حق الزحمه اضافه کاری پرستاران کمتر از حقوق کارگران ساده است
- شناسه خبر: 32209
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۴۷
- نویسنده: دکتر نیوز
مهدی موسایی فرد با تأکید بر مشکلات فراوان در حوزه پرستاری اظهار داشت: «مطالبات پرستاران بسیار زیاد است و برخی از این مطالبات ریشه در وزارت بهداشت و برخی در دانشگاههای علوم پزشکی دارند.»
وی افزود: «به نظر من، مهمترین خواسته پرستاران، ارتقاء جایگاه آنان در سیستم درمانی وزارت بهداشت است. این جایگاه به درستی تعریف نشده و در تصمیمگیریهای کلان نیز از نظرات پرستاران بهرهبرداری نمیشود. این عدم مشارکت منجر به اتخاذ تصمیمات ضعیف و غیرکارشناسی در سیاستگذاریها شده و تحقق خواستههای پرستاران را به تأخیر انداخته است.»
موسایی فرد همچنین گفت: «اگر جایگاه پرستاران در سیاستگذاریها بهدرستی دیده میشد، بسیاری از مطالبات کنونی یا ایجاد نمیشدند یا به این شدت نبودند.»
وی در ادامه به مشکلات اجرای نادرست تعرفهگذاری خدمات پرستاری اشاره کرد و افزود: «دو مشکل اساسی در اجرای این قانون وجود دارد. اول، تأخیر ۳ تا ۱۵ ماهه در پرداخت تعرفهها به پرستاران است که در شرایط اقتصادی کنونی فشار زیادی را به آنها تحمیل میکند. دوم، نحوه نادرست اجرای قانون است که باید مورد بازنگری قرار گیرد.»
وی به مشکل کمبود پرستار در بیمارستانها نیز اشاره کرد و اظهار داشت: «این کمبود باعث تحمیل اضافهکاریهای اجباری به پرستاران شده و حقالزحمهای که بابت این اضافهکاریها پرداخت میشود، حتی کمتر از حقوق یک کارگر ساده و در حدود ۲۵ هزار تومان است.»
موسایی فرد همچنین به مشکلات رفاهی پرستاران اشاره کرد و گفت: «پاداشهایی که به مناسبتهای مختلف باید به پرستاران پرداخت شود، بهموقع پرداخت نمیشود. از سوی دیگر، در پرداخت حقوقها تناقضهای بسیاری وجود دارد؛ بهگونهای که برخی کارمندان دانشگاهها حقوق خود را بهموقع دریافت میکنند، در حالی که پرستاران با تأخیرهای طولانی مدت مواجه هستند.»
وی افزود: «پرستاران با مشکلات معیشتی جدی دستوپنجه نرم میکنند. بسیاری از آنها مسکن مناسب ندارند و بهعنوان مستأجر زندگی میکنند. اگر قرار است در پرداخت حقوق و مزایا تأخیر باشد، این تأخیر باید برای همه یکسان باشد و تفاوتی بین کارکنان و گروههای مختلف وجود نداشته باشد.»
رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری زنجان، در خصوص راهکارهای عملی برای رفع مشکلات و تحقق مطالبات پرستاران تصریح کرد: «اصل موضوع تأمین منابع مالی است. منابع لازم برای پرداختها باید از درآمد دانشگاهها تأمین شود، اما در حال حاضر برخی دانشگاهها با مشکل جدی در این زمینه مواجه هستند.»
وی تأکید کرد: «به نظر میرسد که باید منابع دولتی مشخصی برای تعرفهگذاری خدمات پرستاری تعریف شود. تأمین و تخصیص اعتبار از سوی وزارت بهداشت میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند. همچنین، پیشنهاد میکنم شورایی متشکل از معاون پرستاری وزیر بهداشت، رئیس سازمان نظام پرستاری، معاون توسعه وزارت بهداشت، مدیران مالی وزارتخانه و اعضای سازمان برنامه و بودجه تشکیل شود تا راهکاری قانونی و قابل اجرا برای این مسائل پیدا شود.»