شیوع سل در ایران کمتر از یک دهم میانگین جهانی است
- شناسه خبر: 18932
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۰۴:۵۵
- نویسنده: دکتر نیوز
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شیوع بیماری سل در ایران و کشورهای همسایه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، گفت: شیوع سل در جهان در حال حاضر 134 نفر در هر 100 هزار نفر است. در حالی که در ایران 12 در 100000 نفر است. است.
دکتر شهنام آرشی در سمپوزیوم علمی درمان کوتاه مدت سل مقاوم به دارو با اشاره به نقش مهاجران در وضعیت سل در ایران گفت: طی چند دهه گذشته به ویژه پس از راه اندازی شبکه های بهداشت و درمان در ایران در کشور ما شاهد موفقیت های زیادی در زمینه تشخیص و درمان سل بوده ایم. .
وی با اشاره به شیوع سل در ایران و کشورهای همسایه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، گفت: شیوع سل در دنیا در حال حاضر 134 در هر 100 هزار نفر است در حالی که در ایران 12 در هر 100 هزار نفر است.
آرشی شیوع بیماری سل در برخی کشورهای همسایه را نگران کننده دانست و با اشاره به اهداف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش شیوع و موارد سل و کاهش مرگ و میر ناشی از آن تا سال 2030 در جهان، دستاوردهای ایران در این زمینه را اعلام کرد. چشمگیر در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ایران در کاهش شاخص های مذکور بسیار جلوتر از اهداف تعیین شده است، این دستاوردها را مرهون تلاش ها و اقدامات حوزه سلامت کشور دانست.
آرشي در خصوص تاثير همهگيري كرونا بر سيستم تشخيص و تشخيص سل در كشور تصريح كرد: پس از اين همهگيري، تلاش ميكنيم مجدداً در زمينه شناسايي، درمان و اتصال بيماران به درمان بهبود پيدا كنيم.
وی با اشاره به نقش مهاجران در وضعیت سل در ایران گفت: در سال های گذشته با سیل مهاجران از کشورهای همسایه مواجه بودیم که بیماری سل بسیار شایع است و با سل مقاوم به درمان یا سل مواجه هستند. درمان را به طور کامل انجام ندهید و این بسیار نگران کننده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: متاسفانه بسیاری از موارد سل در این مهاجران مقاوم به درمان است که هزینه های بسیار بالایی را به نظام سلامت تحمیل می کند.
به گفته وی، در صورت تشخیص بیماری سل اعم از ایرانی و غیر ایرانی، درمان انجام می شود. زیرا در صورت عدم درمان، دیگران را مبتلا می کند.
عرشی خاطرنشان کرد: در دو دهه گذشته 15 درصد از موارد شناسایی شده این بیماری غیرایرانی بوده است. در صورتی که اکنون این میزان شامل یک چهارم (25%) موارد می شود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به پراکندگی جغرافیایی سل در ایران اشاره کرد و بیشترین میزان ابتلا را در استان های سیستان و بلوچستان و گلستان عنوان کرد.
وی ضمن تقدیر از شرکت کنندگان در این سمپوزیوم، برگزاری چنین برنامه های آموزشی را در جهت درمان بهینه معلولان و کنترل بیماری در کشور بسیار موثر دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مسعود مردانی، دبیر علمی سمپوزیوم و مدیر گروه بیماری های عفونی و گرمسیری این دانشگاه ضمن اشاره به شیوع بیماری سل در تمامی کشورهای حوزه جهان گفت: با وجود اینکه این بیماری قابل درمان و کنترل است، اما سالانه یک میلیون و 600 هزار نفر در دنیا بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به سل مقاوم به درمان گفت: با تشخیص به موقع و درمان به موقع و کامل، 74 میلیون نفر در جهان از سال 2000 تا 2021 از سل بهبود یافته و جان خود را بازیافتند. مردانی با اشاره به برخی مطالعات خاطرنشان کرد: مدت درمان سل را می توان از شش ماه به سه تا چهار ماه کاهش داد.
بر اساس این گزارش، در ادامه این سمپوزیوم، دکتر داود یادگاری نیا – متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و رئیس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه، دکتر پیام طبرسی، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و فلوشیپ بیماری های عفونی در بیماران نقص ایمنی و پیوند، دکتر زهرا ابطحیان، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و فلوشیپ بیماری های عفونی در بیماران نقص ایمنی و پیوندی، دکتر محمد جواد نصیری، دکترای میکروبیولوژی بالینی و موسس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شبکه مطالعاتی فراتحلیل علوم، آخرین دستاوردها و مطالعات علمی در این زمینه را ارائه کرد.