لزوما نباید مانعی برای عرضه ایمپلنت های دندان باشد. در واقع، با سطوح قند ثابت و به خوبی تنظیم شده و اقدامات احتیاطی مناسب، کاشت دندان برای افراد دیابتی نیز می تواند نصب شود.
دندانپزشک برای این بیماران در جلسه مشاوره به جز توضیح مواردی نظیر روند کار و قیمت ایمپلنت دندان، درباره اقدامات حیاتی نیز صحبت خواهد کرد.
خطرات احتمالی ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی
با وجود ایمپلنت دیجیتال دیگر نگران خطرات احتمالی نباشید.
التیام زخم
برای اینکه ایمپلنت دندان به درستی بهبود یابد، کاهش سطح گلوکز و دستیابی به سطوح قند پایدار در دراز مدت بسیار مهم است. مقادیر ثبت شده به طور منظم اطلاعاتی در مورد وضعیت و مراقبت از بیمار ارائه می دهد.
در مرحله حساس بهبودی، سطح قند خون باید بسیار دقیق کنترل و تا حد امکان ثابت نگه داشته شود. این امر مستلزم توجه و مراقبت زیادی از سوی بیمار و کنترل کامل پزشک است.
دفاع ایمنی محدود شده
در افراد دیابتی، سیستم دفاعی بدن در برابر عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی در نتیجه سطح بالای قند ضعیف می شود. التهاب و عفونت می تواند بدون مزاحمت گسترش یابد و به آرامی بهبود یابد. در زمینه کاشت در دیابت، اهمیت زیادی باید به حفره دهان عاری از میکروب و تقویت سیستم ایمنی بدن داده شود. برای این منظور معمولا قبل از درمان و در مرحله بهبودی آنتی بیوتیک تجویز می شود.
کاهش تشکیل استخوان
جذب کلسیم و تولید سلول های استخوان ساز در دیابت مختل می شود. به عبارتی،تولید استخوان مورد نیاز برای بهبود ایمپلنت دندان تا حدی که از بین رفتن کاشت دندان را تهدید می کند، مختل می شود.
سخن پایانی
اگر شما نیز مبتلا به دیابت هستید و یک یا چند دندان خود را از دست داده اید، ممکن است علاقه مند به بررسی ایمپلنت های دندان به عنوان یک گزینه باشید. برای این کار می توانید به یک مرکز تخصصی ایمپلنت مراجعه نمایید.
دکتر شهاب محمدی یکی از متخصصین حرفه ای و شناخته شده در زمینه ایمپلنت دندان و ایمپلنت ارزان است که می تواند با بررسی های دقیق خود مشخص نماید که آیا شما کاندید ای عمل جراحی هستید یا خیر. قطعا تا زمانی که به اندازه کافی سالم باشید و تحت عمل جراحی قرار بگیرید، می توانید ایمپلنت دندان انجام دهید.
فراموش نکنید که ایمپلنت دندان یک استاندارد طلایی برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند. این گزینه ظاهر، احساس و عملکرد طبیعی فک شما را بازیابی می کند.