استفاده از داروی ضد تشنج در درمان آلزایمر
- شناسه خبر: 32383
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۲۰
- نویسنده: دکتر نیوز
محققان دانشگاه جان هاپکینز مریلند در حال مطالعه بر روی یک داروی تحقیقاتی هستند که ممکن است در درمان اختلالات شناختی خفیف مرتبط با آلزایمر مؤثر باشد. این دارو که به طور ویژه برای افراد مبتلا به آلزایمر غیر حامل ژن APoE-۴ بررسی شده، به کاهش سرعت آتروفی مغزی در این بیماران کمک میکند.
تحقیقات پیشین نشان داده است که در بسیاری از افراد، اختلال شناختی خفیف میتواند اولین علامت شروع آلزایمر باشد. طبق آمار، حدود یک سوم از این بیماران در طی پنج سال به زوال عقل پیشرفته دچار میشوند.
دکتر «میشلا گالاگر»، محقق ارشد این پروژه، توضیح میدهد که بیماران مبتلا به اختلالات شناختی خفیف نه تنها پاتولوژیهای آمیلوئید و تاو را در مغز خود دارند، بلکه فعالیت بیشازحد در ناحیهای از مغز به نام هیپوکامپ نیز مشاهده میشود. این ناحیه نقشی حیاتی در ایجاد و بازیابی خاطرات ایفا میکند و بیشفعالی در این بخش، عامل اصلی اختلالات حافظه و تسریع پیشرفت بیماری آلزایمر محسوب میشود.
این تحقیق فاز 2b کارآزمایی بالینی HOPE۴MCI را بررسی میکند که در آن داروی ضد تشنج AGB101 برای ۱۶۴ فرد مبتلا به اختلال شناختی خفیف مرتبط با آلزایمر مورد آزمایش قرار گرفت. دکتر گالاگر توضیح میدهد که AGB101 به شکل قرص روزانه مصرف شده و با کاهش بیشفعالی در مغز، به حفظ عملکرد شناختی و کاهش سرعت پیشرفت زوال عقل کمک میکند.
نتایج این مطالعه نشان داد که بیماران غیر حامل ژن APoE-۴ که با AGB101 تحت درمان قرار گرفتند، پس از ۱۸ ماه تا ۴۰ درصد کاهش در پیشرفت زوال عقل بالینی داشتند. این کاهش به معنای حفظ تواناییهای شناختی و عملکرد روزانه بیماران در این دوره است.
دکتر گالاگر افزود: “کاهش سرعت پیشرفت در مراحل اولیه اختلالات شناختی، به بیماران این امکان را میدهد که زندگی مستقل خود را برای مدت طولانیتری حفظ کنند و نیاز به مراقبتهای خانگی در آنها کاهش یابد.”
همچنین، در این مطالعه مشخص شد که داروی AGB101 در افرادی که حامل ژن APoE-۴ نیستند، به طور قابل توجهی از آتروفی ناحیه قشر انتورینال مغز که ارتباط مستقیمی با هیپوکامپ دارد و در فرآیند حافظه و درک زمان نقش مهمی ایفا میکند، جلوگیری میکند.