با انجام تست سرطان سینه در خانه از بروز بیماری جلوگیری کنید!
- شناسه خبر: 32515
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۵۶
- نویسنده: دکتر نیوز
بیماریهای سینه به دو دسته سرطانی و غیر سرطانی تقسیم میشوند. کیست سینه یکی از مشکلات و بیماریهای غیرسرطانی است که اغلب برای خانمها، قبل از دوران یائسگی رخ میدهد. این کیست شبیه به یک توده کوچک در سینه است، اما ضرری برای فرد ندارد و قابل درمان است. اما اگر بیمار دچار سرطان سینه شود، اوضاع تفاوت دارد و باید هرچه سریعتر برای درمان سرطان سینه به بهترین متخصصها مراجعه کرد.
خانمها میتوانند تست سرطان سینه در خانه را هر چند وقت یکبار انجام دهند تا هرچه سریعتر با شرایط و علائم این بیماری آشنا شوند. اما برای اینکه با روش انجام این تست آشنا شوید و درباره علائم بروز کیست و سرطان سینه اطلاعات بیشتری داشته باشید تا انتهای متن همراه ما باشید.
کیست سینه چیست؟
کیست سینه، تودهای پر از مایع است که در بافت سینه تشکیل میشود. این تودهها معمولاً خوشخیم و غیرسرطانی هستند و میتوانند در سایز و تعداد متفاوت باشند. کیستهای سینه ممکن است در هر سنی ظاهر شوند اما بیشتر در زنان در سنین باروری و در نزدیکی دوران قاعدگی شایع هستند. این کیستها عموماً با تغییرات هورمونی در بدن مرتبطاند و ممکن است در دوران باروری یا نزدیک به یائسگی افزایش یابند.
گاهی تنها یک عدد از این کیستها تشکیل میشود و گاهی هم تعداد زیادی از آنها فرد را درگیر میکند و امکان تشکیل آنها در یکی از سینهها و یا حتی هر دو سینه وجود دارد. این کیستها برآمدگیها و یا تودههایی گرد یا بیضی شکل با زوایای مشخص است و گاهی به شکل یک دانه انگور یا بادکنک پر از آب و نرم در ساختار سینه احساس میشود. اما در برخی از موارد کیست سینه با قوام سخت است.
پزشکان معمولاً کیستهای سینه را با معاینه فیزیکی و تصویربرداریهای پزشکی مانند سونوگرافی یا ماموگرافی تشخیص میدهند.
علائم کیست سینه کدام موارد هستند؟
کیست سینه در زنان احتمال دارد که برای یک یا دو سینه رخ دهد. این بیماری با علائم مختلفی همراه است که مهمترین آنها عبارتند از:
- یک توده و یا برآمدگی نرم و گرد یا بیضوی با زوایای مشخص که به راحتی حرکت میکند.
- ترشحات نوک سینه که ممکن است شفاف، زرد رنگ، قهوهای رنگ و یا کدر باشد.
- تحریک پذیر بودن یا درد سینه در اطراف ناحیهای که توده در آن تشکیل شده است.
- افزایش سایز و اندازه کیست و زیاد شدن شدت تحریک پذیری سینه درست قبل از خونریزی ماهیانه و با تغییر سطح هورمونها رخ میدهد.
کیستهایی که در سینه رخ میدهند میتوانند نرم یا سفت باشند. همچنین اندازه این کیستها از چند میلی متر تا سانتی متر متغیر خواهند بود. اما سوالی که پرسیده میشود این است که آیا کیستهای سینه دردناک هستند؟
برحی از افراد ممکن است که کیستهای دردناکی را تجربه کنند اما برخی دیگر احساس درد نداشته باشند. البته توجه کنید که کیست در سینه برای آقایان هم اتفاق میافتد و ممکن است که بدون هیچ علائمی باشد.
روشهای تشخیص کیست سینه
پزشک با بررسیها و دنبال کردن نشانهها میتواند بهترین معاینه را داشته باشد. برای اینکه معاینه دقیق انجام داد، پزشک ماموگرافی و یا سونوگرافی سینه را تجویز خواهد کرد. با توجه به معاینه بالینی و روشهای عکسبرداری میتوان بهترین روشهای تشخیص را برای درمان فرد در نظر گرفت. به طور کلی روشهای تشخیص کیست سینه عبارتند از:
- معاینه سینه
- سونوگرافی و ماموگرافی
- آسپیرسیون با سوزن ظریف
پزشک با بررسی هریک از این موارد میتواند برای درمان کیست سینه اقدام کند.
درمان کیست سینه
پس از اینکه تشخیص دقیقی از اندازه کیست سینه انجام شد، میتوان درمان را شروع کرد. اما توجه داشته باشید که کیستهای ساده سینه نیاز به درمان ندارند و نظارت توصیه میشود. اما اگر فردی دچار فشار یا درد سینه شود، پزشکان کیست را تخلیه خواهند کرد و مایع و سلولها را از طریق فرآیند FNA خارج خواهد کرد. اما دقت داشته باشید که اگر کیست پستان را به موقع درمان نکرد و شرایط کمیتغییر کند باید از جراحی استفاده کرد. به طور کلی درمان کیستهای سینه به روشهای مختلفی انجام میشود که مهمترین آنها عبارتند از:
- درمان کیست با روش آسپیراسیون با سوزن ظریف
- استفاده از هورمون
- جراحی
برای اینکه بتوان از بهترین پزشکان متخصص برای درمان کیست استفاده کرد نیاز به یک مرجع تخصصی است. دکتردکتر به عنوان یک سامانه آنلاین نوبت دهی در کنار شما است تا بتوانید از بهترین متخصصهای زنان در سراسر کشور نوبت گرفت.
در حقیقت دکتردکتر برای دریافت نوبت از پزشکان در کنار شما است تا از بهترین متخصصها بتوانید به صورت آنلاین و بدون اتلاف وقت نوبت بگیرید. کافی است که به سامانه نوبت دهی دکتردکتر به آدرس drdr.ir مراجعه کرده و پس از مطالعه نظرات سایر بیماران از بهترین متخصص نوبت دریافت کنید.
سرطان سینه چیست؟
سرطان سینه یکی از بیماریهای شایع در زنان است که بافتهای سینه را دچار مشکل میکند. این بیماری علل مختلفی دارد که به عنوان دومین علت مرگومیر ناشی از سرطان پس از سرطان ریه است. سرطان سینه در مردان و زنان رخ میدهد. اما با بروز علائم آن باید به موقع به پزشک مراجعه کرده تا از شیوع بیشتر آن جلوگیری کرد.
بهترین سن معاینه سینه در خانه
انجام معاینه خانگی سرطان پستان از 20 سالگی شروع میشود. بعد از این سن، بهتر است هر خانم بعد از عادت ماهیانه و در هر ماه این آزمایش را انجام دهد. از 30 سالگی به بعد هم باید هر خانمیسالانه توسط متخصص سینه، معاینه شود. بعد از ورود به دهه 40 زندگی، هر خانم باید سالی یک بار مامو گرافی انجام دهد.
آزمایش ماموگرافی یا ماموگرام عکسی رادیوگرافی از سینه است که از آن برای تشخیص بیماری سرطان سینه در خانه استفاده میشود.
اهمیت خودآزمایی سینه در خانه
توصیه میشود که خانمها به شکل ماهانه پستان خود را معاینه کنند. معاینه سینه توسط خود فرد باعث میشود تا هرگونه تغییر را بررسی کرد. تومورهای سینه به طور معمول بدون درد هستند و در بیشتر مواقع ناهمواریهای غیر عادی دارند. از این رو معاینههای خانگی باعث میشوند تا همیشه یک قدم جلوتر بود و درمان سرطان سینه را زودتر آغاز کرد.
انواع روشهای درمان سرطان سینه
درمان سرطان سینه به عوامل و شرایط مختلفی بستگی دارد. مرحله سرطان سینه، متاستاز، اندازه و میزان رشد تومورها همگی از جمله عوامل تاثیر گذار در انتخاب روش درمان سرطان سینه هستند. اگر به موقع سرطان سینه را در خانه تشخیص داد میتواند روند درمان را زودتر شروع کرده و از بروز بیماری جلوگیری کرد.
سرطان سینه بر اثر سلولهای بدخیم در بدن ایجاد میشود و بافت پستان و غدد شیری را درگیر خواهد کرد. سرطان سینه بیشتر زنان را درگیر میکند، اما در مردان هم رخ میدهد. علل بروز این بیماری به طور کامل مشخص نیست. اما عواملی مانند: سن، حجم، مکان توده، وضعیت سلامت فرد، تاریخچه سلامت بیمار، سابقه ابتلا به سرطان، سبک زندگی و تغذیه میتوانند در بروز این بیماری دخیل باشند.
برای اینکه بتوان سرطان سینه را درمان کرد میتوان از روشهای مختلف بهرهمند شد که مهمترین آنها عبارتند از:
- عمل جراحی
- پرتودرمانی
- شيمیدرمانی
- هورمون درمانی
- سرطان سینه
هریک از این روشهای درمانی نیاز به تایید پزشک دارند تا بتوان از آنها استفاده کرد.
پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه
با توجه به اینکه منشا سرطان سینه به طور کامل مشخص نیست، اما میتوان با یکسری از تغییرات در سبک زندگی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد. از متداولترین روشهای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ترک دخانیات
- انجام غربالگری
- انجام ماموگرافی
- آشنایی با علائم سرطان سینه
- داشتن رژیم غذایی مناسب و کاهش وزن
- تعادل در میزان چربیهای بدن
- عدم مصرف نوشیدنیهای الکلی
همچنین اگر تست سرطان سینه در خانه را به صورت ماهانه انجام دهید میتوانید تا حدود زیادی از بروز سرطان سینه و کیست سینه هم جلوگیری کنید.