سندروم شیشه خیارشور چیست ؟
- شناسه خبر: 27925
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۲۱
- نویسنده: دکتر نیوز
سندروم شیشه خیارشور اشاره جالبی به زمان هایی است که از دور به مشکلات دیگران نگاه می کنیم. گرفتاری های آن شخص شاید از دور بسیار ساده و قابل حل به نظر برسد! اما اگر خود ما در جایگاه آن شخص قرار می گرفتیم، می دیدیم که مشکلات به ظاهر ساده چقدر پیچیده، حل نشدنی و حل نشدنی هستند.
اصولاً مشکلات دیگران از بیرون ساده و قابل حل دیده می شود; بنابراین ما به راحتی در مورد آنها قضاوت یا اظهار نظر می کنیم. اما وقتی در آن موقعیتها قرار میگیریم، آنها را سخت و پیچیده مییابیم.
تنها یک راه برای جلوگیری از سندرم ترشی وجود دارد: خود را به جای طرف مقابل بگذارید و احساسات و مشکلاتی را که با آن دست و پنجه نرم می کند درک کنید. در این صورت به دیگران برچسب ناتوان نمیزنیم، آنها را سرزنش نمیکنیم و عجولانه رفتار نمیکنیم.
اما به نظر می رسد شرایط یا غریزه ای در درون همه ما وجود دارد. که آن را سندروم شیشه خیارشور نام گذاری شده است و به این صورت عمل می کند:
در بیماری سندروم شیشه خیارشور کسی را می بینید که سعی می کند شیشه خیارشور را باز کند. اما شخص به وضوح در حال تلاش است و شما بلافاصله فکر می کنید، “من می توانم این کار را انجام دهم” و سپس دست به شیشه خیارشور می گیرید و به آنها می گویید که می توانید این کار را انجام دهید اما شما نیز شکست می خورید و شما بیشتر تلاش می کنید و اینبار نیز باز نمی شود و به این فکر فرو میروید که مشکل چیست !
این اساساً روزانه در سراسر شرکت ها و مکان های مختلف اتفاق می افتد. شما قسمتی از مشکل یا مشکلی را می بینید و اساساً فکر می کنید، “من می دانم چه باید بکنم…” و سپس تا حدی به خود میگوید، سعی می کنید آن را حل کنید و در نهایت تقریباً به همان جایی می رسید که آخرین نفر بدون آن بوده است.
این سندرم اشاره جالبی به زمان هایی است که از دور به مشکلات دیگران نگاه می کنیم. گرفتاری های آن شخص شاید از دور بسیار ساده و قابل حل به نظر برسد! اما اگر خودمان در جایگاه آن شخص قرار می گرفتیم، می دیدیم که مشکلات به ظاهر ساده چقدر پیچیده، غیرقابل حل و حل نشدنی هستند.