جابه جایی های مکرر خانه به سلامت روان کودکان آسیب میزند
- شناسه خبر: 31954
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۰۰
- نویسنده: دکتر نیوز
یک مطالعه جدید نشان میدهد کودکانی که خانوادههایشان مکرراً جابهجا میشوند، با خطر بیشتری برای ابتلا به افسردگی در آینده مواجه هستند.
افزایش خطر افسردگی با جابهجاییهای مکرر
محققان دریافتند کودکانی که حداقل یک بار بین سنین 10 تا 15 سالگی جابهجا میشوند، 41 درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی در بزرگسالی هستند، در مقایسه با کودکانی که خانوادههایشان ثابت میمانند. نتایج نشان میدهد کودکانی که در این سن دو بار یا بیشتر جابهجا میشوند، 61 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند.
تأثیر محله فقیرنشین بر سلامت روان
محققان خاطرنشان کردند که در مقایسه با جابهجاییها، کودکانی که در محلههای فقیرنشین زندگی میکنند، تنها 10 درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی در بزرگسالی قرار دارند. این نتایج نشان میدهد که یک محیط خانه آرام در دوران کودکی برای محافظت از کودکان در برابر مشکلات سلامت روانی آینده بسیار مهم است.
اهمیت ایجاد محیطی پایدار برای کودکان
کلایو سابل، محقق ارشد و استاد دانشگاه پلیموث در بریتانیا، اظهار داشت: “ما میدانیم تعدادی از عوامل وجود دارد که منجر به تشخیص یک بیماری روانی در فرد میشود.” او افزود: “این مطالعه اولین شواهدی را ارائه میدهد که نشان میدهد جابهجایی به یک محله جدید در دوران کودکی یکی از این عوامل است، و ما معتقدیم اعدادی که مشاهده میکنیم میتوانند نوک کوه یخ باشند.”
سابل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: “در سالهای شکلگیری کودکان، آنها شبکههای اجتماعی خود را از طریق مدرسه، گروههای ورزشی یا فعالیتهای دیگر ایجاد میکنند. هر بار که آنها باید با شرایط جدید سازگار شوند، ممکن است مخل باشد. بنابراین، ما نیاز به یافتن راههای جدیدی برای کمک به مردم در غلبه بر این چالشها داریم.”
مطالعه گسترده در دانمارک
برای این مطالعه، محققان نزدیک به 1.1 میلیون نفر را که بین سالهای 1981 تا 2001 در دانمارک متولد شده بودند، ردیابی کردند و تغییر آدرس آنها در دوران جوانی را با اختلالات خلقی و مشکلات سلامت روان مقایسه کردند.
انتظار نتایج مشابه در سایر نقاط جهان
محققان اعلام کردند که انتظار نتایج مشابهی را در سایر نقاط جهان، به ویژه در میان گروههایی از کودکان مانند بچههای پرورشدهنده و کودکان خانوادههای نظامی دارند. این مطالعه اهمیت ایجاد یک محیط پایدار و آرام برای کودکان را برجسته میکند و نشان میدهد که چگونه جابهجاییهای مکرر میتواند به سلامت روان آنها آسیب بزند.