قرص آسنترا چیست ؟ موارد مصرف و عوارض
- شناسه خبر: 999
- تاریخ و زمان ارسال: ۶ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۶:۳۳
- نویسنده: دکتر نیوز
قرص آسنترا برای درمان افسردگی، اختلالات خلقی و وسواس مورد استفاده بیماران قرار میگیرد. داروی آسنترا با افزایش سطح سروتونین فضای بین نورون ها افزایش میدهند و باعث کاهش افسردگی و اختلالات خلقی میشود و برای درمان انزال زودرس نیز استفاده میشود.
قرص (ASENTRA) آسنترا 50 میلیگرم و آسنترا 100 میلیگرم برای بیماریهای مشخص بهطور جداگانه تجویز میشوند. بهطورمعمول قرصهای روکشدار 50، 100 میلیگرم آسنترا جهت درمان بیماری تجویز میگردند. این دوزها با توجه به نوع بیماری، شرایط جسمی، سن و جنس فرد بیمار تجویز میگردد. باید بدون توجه به غذا، یکبار در روز (صبح یا عصر) مصرف شود.
دوز اولیه مورداستفاده برای درمان افسردگی و وسواس، آسنترا 50 میلیگرم یکبار در روز است. این دوز ممکن است بهتدریج افزایش یابد تا به نتیجه دلخواه برسید. همیشه توصیه میشود از کوچکترین دوز مؤثر برای بیماران استفاده کنید. حداکثر دوز روزانه 200 میلیگرم است.
فواید قرص آسنترا
- برای درمان مشکلات خلقی ناشی از پریودهای ماهان
- برای درمان مشکلات اضطراب اجتماعی
- از این دارو برای درمان مشکلات وسواسی
- برای درمان حملات وحشت یا پانیک
- برای درمان خلقوخوی آسیبپذیر (افسردگی)
- برای درمان استرس پس از سانحه
- برای درمان بیش فعالی
- برای درمان بیاشتهایی یا پرخوری عصبی
عوارض داروی آسنترا
عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارویی است، اما اگر پزشک دارویی را برای شما تجویز میکند، بیشک اثربخشی آن بیشتر از عوارض جانبی آن است. در صورت حساسیت به سرترالین یا هر نوع دیگری از این دارو، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. عوارض جانبی آسنترا به شرح زیرند:
- خوابآلودگی
- احساس لرزش
- مشکلات جنسی
- آبریزش بینی
- افزایش تعرق
- بیقراری
- خشکی دهان
- تغییر وزن ناگهانی
- احساس گزگز در انگشتان
- خستگی
- ضعف جسمانی
- مشکلات گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال
- زنگ گوش
- ضربان نامنظم قلب
به همه ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی خود بگویید که این دارو را مصرف میکنید. این افراد شامل پزشکان، پرستاران، داروسازان و دندانپزشکان شما میشوند.
این دارو را دقیقاً طبق تجویز پزشک مصرف کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر، کمتر یا طولانیتر از مدت توصیهشده مصرف نکنید.
مصرف این دارو را بدون صحبت با پزشک متوقف نکنید. در صورت قطع ناگهانی مصرف این دارو، ممکن است علائم ترک مانند تغییر خلقوخو، تحریکپذیری، حساسیت شدید، سرگیجه، بیحسی یا سوزن سوزن شدن دستها و پاها، اضطراب، گیجی، سردرد، خستگی و مشکل در خوابیدن یا بیدار شدن را تجربه کنید. احتمالاً در روند صحیح ترک دارو، پزشک دوز شما را بهتدریج کاهش میدهد. هنگام مصرف این دارو از نوشیدن الکل خودداری کنید.
افسردگی، خواب نادرست و اشتها ممکن است بلافاصله پس از شروع این دارو بهبود یابد. سایر علائم خلقی ممکن است 4 هفته طول بکشد تا بهتر شوند.
این احتمال وجود دارد که سندرم سروتونین با این دارو اتفاق بیفتد. اگر این دارو را با داروهای افسردگی، میگرن یا برخی داروهای دیگر مصرف کنید، ممکن است خطر بروز عوارض دارو بیشتر شود. در صورت داشتن بیقراری فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. تغییر در تعادل، گیجی، توهم، تب، ضربان سریع یا غیرطبیعی قلب، گرگرفتگی، گرفتگی یا سفت شدن عضلات، تشنج، لرز یا حرکات غیرطبیعی، تعریق زیاد، اسهال بسیار بد، ناراحتی معده، پرش یا سردرد بسیار بد ازجمله این عوامل هستند.
تداخل دارویی آسنترا
تداخل دارویی مسئله بسیار مهمی است که در مصرف هر دارو و مکملی باید در نظر گرفته شود. اگر به تداخل دارویی توجه نشود، خطر آسیب به ارگانهای بدن وجود دارد و در موارد حاد ممکن است منجر به مرگ شود. آسنترا با داروهای زیر تداخل دارد:
- لینزولید
- راازگالی
- ترانیلسیپرومین
- فلوکستین
- مصرف همزمان با داروهای بیماری پارکینسون
- ونلافکسین
- دالوکستین
- تریپتوفان
- آنتیهیستامینهایی مانند سیتریزین و دیفن هیدارمین
- زولپیدوم
- آلپروزالام
- کدوئین
- آسپرین
- متیلن آبی
- مکلبباید
- فنلزین
- ایسوکاربوکازید
- پروکاریسین
موارد احتیاطی در مصرف آسنترا
اگر میخواهید از این دارو استفاده کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:
- کسانی که دارای افکار خودکشی هستند، نباید از این دارو استفاده کنند
- استفاده از این دارو تنها با نسخه امکانپذیر است
- مصرف آسنترا در کودکان ممنوع است
- قطع ناگهانی این دارو ممنوع است
- در صورت بروز اختلالات خواب و یا ناتوانی در خواب در شبهنگام این موضوع را با پزشک در میان بگذارید
- در صورت به هم ریختن سیکل قاعدگی این موضوع را به پزشک اطلاع دهید
- در صورت ابتلا به بیماری افسردگی، اختلال دوقطبی، مشکلات خونریزی، بیماریهای کبدی، تشنج و تیروئید این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
- در هنگام مصرف این دارو از مواد مخدر و یا الکل استفاده نکنید
نحوه استفاده از قرص آسنترا 50 و 100
قبل از استفاده از آسنترا و هر بار شروع دوباره آن، بروشور اطلاعات بیمار و اطلاعات دارویی که توسط داروساز ارائه میشوند، را مطالعه کنید. در صورت داشتن هرگونه سؤال، از پزشک یا داروساز خود بپرسید. آسنترا از طریق دهان طبق دستور پزشک یا صبح و یا شب ، معمولاً یکبار در روز مصرف میشود. شکل قرص این دارو ممکن است یا همراه با غذا یا بدون غذا مصرف شود. شکل کپسول آن معمولاً همراه با غذا پس از صرف صبحانه و یا پس از شام مصرف میشود.
اگر قرص آسنترا 50 و 100 را برای مشکلات پیش از قاعدگی مصرف میکنید، پزشک شما ممکن است دستور دهد این دارو را هرروز از ماه یا فقط 2 هفته قبل از قاعدگی تا شروع دوره قاعدگی خودمصرف کنید.
دوز دارو بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما تعیین میشود. برای کاهش خطر ابتلا به عوارض جانبی، پزشک ممکن است این دارو با دوز پایین شروع کند و بهتدریج دوز شما را افزایش دهد. دستورالعمل پزشک خود را بهدقت دنبال کنید. برای دریافت بیشترین فایده این دارو، آن را بهطور منظم مصرف کنید. برای کمک برای یادآوری، دارو را هرروز در همان زمان مصرف کنید.
سلام همسرم بعلت افسردگی شدید ۵ سال قبل طبق تجویز پزشک مصرف قرص اسنترا را شروع کرد و در یکسال اول دچار حرکات غیرارادی شدید در گردن دست و پا زمان خواب شد تا حدی که من تا زمان رفتن به خواب عمیق دست و گردنش را میگرفتم آیا این از عوارض نادر اسنترا ميباشد و میتواند چه آسیب های به ایشان وارد شده است ؟ تشکر
با سلام
لطفا با یک پزشک متخصص مشکل خودتون رو میون بگذارید.