چرا ایمونوتراپی برای برخی از سرطان ها موثر است ؟
- شناسه خبر: 30858
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۱۷
- نویسنده: دکتر نیوز
یک مطالعه چند نهادی که توسط دانشمندان دانشگاه تگزاس در آرلینگتون انجام شد، مکانیسمی را کشف کرد که توسط آن سلولهای سرطانی از فعال شدن و حمله سیستم ایمنی به مهاجمان سرطانی جلوگیری میکنند.
این مطالعه که در مجله معتبر Cell Reports منتشر شده است، روشن می کند که چرا درمان های ایمونوتراپی برای همه افراد یا همه بیماری ها موثر نیستند. به عنوان مثال، انواع خاصی از سرطان ها – از جمله سرطان های روده بزرگ، پانکراس، پروستات و مغز سرسختانه در مقابل ایمونوتراپی مقاومت کرده اند. و در حالی که سرطان سینه، مری و سر و گردن اغلب به خوبی پاسخ میدهند، گاهی اوقات درمانها طبق برنامهریزی عمل نمیکنند. محققان هنوز دقیقا دلیل آن را درک نکرده اند.
ایمونوتراپی یک راه درمانی جدید و فوق العاده امیدوارکننده برای سرطان است، اما ما هنوز کار داریم تا مشخص کنیم چرا برای همه افراد یا انواع سرطان کار نمی کند.
در این مطالعه سروش غفاری، همکار فوق دکتری UTA، به همراه همکارانش در دانشگاه لیدن در لیدن، هلند، و دانشگاه کارولینسکا در سولنا، سوئد، از نویسندگان مشترک این مطالعه بودند. این تیم تشخیص داد که یک نقطه بازرسی کلیدی در سیستم ایمنی به نام NKG2A- با مولکول اتصال خاص خود که در سلولهای سرطانی بیان میشود تا زمانی که سیگنال مناسب دریافت نشود، درگیر نمیشود.
غفاری گفت: «این تیم استدلال کردند که عوامل تک درمانی که گیرنده NKG2A را هدف قرار می دهند ممکن است بدون دریافت محرک التهابی مؤثر نباشند. “این ممکن است توضیح دهد که چرا داروهای طراحی شده برای اتصال به گیرنده NKG2A برای برهم زدن این ایست بازرسی ایمنی تنها زمانی موثر بوده اند که در ترکیب با سایر عواملی که می توانند سیگنال التهابی لازم را القا کنند، استفاده شوند.”
دومین یافته اصلی این مطالعه نشان داد که چگونه برخی سرطانها میتوانند سیستم ایمنی را از فعال کردن ماکروفاژها، که سلولهای ایمنی تخصصی هستند که نقش مهمی در از بین بردن سلولهای بیمار یا آسیبدیده دارند، مهار کنند.
ویدانز، که همچنین استاد حرکت شناسی با انتصاب در مهندسی زیستی و عضو مرکز چند حرفه ای برای انفورماتیک سلامت است، گفت: «این داده ها به ما درک مولکولی جدیدی از اینکه چرا برخی از ایمونوتراپی ها کار می کنند و برخی نه. این نتایج به ما کمک می کند تا سرطان های بیشتری را با ایمونوتراپی به طور موثر شناسایی و درمان کنیم و به افراد بیشتری کمک می کند علی رغم تشخیص سرطان، زندگی طولانی تری داشته باشند.
کیت سی میلر، معاون تحقیق و نوآوری در UTA، گفت که این یافته ها پیامدهایی برای تحقیقات سیستم ایمنی و توسعه داروهای ایمونوتراپی موثرتر دارد.
میلر گفت: «اینها نتایج تحقیقات جدید هیجان انگیزی هستند که پتانسیل تأثیرگذاری بر افراد مبتلا به سرطان را دارند. “این نمونه عالی دیگری از کالیبر تحقیقات زیست پزشکی است که ما در اینجا در UTA و با شرکای خود در سایر موسسات انجام می دهیم.”