قرص فکسوفنادین چیست ؟ عوارض و موارد مصرف فکسوفنادین
- شناسه خبر: 565
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۸
- نویسنده: دکتر نیوز
قرص فکسوفنادین ۱۸۰ در دوز های مختلف باعث کاهش آلرژیک، رینیت آلرژیک و کهیر مزمن میشود و در دسته دارو های آنتی هیستامین ها قرار میگیرد و اثرات هیستامین را بهبود داده و علائم حساسیت را از بین میبرد.
داروی فکسوفنادین ۱۸۰ با دوز های مختلف سبب مهار انقباض عضلات صاف گوارشی، تنفسی و عروقی، کاهش نفوذپذیری مویرگی و درنتیجه تسکین کبودی، سوختگی و خارش میشود. اگر بدون تجویز پزشک از قرص فکسوفنادین استفاده میکنید تمامی دستورالعملهای مربوط به نحوهی مصرف دارو را بخوانید. اگر با مشکلی مواجه شدید از دکتر داروخانه سؤال کنید. درصورتیکه پزشک شما مصرف این دارو را تجویز کرده طبق راهنمایی پزشک، معمولاً دو بار در روز و هر دوازده ساعت یکبار، دارو را مصرف کنید.
اگر از شکل شربت داروی فکسوفنادین استفاده میکنید قبل از هر بار مصرف محتوی مایع درون شیشه را تکان دهید و برای استفاده از دارو از پیمانهی مخصوص استفاده کنید. از قاشقهای غذاخوری خانگی استفاده نفرمایید زیرا ممکن است دوز مقرر را مصرف نکنید. قرص، کپسول یا شربت فکسوفنادین را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
اگر از قرصهای سریع حل شونده استفاده میکنید آن را با معدهی خالی مصرف کنید. اجازه دهید قرص بهطور کامل روی زبانتان حل شود و سپس با آب یا بدون آب آن را فرو دهید. قرص را پیش از زمان مصرف از بسته خارج نکنید.
عوارض مصرف قرص فکسوفنادین
این دارو مانند سایر داروها میتواند عوارض جانبی در پی داشته باشد .پزشک شما زمانی این دارو را برای شما تجویز میکند که فواید آن از عوارض آن بیشتر باشد . شما ممکن است هیچکدام از این عوارض جانبی را مشاهده نکنید و یا چندین مورد بهصورت همزمان در شما بروز کند .
درصورتیکه با شروع مصرف قرص فکسوفنادین هرگونه علائمی از آلرژی به این دارو در خود مشاهده کردید سریعاً مصرف دارو را متوقف کرده و با اورژانس تماس بگیرید نشانههایی مانند تنگی نفس، آبریزش بینی، خارش و قرمز شدن چشمها، خشک شدن دهان و گلو ، تورم زبان و لب، خارش پوست میشود.
اگر با شروع مصرف قرص فکسوفنادین دچار تب و لرز، درد عضلات بدن، سرفه، درد قفسه سینه و علائمی مانند نشانههای بیماری آنفولانزا شدید مصرف قرص فکسوفنادین را متوقف کرده و با پزشک تماس بگیرید.
سایر عوارض جانبی مصرف قرص فکسوفنادین عبارتاند از :
- تهوع
- اسهال
- استفراغ
- شکمدرد
- سوزش سر دل
- خوابآلودگی
- گوشدرد
- وزوز گوش
- گرفتگی گوش
مصرف فکسوفنادین در بارداری و شیردهی
مصرف قرص فکسوفنادین فقط باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد. خطرات ناشی از مصرف این گروه از داروها هنوز رد نشده است و یا اینکه مطالعات انسانی انجامنشده است و پزشک زمانی که احساس کند فواید مصرف این گروه از داروها از مضرات احتمالی آن بسیار بیشتر است و مصرف آن برای بیمار ضروری است تجویز انجام میدهد.
اطلاعاتی راجع به ترشح دارو در شیر مادر وجود ندارد اما ازآنجاکه اکثر داروها در شیر انسان ترشح میشوند و ایجاد عوارض جانبی شدید توسط این دارو، باید راجع به قطع دارو و با قطع شیردهی، توسط پزشک تصمیمگیری شود.
نحوهی مصرف قرص فکسوفنادین
معمولاً مصرف این دارو برای بزرگسالان بهصورت یکمرتبه در روز هست. در کودکان جهت درمان حساسیت فصلی و آبریزش بینی قرص ۳۰ میلیگرم صبح و عصر قابلمصرف هست.
بهتر است دارو را قبل از غذا مصرف نمایید. همچنین بین مصرف دارو با مصرف میوهها، ۲ساعت فاصله قرار دهید.
شربتهای ضد اسید معده میتوانند موجب کاهش اثر فکسوفنادین شوند. به همین دلیل مصرف شربتهای ضد اسید معده و سایر داروهای مؤثر جهت درمان سو هاضمه را حداقل ۲ ساعت با مصرف این دارو فاصله دهید.