بیماری سالک در شهر ساوه ! زنگ خطر سالک در ساوه به صدا درآمد
- شناسه خبر: 21302
- تاریخ و زمان ارسال: ۷ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۵۱
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، دادستان عمومی و انقلاب ساوه با اشاره به کاهش شیوع هاری روستایی گفت: شیوع هاری شهری در ساوه که گزارش شده نیز نگران کننده است.محمودرضا فصه در جلسه پیشگیری از شیوع بیماری هاری در شهرستان ساوه گفت: بیماری هاری یک بیماری واگیردار است که از طریق حشرات مضر به انسان منتقل می شود.
وی به نگرانی های موجود در خصوص شیوع بیماری هاری شهری اشاره کرد و گفت: اگرچه بیماری هاری روستایی که در گذشته در برخی از روستاهای شهرستان شیوع پیدا کرده بود با اقدامات انجام شده مدیریت و فروکش کرد، اما وجود دارد. گزارشی مبنی بر ابتلای چندین مورد از بیماران به یک جوینده شهرستانی رسیده است که در دست بررسی است و باعث نگرانی شده است. وی با اشاره به اینکه باید از انتقال بیماری از روستاها به شهر جلوگیری شود، گفت: در حوزه شهری از آنجایی که سگ ها مخزن بیماری هستند، باید سگ های ولگرد را از سطح شهر جمع آوری کرد و حتی اجازه دسترسی به زباله ها را ندهند.
دادستان ساوه با تاکید بر اینکه نهادهای ذیربط باید به وظایف قانونی خود عمل کنند و تصمیمات جلسات گذشته اجرایی شود، تصریح کرد: مجموعه شهرداری و دهیاری ها خانه های فرسوده ای را که محل تجمع حیوانات و حیوانات موذی و کار تخمگذار است تخریب کنند. فاضلاب روستایی و ساماندهی فاضلاب خانگی شهری و روستایی باید در اسرع وقت اجرایی شود. وی گفت: انتقال زباله های روستایی باید بر اساس دستورالعمل های بهداشتی و با نظارت کافی دهیاران و مسئولان بخشداری انجام شود و عملیات جونده کشی و طعمه گذاری با شدت بیشتری برای رفع کانون های شیوع بیماری ها انجام شود.
ناظر مرکز بهداشت ساوه همچنین با اشاره به اینکه این بیماری یکی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است که توسط حشرات منتقل می شود، اظهار داشت: مراقبت از بیماری های واگیردار تحت دستور مرکز بهداشت و درمان است. در خصوص بیماری این بیماری از سال 2019 اقدامات پیشگیرانه انجام شده و منجر به کاهش این بیماری شده است.
محمدامین قربانپور افزود: آموزش مردم به ویژه جامعه هدف در برخی از روستاهای بخش مرکزی، مبارزه فعال با بیماری ها و موش کشی از جمله اقدامات انجام شده برای پیشگیری از بروز این بیماری است و تاکنون بیش از 800 میلیون تومان هزینه شده است. برای خرید داروهای مورد نیاز برای درمان این بیماری هزینه شده است.
وی بیان کرد: در جمعیت شهری مخزن بیماری ابتدا سگ و سپس انسان خواهد بود و پشه می تواند این بیماری را از فردی به فرد دیگر منتقل کند که به دلیل زخم های فراوانی که ایجاد می کند بسیار نگران کننده و خطرناک است. .
وی به کاهش 68 درصدی ابتلا به بیماری هاری در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و گفت: در حال حاضر پنج مورد مشکوک به بیماری هاری در ساوه مشاهده شده است که به آزمایشگاه مراجعه کرده اند. تشخیص دقیق و در صورت تایید قطعی این بیماری نگران کننده خواهد بود زیرا مخزن انسانی دارد و از انسان به انسان منتقل می شود و در صورت عدم اقدام فوری به دلیل کندی بهبودی خطرناک است. زخم
قربانپور گفت: جلسات زیادی با تشکیل کمیته های مختلف برگزار شده و وظایف و اختیارات قانونی ادارات مشخص شده است و برای پیشگیری عملی باید همه دستگاه ها مشارکت داشته باشند و جمع آوری سگ های ولگرد توسط شهرداری ها و دهیاری ها انجام شود. با قدرت انجام شد.”
شهردار ساوه همچنین گفت: شهرداری ساوه پیمانکار طعمه زنی را به خدمت گرفته است که طبق وظایف محوله در حال انجام اقدامات پیشگیرانه برای مبارزه با حیوانات موذی در مراکز آلوده به جوندگان است.
امیررضا یوسفیان افزود: تکمیل نشدن شبکه فاضلاب باعث جاری شدن جوندگان و حیوانات ولگرد در نهرهای فاضلاب شهری شده و مجموعه مدیریت شهری را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: جمع آوری سگ های ولگرد در سطح شهر نیز از برنامه های روتین شهرداری است. شست و شوی منظم معابر شهر و خرید 400 مخزن و سطل زباله از دیگر اقدامات برای کاهش شیوع بیماری های واگیردار است.
استاندار مرکزی همچنین خاطرنشان کرد: با خرید ماشین آلات مورد نیاز تمامی پسماندهای روستایی به صورت مکانیزه جمع آوری و تحویل شهرداری می شود. وی بیان کرد: سطل زباله و جمع آوری سگ های ولگرد به صورت مستمر انجام می شود اما گاهی مشاهده می شود که برخی از پیمانکاران شهرهای اطراف سگ های ولگرد جمع آوری شده از سایر نقاط ساوه و روستاهای تابعه را رها می کنند.
مجید ولدخانی افزود: تخریب منازل فرسوده و احداث کانال فاضلاب روستایی در روستاهای شیوع بیماری انجام شده و این روند همچنان ادامه دارد.لازم به ذکر است که هاری یکی از بیماری های عفونی مشترک بین انسان و حیوان است و بیماری انگلی محسوب می شود که باعث ایجاد ضایعه پوستی در فرد می شود. قطر آن با گذشت زمان افزایش می یابد.
آب های راکد، فاضلاب های سطحی، فضولات حیوانات، خاک و فاضلاب بهترین مکان برای تخم گذاری و افزایش تعداد پشه ها هستند و در این شرایط استفاده از تورهای آغشته به سموم در مناطق آلوده ضروری است و باید از توقف و توقف پرهیز کرد. استراحت بخصوص در شب بدون رعایت شرایط بهداشتی. در این مناطق اجتناب کنید.