مهمترین آزمایش هایی که هر فرد فعال از نظر جنسی باید بدهد!
- شناسه خبر: 34330
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۰۵:۳۲
- نویسنده: دکتر نیوز

طبق گزارشهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، سالانه نزدیک به 20 میلیون نفر از افراد رده سنی 15 تا 24 سال به بیماریهای مقاربتی مبتلا میشوند. این آمار نگرانکننده نشان میدهد که امروزه انجام آزمایشهای تشخیص بیماریهای مقاربتی در افراد دارای فعالیت جنسی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. این افراد در کنار درد و رنج زیادی که تحمل میکنند، سالانه نزدیک به 2 هزار دلار هم باید برای درمان بیماری خود هزینه کنند.
بیماریهای مقاربتی یا Sexually transmitted diseases که به اختصار به آنها STD گفته میشود، بیماریهایی هستند که از راه برقراری رابطه جنسی به هر طریقی منتقل میشوند. این بیماریها انواع مختلفی دارند و ممکن است ویروس یا باکتری منشا آنها باشد. در حال حاضر بیماری HPV شایعترین بیماری مقاربتی در جهان است که توسط ویروس HPV ایجاد میشود. در ادامه به بررسی مهمترین انواع آزمایش STD میپردازیم.
چرا آزمایشهای مقاربتی برای افراد فعال جنسی ضروری هستند؟
بیماریهای مقاربتی در حال حاضر شیوع بسیار بالایی دارند و سلامت بخش زیادی از جامعه را تهدید میکنند. اگر این بیماریها به موقع تشخیص داده و درمان نشوند، مشکلاتی جدی برای فرد به همراه خواهند داشت. از عوارض مهم این بیماریها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آسیب چشم: سیفلیس جزو بیماریهای شایع مقاربتی است که در صورت درمان نشدن با آسیب به چشم، باعث نابینایی میشود.
- عفونت مغزی و قلبی: ویروسها و باکتریهای عامل بیماری با ورود به جریان خون میتوانند به اندامهای حیاتی مثل قلب و مغز هجوم برده و باعث عفونت شدید در آن شوند.
- ضعف سیستم ایمنی: ویروس ایدز، مرموزترین ویروس مقاربتی است که با پنهان شدن در درون سلولهای ایمنی مدتهای طولانی در بدن باقی میماند و باعث ضعف سیستم ایمنی میشود.
- ناباروری: بیاطلاعی از ابتلا به بیماریهای مقاربتی و درمان نکردن آنها میتواند منجر به ناباروری در افراد شود. بروز این عارضه در مبتلایان به بیماریهای هرپس سیمپلکس، تریکومونیازیس، سوزاک و HPV دیده میشود.
این تنها بخش کمی از عوارض ابتلا به بیماریهای مقاربتی بوده و عوارض این بیماریها بسیار بیشتر و جدیتر است. پزشکان توصیه میکنند برای جلوگیری از این بیماریها، چکاپهای سالانه بیماریهای مقاربتی را به شکل جدی پیگیری کنید.
آزمایش کلامیدیا و سوزاک؛ تشخیص زودهنگام برای جلوگیری از ناباروری
کلامیدیا یک عفونت باکتریایی است و توسط باکتریهای مختلفی از جمله باکتری کلامیدیا تراکوماتیس ایجاد میشود. کلامیدیا معمولا علائم خفیفتری مثل سوزش ادرار، بوی بد واژن و … دارد. سوزاک هم توسط باکتری نایسریا گونوره آ ایجاد میشود اما علائم شدیدتری نسبت به کلامیدیا ایجاد میکند و باعث ترشح چرکهای زرد یا سبز از ناحیه تناسلی میشود. هر دو بیماری از طریق آزمایش ادرار و نمونهبرداری از ناحیه تناسلی تشخیص داده میشوند و با دوره درمان آنتیبیوتیکی نیز قابل درمان هستند. نکته مهم در مورد این بیماریها، این است که در صورت درمان نشدن باعث ناباروری در فرد میشوند و به همین دلیل تشخیص به موقع و درمان آنها بسیار اهمیت دارد.
تست HIV؛ شناسایی ویروسی که سالها پنهان میماند
بیماری نقص ایمنی اکتسابی یا ایدز، از شناختهشدهترین بیماریهای مقاربتی است که توسط ویروس HIV ایجاد میشود. ویروس HIV جزو مرموزترین ویروسها است، زیرا با حمله به سلولهای ایمنی، به آنها وارد شده و با تغذیه از آنها به زندگی خود ادامه میدهد و به این ترتیب از چشم گلبولهای سفید بدن پنهان میماند و به تدریج پیشرفت میکند. گاهی اوقات فرد مدت زیادی شاید 10 سال ممکن است مبتلا به ویروس باشد اما خودش از آن خبر نداشته باشد، این در حالی است که در تمام این 10 سال فرد ناقل فعال ویروس بوده و ممکن است چندین نفر را به ویروس آلوده کند. بیماری ایدز در واقع آخرین مرحله از عفونت ویروسی HIV است که فرد از نظر سیستم ایمنی بسیار تضعیف شده و به عفونتهای مختلف مبتلا میشود.
تست ابتلا به بیماری ایدز با آزمایش خون انجام میشود و نتیجه آن تنها در اختیار خود فرد قرار میگیرد. در حال حاضر علاوه بر بخشهای خصوصی، بسیاری از مراکز دولتی مثل مراکز بهداشت مرجع تست تشخیص ایدز را به صورت رایگان برای افراد پرخطر انجام میدهند و روند درمان مبتلایان را نیز رصد میکنند.
آزمایش HPV و پاپاسمیر؛ ویژه سلامت جنسی زنان
آمارهای جهانی نشان میدهد که زنان بیشتر از مردان تحت تاثیر ابتلا به بیماریهای جنسی هستند و به همین خاطر علائم ابتلا به این بیماریها در آنها زودتر بروز پیدا میکند. این در حالی است که برخی از زنان تا 10 سال بعد از ازدواج هم برای آزمایشهای سلامت جنسی شامل آزمایش HPV و پاپ اسمیر انجام نمیدهند و به این ترتیب علائم بیماری در آنها شدیدتر و بدتر میشود.
آزمایشهای پاپاسمیر و HPV دو آزمایش مهم و اساسی تشخیص سلامت جنسی در زنان هستند. طبق آمارها زنان بیشتر از مردان در خطر ابتلا به بیماری HPV هستند، به همین منظور تمامی زنان بعد از شروع فعالیت جنسی به طور منظم آزمایش پاپاسمیر و HPV انجام بدهند. آزمایش پاپ اسمیر به منظور تشخیص زودرس ابتلا به سرطان مقعد و دهانه رحم انجام میشود.
انجام این آزمایش در زنانی که به صورت مکرر به HPV به خصوص گونههای 16 و 18 مبتلا میشوند ضروری و واجب است. باید بدانید که آزمایش پاپاسمیر به تنهایی نمیتواند ابتلا به بیماری HPV را تعیین کند. بلکه زمانی که نتایج آزمایش پاپاسمیر غیرطبیعی باشد، پزشک آزمایش تشخیصی مخصوص HPV را درخواست میکند و در نهایت با بررسی این آزمایشها، مرحله بیماری فرد را تعیین میکند.
تست سیفلیس و هپاتیت B و C؛ بیماریهای قدیمی با پیامدهای مدرن
با اینکه امروزه HPV شایعترین بیماری مقاربتی در جهان است، اما هنوز هم نرخ شیوع سیفلیس و هپاتیت B و C به عنوان بیماریهای قدیمیتر مقاربتی بالا بوده و صفر نشده است. سیفلیس یک عفونت باکتریایی است که توسط باکتری ترپونما پالیدوم ایجاد میشود و از طریق ارتباط جنسی و در دوره جنینی از مادر به نوزاد منتقل میشود. سیفلیس در مراحل اولیه با آنتیبیوتیک درمان میشود، اما درمان دیرهنگام باعث بدترشدن علائم آن و حتی آسیب به اندامهای حیاتی مثل مغز و قلب میشود.
این در حالی است که بیماری هپاتیت عمدتا توسط ویروسها ایجاد میشود و به 3 نوع مختلف A، B و C وجود دارد. همه انواع هپاتیت با آسیب به کبد باعث از پا درآمدن فرد میشوند. در حال حاضر هپاتیت B و A با واکسن قابل پیشگیری و کنترل هستند، اما هیچ واکسنی برای هپاتیت C وجود ندارد. درد شکم، تهوع، استفراغ، زردی و خستگی از جمله علائم هپاتیت هستند. هپاتیت علاوه بر انتقال از راه جنسی از طریق خون، مایعات بدن و همچنین آب و غذای آلوده منتقل میشود.
آیا آزمایشهای جنسی محرمانه هستند؟
بیماریهای مقاربتی از مهمترین چالشهای عصر حاضر هستند و تاثیرات مهمی بر جسم و روح جامعه وارد میکنند. تشخیص زود هنگام این بیماریها منجر به کنترل آنها و در نتیجه جلوگیری از انتقال بیشتر آنها میشود. نگرانی مهم برخی از افراد مبتلا به این بیماریها این است که نتیجه آزمایش آنها محرمانه است یا خیر. در پاسخ این سوال باید گفت که به هر آزمایشگاهی که مراجعه کنند، نتیجه آزمایش تنها در اختیار خود آنها قرار گرفته و برای جلوگیری از انتشار بیشتر همسر و فرزندان آنها نیز تحت آزمایش و مراقبت قرار میگیرند.
اگر خودتان یا همسرتان علائمی نزدیک به بیماریهای مقاربتی دارید و میخواهید در محرمانهترین شکل ممکن آزمایش بدهید، میتوانید از خدمات آزمایش در منزل هومکا بهرمند شوند. هومکا یک مجموعه درمانی نیست اما میتواند واسطه شما با بهترین و دقیقترین آزمایشها باشد. تنها با یک تماس با شماره 02191212348 یا ثبت فرم درخواست آزمایش در سایت Homeca.ir میتوانید زمان و مکان آزمایش خود را تعیین کنید.
پس از ثبت درخواست کارشناسان هومکا برای ارائه اطلاعات دقیقتر در مورد آزمایش و همچنین تعیین زمان و مکان آزمایش با شما تماس خواهند گرفت. پس از مراجعه کارشناس نمونهگیری و اخذ نمونهها، نتیجه آزمایش نهایتا تا 72 ساعت در پروفایل کاربری شما در سایت هومکا قرار میگیرد. علاوه بر این شما میتوانید برای پیگیری روند درمان خود نیز از خدمات مشاوره پزشکی آنلاین هومکا استفاده کنید.