افزایش انسولین پس از غذا خوردن نشانگر سلامتی بدنتان است
- شناسه خبر: 30449
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۳ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۱۶
- نویسنده: دکتر نیوز

به گزارش دکتر نیوز، در یک مطالعه می گویند که پاسخ انسولین بالا می تواند متحد سلامتی شما باشد، همچنین محققان در Sinai Health اطلاعات حیاتی در مورد رابطه بین سطح انسولین بعد از غذا خوردن و سلامت طولانی مدت قلب و متابولیک کشف کردند. این تحقیق این تصور را که افزایش انسولین به دنبال مصرف غذا چیز بدی است، اصلاح می کند. برعکس، می تواند نشانگر سلامتی در آینده باشد.
این مطالعه به رهبری دکتر راوی رتناکاران، متخصص بالینی در مؤسسه تحقیقاتی Lunenfeld-Tanenbaum، بخشی از Sinai Health، به بررسی چگونگی تأثیر سطح انسولین بعد از غذا بر سلامت قلبی متابولیک پرداخت. در حالی که تحقیقات گذشته نتایج متناقضی را به همراه داشته است که هم اثرات مضر و هم مفید را نشان می دهد، این مطالعه جدید با هدف ارائه تصویر واضح تری در یک دوره زمانی طولانی انجام شده است.
این تیم یافته های خود را در مجله آنلاین eClinicalMedicine، منتشر شده توسط گروه Lancet گزارش کردند.
به طور معمول، سطح انسولین پس از خوردن غذا افزایش می یابد تا به مدیریت قند خون کمک کند. با این حال، نگرانی این است که آیا افزایش سریع انسولین بعد از غذا می تواند سلامتی بدی را به همراه داشته باشد یا خیر. برخی معتقدند افزایش انسولین، به ویژه پس از خوردن کربوهیدرات، باعث افزایش وزن و مقاومت به انسولین می شود. این زمانی اتفاق میافتد که سلولهای بدن به خوبی به انسولین پاسخ نمیدهند و کنترل سطح قند خون را سختتر میکند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش میدهد.
دکتر رتناکاران، که همچنین متخصص غدد در مرکز رهبری سینا برای دیابت در بیمارستان Mount Sinai است، گفت: «این پیشنهاد توسط برخی افراد مبنی بر اینکه پیکهای انسولین با افزایش وزن، اثرات مضری دارند، دارد.» حفظ، عملکرد و بازسازی سلول های بتا. او همچنین استاد دانشکده پزشکی Temerty دانشگاه تورنتو است.
علم به اندازه کافی قطعی نیست که این تصور را پشتیبانی کند. دکتر رتناکاران گفت: اکثر مطالعات در مورد این موضوع یا در مدت زمان کوتاهی انجام شده اند یا بر اساس اندازه گیری های انسولین به صورت جداگانه انجام شده اند که ناکافی بوده و می توانند گمراه کننده باشند.
تیم او با بررسی پیامدهای قلبی متابولیک پاسخ انسولین در درازمدت و به گونه ای که سطح پایه قند خون را به حساب می آورد، به این مشکل پرداخت. نکته دوم کلیدی است زیرا هر فرد پاسخ انسولین فردی دارد که بسته به میزان قند خون متفاوت است.
این مطالعه روندهای شگفت انگیزی را نشان داد. با افزایش پاسخ اصلاح شده انسولین، بدتر شدن قابل توجهی در دور کمر، سطح HDL (کلسترول خوب)، التهاب و مقاومت به انسولین، در صورتی که عوامل همراه را در نظر نگیریم، مشاهده شد. با این حال، این روندهای به ظاهر منفی با عملکرد بهتر سلول های بتا همراه بود. سلولهای بتا انسولین تولید میکنند و توانایی آنها در انجام این کار ارتباط نزدیکی با خطر دیابت دارد – هر چه عملکرد سلولهای بتا بهتر باشد، خطر کمتری دارد.
دکتر رتناکاران گفت: یافته های ما مدل کربوهیدرات-انسولین چاقی را تایید نمی کند. ما مشاهده کردیم که یک پاسخ ترشحی انسولین پس از چالش – پس از تنظیم سطح گلوکز – فقط با اثرات متابولیک مفید مرتبط است.
“یک پاسخ قوی ترشحی انسولین پس از چالش نه تنها نشان دهنده سلامت قلبی متابولیک نامطلوب نیست، بلکه عملکرد متابولیک مطلوب را در سال های آینده پیش بینی می کند.”
در دراز مدت، سطوح بالاتر پاسخ انسولین اصلاح شده با عملکرد بهتر سلولهای بتا و سطوح گلوکز پایینتر، بدون ارتباط با BMI، اندازه دور کمر، چربیها، التهاب، یا حساسیت یا مقاومت به انسولین مرتبط بود. مهمتر از همه، زنانی که بالاترین CIR را داشتند، خطر ابتلا به پیش دیابت یا دیابت در آینده به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
آن کلود گینگراس، مدیر LTRI و معاون رئیسجمهور میگوید: «این تحقیق این ایده را به چالش میکشد که سطوح بالای انسولین بعد از غذا ذاتاً مضر است و گام مهمی به جلو در درک نقش پیچیده انسولین در تنظیم متابولیسم است. تحقیقات در بهداشت سینا.
دکتر رتناکاران امیدوار است که یافته های آنها نحوه نگرش متخصصان پزشکی و عموم مردم به نقش انسولین در متابولیسم و مدیریت وزن را تغییر دهد. او گفت: “پزشکانی وجود دارند که این تصور را که سطح انسولین بالاتر یک چیز بد است، تایید می کنند و گاهی اوقات به بیماران توصیه می کنند که نوسانات انسولین خود را بعد از غذا محدود کنند. اما این به این سادگی نیست.”