ویروس اچ آی وی (HIV) دارای قابلیت انتقال پنهان است
- شناسه خبر: 30881
- تاریخ و زمان ارسال: ۸ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۴۰
- نویسنده: دکتر نیوز
سالانه حدود یک میلیون نفر در سراسر جهان به HIV، ویروسی که باعث ایدز می شود، آلوده می شوند. برای تکثیر و انتشار عفونت، ویروس باید مواد ژنتیکی خود را به صورت قاچاق وارد هسته سلول کرده و آن را در یک کروموزوم ادغام کند. تیم های تحقیقاتی به رهبری دیرک گورلیچ در موسسه ماکس پلانک برای علوم چند رشته ای و توماس شوارتز در موسسه فناوری ماساچوست (MIT) اکنون کشف کرده اند که کپسید آن به یک ناقل مولکولی تبدیل شده است. به این ترتیب، میتواند مستقیماً از یک سد حیاتی که معمولاً از هسته سلول در برابر مهاجمان ویروسی محافظت میکند، بشکند. این روش قاچاق، ژنوم ویروس را برای حسگرهای ضد ویروسی موجود در سیتوپلاسم نامرئی نگه میدارد.
چهل سال پس از کشف ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) به عنوان عامل ایدز، ما درمان هایی داریم که به طور موثر عامل بیماری زا را تحت کنترل نگه می دارد، اما هنوز هیچ درمانی وجود ندارد. این ویروس سلول های ایمنی خاصی را آلوده می کند و برنامه ژنتیکی آنها را به منظور تکثیر و تکثیر مواد ژنتیکی خود ربوده است. سلول های آلوده سپس نسل بعدی ویروس ها را تولید می کنند تا در نهایت از بین بروند. علائم نقص ایمنی ایدز ناشی از از دست دادن گسترده سلول های ایمنی است که به طور معمول با ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا مبارزه می کنند.
برای استفاده از منابع سلول میزبان، HIV باید مواد ژنتیکی خود را از طریق خطوط دفاعی سلولی به هسته سلول قاچاق کند. با این حال، هسته به شدت محافظت می شود. پوشش هسته ای آن از ورود پروتئین های ناخواسته یا ویروس های مضر به هسته و ماکرومولکول ها از یک فرار کنترل نشده جلوگیری می کند. با این حال، پروتئین های انتخاب شده می توانند عبور کنند، زیرا سد به طور هرمتیک بسته نشده است.
از یک جهت، کپسید HIV اساساً با ناقلهایی که قبلاً مطالعه شدهاند که از منافذ هستهای عبور میکنند متفاوت است: محمولههای خود را به طور کامل محصور میکند و بنابراین بار ژنومی خود را از حسگرهای ضد ویروسی در سیتوپلاسم پنهان میکند. با استفاده از این ترفند، می توان مواد ژنتیکی ویروسی را بدون شناسایی و از بین بردن از طریق سیستم دفاعی ویروس سلولی قاچاق کرد. Görlich تاکید می کند: «این باعث می شود که در کنار واردات و صادرات، آن را به دسته دیگری از انتقال دهنده های مولکولی تبدیل کند.
هنوز سوالات بی پاسخ زیادی وجود دارد، مانند اینکه کپسید کجا و چگونه تجزیه می شود تا محتویات خود را آزاد کند. با این حال، مشاهده این که کپسید یک ناقل مشابه وارداتی است ممکن است روزی برای درمان های بهتر ایدز مورد استفاده قرار گیرد.