رژیم غذایی مبتنی بر گیاه در برابر کووید-19 اثر ضد ویروسی دارند
- شناسه خبر: 30714
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۰
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، تحقیقات منتشر شده در مجله دسترسی آزاد BMJ Nutrition Prevention & Health نشان می دهد که رژیم غذایی عمدتاً گیاهی یا گیاهی با 39 درصد کمتر احتمال ابتلا به کووید-19 مرتبط است.
این یافته ها محققان را بر آن می دارد تا پیشنهاد کنند که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، حبوبات و آجیل و لبنیات و گوشت کم ممکن است به پیشگیری از عفونت در برابر کرونا کمک کند. چندین مطالعه نشان دادهاند که رژیم غذایی ممکن است نقش مهمی در تکامل عفونت COVID-19 و همچنین در عوامل افزایش خطر عوارض مرتبط با آن داشته باشد.
بنابراین، محققان تصمیم گرفتند تأثیر بالقوه الگوهای غذایی را بر بروز، شدت و مدت عفونت COVID-19 در میان 702 داوطلب بزرگسال که همگی بین مارس و ژوئیه 2022 استخدام شده بودند، ارزیابی کنند.
شرکتکنندگان در مورد الگوهای غذایی معمول و فراوانی گروههای غذایی، و همچنین شیوه زندگی و سابقه پزشکی، از جمله واکسیناسیون علیه کووید-19 مورد بررسی قرار گرفتند. سپس آنها به دو گروه غذایی همه چیزخوار (424) یا عمدتاً گیاهی (278) تقسیم شدند.
گروه غذای گیاهی به دو دسته فلکسیتارین/نیمه گیاهخوارانی که 3 بار یا کمتر در هفته گوشت می خوردند تقسیم شدند (87). و گیاهخواران و وگان ها (191).
کسانی که گزارش دادند رژیمهای گیاهی یا گیاهی را دنبال میکردند، به طور معمول سبزیجات، حبوبات و آجیل بیشتری مصرف میکردند و کمتر/بدون لبنیات و گوشت. تفاوت معنی داری در جنسیت، سن، یا جذب واکسیناسیون بین همه چیزخواران و گروه های گیاهی وجود نداشت. اما تعداد قابل توجهی از افراد تا سطح فوق لیسانس در دومی تحصیل کرده بودند.
همه چیزخواران همچنین میزان بالاتری از شرایط پزشکی و میزان کمتری از فعالیت بدنی را گزارش کردند. و شیوع اضافه وزن و چاقی در بین همه چیزخواران به طور قابل توجهی بالاتر بود همه عوامل مرتبط با خطر بالاتر عفونت COVID-19 و علائم / عوارض شدیدتر.
در مجموع، 330 نفر (47٪) گفتند که مبتلا به کووید-19 بوده اند. از این تعداد، 224 نفر (32%) گفتند که علائم خفیف و 106 (15%) علائم متوسط تا شدید داشتند.
همه چیزخواران به طور قابل توجهی شیوع COVID-19 گزارش شده بالاتری نسبت به گروه های غذایی گیاهی داشتند: 52٪ در مقابل 40٪. و احتمال بیشتری داشت که عفونت متوسط تا شدید داشته باشند: 18٪ در مقابل کمی بیش از 11٪.
با این حال، تفاوتی در طول مدت علائم وجود نداشت. پس از محاسبه عوامل بالقوه تأثیرگذار، مانند وزن، شرایط پزشکی از قبل موجود، و سطح فعالیت بدنی، تفاوت کلی در شدت علائم بین همه چیزخواران و گروه های غذایی گیاهی وجود نداشت.
اما افرادی که از رژیم غذایی عمدتاً گیاهی یا گیاهخواری/وگان پیروی می کردند، 39 درصد کمتر از همه چیزخواران احتمال ابتلا به این بیماری را داشتند.
آنها برای توضیح یافته های خود پیشنهاد می کنند که ممکن است رژیم های غذایی عمدتاً گیاهی مواد مغذی بیشتری را فراهم کنند که سیستم ایمنی را تقویت کرده و به مبارزه با عفونت های ویروسی کمک می کند.
آنها می نویسند: “الگوهای غذایی مبتنی بر گیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها، فیتواسترول ها و پلی فنول ها هستند که به طور مثبت بر چندین نوع سلول دخیل در عملکرد ایمنی تاثیر می گذارند و خواص ضد ویروسی مستقیمی از خود نشان می دهند.”
با این حال، این یک مطالعه مشاهده ای است و به این ترتیب، نمی تواند عوامل علی را تعیین کند. محققان همچنین اذعان دارند که این مطالعه بر یادآوری شخصی و ارزیابی ذهنی تکیه کرده است که هر دو مستعد خطا هستند.
با این وجود، آنها نتیجه میگیرند: «با توجه به این یافتهها و یافتههای سایر مطالعات و به دلیل اهمیت شناسایی عواملی که میتوانند بر بروز COVID-19 تأثیر بگذارند، توصیه میکنیم از رژیمهای غذایی گیاهی یا الگوهای غذایی گیاهخواری پیروی کنید. ”
شین مک آلیف، دانشیار ارشد بازدیدکننده آکادمیک، موسسه جهانی غذا، تغذیه و سلامت NNEdPro، که مالک BMJ Nutrition است، میگوید: «این تحقیق به شواهد موجود اضافه میکند و نشان میدهد که رژیم غذایی ممکن است در استعداد ابتلا به عفونت COVID-19 نقش داشته باشد. پیشگیری و سلامت با BMJ.
او می افزاید: «اما این حوزه تحقیقاتی است که قبل از نتیجه گیری قطعی در مورد اینکه آیا الگوهای غذایی خاص خطر ابتلا به کووید-19 را افزایش می دهد یا خیر، نیازمند تحقیقات دقیق تر و با کیفیت بالا است.