مکمل هایی که خطر ابتلا به کرونا در زنان را کاهش میدهد
- شناسه خبر: 4159
- تاریخ و زمان ارسال: ۴ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۴۷
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، بر اساس نتایج یک مطالعه بزرگ، زنانی که از اسیدهای چرب امگا 3، پروبیوتیکها، مولتی ویتامینها یا مکملهای ویتامین D استفاده میکنند، احتمال ابتلا به کووید مثبت کمتری دارند. اثرات محافظتی این مواد مغذی متوسط اما قابل توجه بود.
به گزارش روانشناسی، از سوی دیگر، نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف مکمل های ویتامین C، روی یا سیر تاثیر مفیدی در کاهش خطر ابتلا به عفونت ندارد.
از ابتدای شیوع این بیماری همه گیر، بسیاری از پزشکان مشهور استفاده از مکمل های غذایی ویژه برای پیشگیری و درمان کرونا را از طریق شبکه های اجتماعی تشویق کرده اند.
در بریتانیا، سهم مکمل های غذایی قبل از اولین قرنطینه ملی، با افزایش ۹۳ درصدی فروش مولتی ویتامین ها و ۱۱۰ درصدی افزایش فروش ویتامین C، ۱۹.۵ درصد افزایش یافت.
در ایالات متحده، زمانی که ترس از کووید-19 در اوج خود بود، فروش مکملهای روی تا 415 درصد افزایش یافت.
مواد مغذی مانند ویتامین C، ویتامین D و روی برای حمایت از سیستم ایمنی مهم هستند، اما اینکه آیا یک مکمل خاص میتواند خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهد هنوز مشخص نیست. نتایج این تحقیق نتیجه ردیابی 445850 نفر به مدت سه ماه است تا مشخص شود آیا استفاده از مکمل های غذایی خطر ابتلا به کووید را کاهش می دهد یا خیر.
نتایج این مطالعه در بریتانیا نشان داد که دریافت مکمل های ویتامین D به طور منظم خطر ابتلا به عفونت SARS-CoV-2 را تا 9 درصد، اسیدهای چرب امگا 3 را تا 12 درصد، مولتی ویتامین ها را تا 13 درصد و پروبیوتیک ها را تا 14 درصد کاهش می دهد.
مصرف مکمل ها به طور منظم حداقل سه بار در هفته به مدت حداقل سه ماه تعریف شد. زنان در این مطالعه در سنین و وزنهای مختلف از جمله افرادی بودند که از مصرف این مکملها سود بردند، اما نتایج برای مردان یکسان نبود.
اثر محافظتی این مکمل ها برای شرکت کنندگان در ایالات متحده و سوئد حتی بیشتر بود. آمریکایی هایی که مولتی ویتامین مصرف می کردند 12 درصد کاهش خطر ابتلا به عفونت کووید، 18 درصد کاهش در پروبیوتیک ها، 21 درصد کاهش در اسیدهای چرب امگا 3 و 24 درصد کاهش در مصرف ویتامین D داشتند.
همچنین خطر ابتلا به کووید در سوئدیهایی که مولتی ویتامین مصرف میکردند با مصرف پروبیوتیکها تا 37 درصد، اسیدهای چرب امگا 3 تا 16 درصد و با مصرف ویتامین D تا 19 درصد کاهش یافت.
تفاوت در این ارقام ممکن است مربوط به این واقعیت باشد که این مطالعه بر اطلاعات گزارش شده توسط شرکت کنندگان و استفاده آنها از مکمل های غذایی استوار است.
پروفسور سومانترا ری، مدیر اجرایی مرکز جهانی تغذیه و سلامت، گفت: “ما می دانیم که طیف گسترده ای از ریزمغذی ها، از جمله ویتامین D، برای عملکرد سالم سیستم ایمنی ضروری هستند. این به نوبه خود کلیدی برای پیشگیری و پیشگیری است. درمان عفونت ها است، اما تا به امروز شواهد قانع کننده کمی وجود دارد که مکمل های غذایی ارزش درمانی فراتر از حفظ پاسخ ایمنی طبیعی بدن دارند.
وی افزود: همچنین این مطالعه برای پاسخگویی به سوالات مرتبط با نقش مکمل های غذایی در ابتلا به کووید طراحی نشده است و قبل از اینکه بتوان نتیجه گیری قطعی در مورد اینکه آیا مکمل های غذایی خاص ممکن است خطر ابتلا را کاهش دهد یا خیر، هنوز یک زمینه تحقیقاتی نوظهور است. کووید 19. نیاز به مطالعه دقیق بیشتری دارد.