از مصرف مایعات شیرین و کافئین دار در روزهای گرم خودداری کنید
- شناسه خبر: 32099
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۰۳
- نویسنده: دکتر نیوز
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت تغذیه صحیح در روزهای گرم، هشدار داد که مصرف مایعات شیرین و کافئیندار مانند قهوه، شکلاتهای کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ میتواند باعث کاهش آب بدن و افزایش خطر گرمازدگی شود.
پیشگیری از کمآبی در روزهای گرم
فرشته فزونی با اشاره به اهمیت حفظ هیدراتاسیون بدن در هوای گرم تابستان، توصیه کرد که برای جلوگیری از کمآبی، به مقدار کافی مایعات بنوشید و ترجیحاً از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید. برای افراد بالغ سالم، مصرف هشت لیوان مایعات در روز توصیه میشود، اما کسانی که به بیماریهای کلیوی مبتلا هستند باید میزان مصرف مایعات خود را با مشورت پزشک تنظیم کنند.
وی تاکید کرد که مصرف مایعات باید به صورت تدریجی و در طول روز انجام شود، نه به صورت یکباره و در حجم زیاد. افزودن موادی مانند برشهای لیموترش، توتها، خیار، تخم شربتی، خاکشیر، نعناع، عرق بیدمشک و گلاب به آب میتواند به بهبود طعم و افزایش میل به نوشیدن کمک کند.
میوهها و سبزیها برای تأمین آب بدن
استفاده از میوههای فصل مانند هندوانه، انگور، سیب، طالبی، آلو، آلبالو و سبزیهایی مانند نعناع، اسفناج، کاهو و کرفس به عنوان منابع خوب تأمین آب و الکترولیتهای مورد نیاز بدن توصیه میشود. با این حال، با توجه به قند بالای میوهها، مصرف بیش از چهار واحد میوه در روز توصیه نمیشود.
غذاهای سبک و مناسب برای هوای گرم
فزونی پیشنهاد داد که در روزهای گرم از چند وعده غذای کمحجم و سبک استفاده کنید و از خوردن غذاهای حجیم و سنگین خودداری کنید. مصرف انواع سوپها، آشها و خوراکهای کمچرب و آبکی مثل آش دوغ، آش آلو، سوپ سبزیجات و آبدوغ خیار میتواند در کاهش تشنگی و حفظ هیدراتاسیون بدن موثر باشد.
وی افزود که ترکیب ماست با خیار یا سبزیهای پخته نیز علاوه بر افزایش ارزش غذایی، به رفع تشنگی کمک میکند. همچنین توصیه کرد که در هنگام خروج از منزل، یک بطری آب یا شربت خانگی کمشیرین همراه داشته باشید.
نوشیدنیها و غذاهایی که باید از آنها پرهیز کنید
مصرف نوشیدنیهای بسیار سرد به دلیل احتمال ایجاد مشکلات گوارشی و نیز مصرف نوشابههای گازدار، غذاهای سنگین و دیرهضم مانند فست فودها، غذاهای چرب و سرخشده و خوراکیهای شیرین، به دلیل تشدید تشنگی و افزایش خطر گرمازدگی، توصیه نمیشود.