رتبه بالای ایران در بروز سوختگی با سالی 30 هزار نفر
- شناسه خبر: 11871
- تاریخ و زمان ارسال: ۲ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۰۹
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، به بهانه روز حمایت از بیماران سوختگی امسال با توجه به شرایط موجود فقط بیماران سوخته را در بیمارستان ها ویزیت خواهیم کرد و شعاری برای روز حمایت از بیماران سوختگی اعلام نکرده ایم هرچند او به این شعار فکر کرده است. ما بودیم. بر این اساس تنها در روز اول دی ماه در مراکز سوختگی سراسر کشور هماهنگ کردیم که همراهان ققنوس (بیماران سوختگی بهبودیافته) از بیماران سوختگی فعلی در بیمارستان ویزیت کرده و علاوه بر ارائه بسته تغذیه به آنها نیز بپردازند. به آنها آموزش دهید. سخن گفتن
روز حمایت از بیماران سوختگی منتظر ورود به تقویم
وی در خصوص اینکه آیا روز حمایت از بیماران سوختگی به طور رسمی در تقویم رسمی کشور گنجانده شده است یا خیر، گفت: موضوع انتخاب عنوان این روز به شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده اما هنوز درج نشده است. در تقویم رسمی یقیناً درج روز حمایت از بیماران سوختگی در تقویم رسمی کشور باعث می شود تا برای دستگاه های مرتبط با این روز تکلیفی مشخص شود؛ به عنوان مثال مدارس، صدا و سیما، آتش نشانی، اداره استاندارد و … همه برنامه ها را اجرا خواهند کرد. امیدواریم به زودی با ثبت این روز در تقویم کشور، موضوع مهم سوختگی و اهمیت آن را بیش از پیش به اطلاع مردم برسانیم.
سود 30 برابری آموزش پیشگیری از سوختگی برای جامعه
وی ادامه داد: در نظر داشتیم برای شعار امسال یک تومان هزینه کنیم; سود 30 تومانی» که اعلام نشد، اما دلیل این انتخاب این بود که بررسی ها به ما نشان داده است که با سرمایه گذاری یک تومانی در پیشگیری از سوختگی می توان تا 30 تومان هزینه های سوختگی و درمان را کاهش داد و این بدان معناست که اگر آموزش و پرورش و در صورت توجه بیشتر به پیشگیری، سود 30 برابری در زمینه سوختگی به کشور می رسد.
فاطمی در خصوص مشکلات اصلی بیماران سوختگی تصریح کرد: سوختگی با فقر ارتباط دارد و معمولا افرادی که منابع مالی ندارند دچار سوختگی می شوند. زیرا از وسایلی استفاده می کنند که استاندارد نیست یا آموزش خوبی ندیده اند و سطح تحصیلات پایین تری دارند و یا در مکان هایی زندگی می کنند که از شعله مستقیم برای گرمایش استفاده می کنند مانند اجاق گاز و تنور در چادرهای عشایری و غیره. بیماری برای قشر ضعیف و کم برخوردار جامعه. وقتی این گروه دچار سوختگی می شوند کمتر امکان درمان وجود دارد زیرا حتی در پایتخت بیمارستان سوختگی استاندارد نداریم و همین بیمارستان های کشور امکانات و پرسنل کافی ندارند و بیمارستان های خصوصی هم ندارند. بخش سوختگی نیز
افزایش میزان سوختگی ارتباط مستقیمی با خط فقر دارد
وی افزود: دسترسی به پانسمان های جدید نداریم و عوارض و مرگ بیماران سوختگی بسیار زیاد است. بیمار سوختگی حتی پس از ترخیص از بیمارستان حامی ندارد و با مشکلات فراوان در جامعه رها می شود. به همین دلیل، مهم ترین چالش سوختگی، عدم آگاهی و فقر مردم است. اما در شرایط فعلی حتی فقر افزایش یافته است یعنی خط فقر به عددی رسیده است که تعداد زیادی از هموطنان ما زیر خط فقر زندگی می کنند بنابراین آمار سوختگی ها نیز افزایش یافته است. جدا از این، بودجه ای که برای سوختگی اختصاص می یابد به هیچ وجه مانند تورم افزایش نیافته است و انواع پانسمان هایی که پیش از این برخی بیماران می توانستند تهیه کنند بسیار گران شده است.
4 چالش اصلی بیماران سوختگی
وی افزود: مشکلات در حوزه بیماران سوختگی به حدی افزایش یافته که حتی بیمارستان های سوختگی نیز قادر به تهیه میان وعده به بیماران خود و تهیه پانسمان نیستند. در واقع روز به روز به روش های قدیمی برمی گردیم که عوارض و مرگ بیماران را بیشتر می کند. بنابراین بیماران سوختگی با چهار چالش مهم مواجه هستند: فقر، مشکلات جسمی (چسبندگی، خارش، اسکار، درد، سوزش اعضای بدن و…)، مشکلات روحی و افسردگی ناشی از بیماری و انزوا و مشکلات اجتماعی. چون جامعه معمولاً با بیماران سوخته برخورد خوبی نمی کند و حتی ممکن است به بیمار سوختگی کاری ندهند.
وزارت بهداشت موضوع بیماران سوختگی را پاکسازی کرده است
وی تاکید کرد: بار بیماری ها به معنای هزینه ای است که هر بیماری بر کشور تحمیل می کند و در مورد سوختگی می دانیم که این مشکل سیزدهمین بار بیماری ها است اما بودجه ای که برای سوختگی ها در نظر گرفته شده حتی در رتبه 100 قرار ندارد و وزارت بهداشت مشکل سوختگی را به طور کامل حل کرده است، او خودش را تمیز می کند و برایش مهم نیست که بیمار سوخته در چه بیمارستانی است، چه مشکلاتی دارد، یا حتی چگونه می میرد؟
بیماران سوخته تریبون ندارند
وی علت عدم توجه به بیماران سوختگی را اینگونه بیان کرد: بیماران سوخته از قشر ضعیفی هستند که صدا و سکو ندارند. می سوزند و از جامعه طرد می شوند و در نهایت می میرند و نمی توانند مانند سایر بیماران به صدایشان برسند. صدای بیماران دیگر شنیده می شود زیرا گاهی اوقات افراد ثروتمندی در بین آنها هستند و به خاطر آن افراد صدای فقرا شنیده می شود اما صدای فقرا شنیده نمی شود.
حتی یک تخت درمان سوختگی استاندارد در کشور وجود ندارد
وی با تاکید بر اینکه در ایران حتی یک تخت سوختگی استاندارد وجود ندارد، گفت: با این وضعیت و بودجه کم با تعداد زیادی از بیماران سوختگی مواجه هستیم. در بیمارستان های بسیار قدیمی و نامناسب خدمات رسانی به بیماران را به گونه ای انجام می دهیم که حتی در پایتخت گاهی تا شش بیمار سوختگی در یک اتاق بستری می شوند که اصلا استاندارد نیست. این در حالی است که حداقل از سال 1380 قرار بود بیمارستان سوختگی در منطقه کن تهران ساخته شود اما بعد از 21 سال فقط سازه آن ساخته شده است و همین یک مورد نشان از وضعیت نامناسب بیمارستان دارد. مسئله سوختن از رسانه ها می خواهم صدای این بیماران باشند.
مراکز دولتی با داشتن بخش سوختگی موافقت نمی کنند
فاطمی ادامه داد: حتی در مراکز استان ها و شهرهای بزرگ بیمارستان سوختگی نداریم. الان تعداد تخت های سوختگی نسبت به جمعیت بسیار کم است. باید بخشی به نام بخش سوختگی ویژه داشته باشیم که آن را هم نداریم و گاهی در برخی از مراکز بدترین قسمت بیمارستان با کمترین امکانات را به قسمت سوختگی اختصاص می دهند. زیرا این بخش برای بیمارستان ها درآمدی ندارد و برعکس هزینه بر خواهد داشت. نمونه بارز آن این است که حتی در تهران در بین سه دانشگاه بزرگ علوم پزشکی، تنها دانشگاه علوم پزشکی ایران دارای بیمارستان تخصصی سوختگی است و دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی حتی بار اختصاص یک بیمارستان را به دوش نمی کشند. بخش سوختگی در بیمارستان تحت صلاحیت آنها. . سازمان تامین اجتماعی با بیش از 200 بیمارستان فعال در سراسر کشور یک تخت سوختگی ندارد. زیرا این تخت برای او هزینه دارد و به صرفه نیست. در بعد کلان هیچ نهادی وجود ندارد که سازمان تامین اجتماعی را با این میزان بیمه شده ملزم به داشتن تخت سوختگی کند.
بروز سالانه سوختگی در کشور
وی درباره تعداد سوختگی ها در کشور اظهار داشت: سالانه 30 هزار نفر دچار سوختگی های جدی می شوند که مجبور به بستری شدن در بیمارستان ها می شوند و از این تعداد حدود 3 هزار نفر جان خود را از دست می دهند. حدود 40 تا 50 درصد از 27000 نفر باقی مانده پس از ترخیص از درجات مختلف ناتوانی رنج می برند. سالانه حدود 13 هزار معلول به جامعه اضافه می شود زیرا از سوختگی جلوگیری نمی کنیم.
ایران رتبه بالایی در بروز سوختگی دارد
وی با اشاره به شیوع بالای سوختگی در بین مردان گفت: کودکان و زنان موارد بعدی هستند اما وقتی کودک دچار سوختگی می شود سال های بیشتری با سوختگی مواجه می شود و اگر بمیرد سال های بیشتری از عمر مفید انسان تبدیل به مرگ می شود. ; بنابراین مراقبت از کودکان در برابر سوختگی بسیار مهم است و شایع ترین علت سوختگی کودکان کوتاهی والدین و معلمان در مراقبت از کودکان است. سوختگی در زنان نیز میزان مرگ و میر بالایی دارد که به دلیل مراقبت کمتر از زنان است. بیشترین میزان سوختگی در زنان و کودکان در خانه است. ایران از نظر جمعیت و سطح اقتصادی-اجتماعی رتبه بالایی در بحث سوختگی دارد.
پوشش بیمه درمان سوختگی کافی نیست
وی در خصوص پوشش بیمه ای درمان سوختگی گفت: از آنجایی که بیمه ها نیز به فکر درآمد و سود خود هستند، با تمام تلاشمان نتوانستیم آنها را متقاعد کنیم که پوشش خود را افزایش دهند. حتی در زمان تصدی دکتر قاضی زاده هاشمی در وزارت بهداشت، ایشان نامه و درخواست ما را مستقیماً به شورای عالی بیمه ارسال کردند، اما شرکت های بیمه زیر بار نمی روند؛ در صورتی که در وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به شورای عالی بیمه مراجعه کنند. زیرا سوختگی برای آنها هزینه دارد. در حال حاضر پانسمان های سوختگی مفیدی که می توانند مرگ و میر بیماران را کاهش دهند و عوارض را کاهش دهند، تحت پوشش بیمه نیستند و این پانسمان ها به قدری گران هستند که عموماً اکثر بیماران توانایی خرید آن را ندارند. در عین حال بسیاری از جایگزین های پوست، اغلب پمادهای ترمیم کننده سوختگی و حتی لباس سوختگی که جزو تعهدات بیماران است، مشمول بیمه نمی شوند.
وی با تاکید بر اینکه راه حل مشکل سوختگی در ایران از طریق پیشگیری است، گفت: درست است که ما مشکلات درمانی و توانبخشی زیادی داریم که باید به موازات هم حل شود، اما مهمتر از همه این است که مردم ما فرهنگ ایمنی و ایمنی داشته باشند. پیشگیری از حوادث. تقویت آنها باید در خرید وسایل گرمایشی، وسایل آشپزی، وسایل برقی و حتی خانه دقت کافی را داشته باشند تا با خیال راحت خرید کنند. مردم باید اصول استفاده از کپسول آتش نشانی را بدانند و سیستم اعلام و اطفاء حریق در منازل خود داشته باشند و بدانند که اینها هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برای سلامتی خود است. بیمار سوختگی حق دارد شغل داشته باشد و دیگران او را دوست داشته باشند.