37 نکته درباره HPV و زگیل تناسلی که باید بدانید
- شناسه خبر: 25517
- تاریخ و زمان ارسال: ۳ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۱۲
- نویسنده: دکتر نیوز

زگیل تناسلی که این روزها به شایعترین بیماری مقاربتی تبدیل شده است توسط ویروس HPV و از طریق رابطه جنسی و تماس پوستی منتقل میشود. در ادامه 37 نکته مهم را درباره ویروس HPV و بیماری زگیل تناسلی با هم مرور میکنیم.
1- زگیل تناسلی توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به ویژه سویه های 6 و 11 ایجاد میشود.
2- زگیل های تناسلی یکی از شایع ترین انواع عفونت های مقاربتی هستند که هم در مردان باعث ایجاد بیماری میشوند و هم در زنان.
3- زگیل تناسلی میتواند روی فرج، واژن، دهانه رحم، آلت تناسلی، کیسه بیضه، مقعد یا ران ظاهر شود.
4- از لحاظ شکل ظاهری زگیل های تناسلی معمولاً به صورت توده های برآمده کوچک، گوشتی یا خاکستری در ناحیه تناسلی ظاهر میشوند.
5- زگیل تناسلی میتواند به شکل یک زائده کوچک صاف، برآمده یا شبیه زائده ای به شکل گل کلم باشد. (تصاویر زگیل تناسلی)
6- از لحاظ نحوه قرار گیری روی پوست این زگیل ها ممکن است به صورت منفرد یا خوشه شکل باشند که مجموعه ای از زگیل های منفرد در کنار یکدیگر است.
7- زگیل تناسلی میتواند از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی و همچنین از طریق تماس نزدیک پوست به پوست پخش و منتقل شود.
8- حتی اگر فردی که مبتلا به HPV است زگیل قابل مشاهده نداشته باشد بازهم امکان انتقال زگیل تناسلی به دیگران را دارد.
9- کاندوم میتواند به کاهش خطر انتقال HPV کمک کند اما خطر انتقال بیماری را به طور کامل از بین نمیبرد.
10- واکسن های HPV، مانند گارداسیل، میتوانند در برابر انواع HPV که بیشتر باعث ایجاد زگیل تناسلی میشوند و یا سویه های خطرناکی از HPV که باعث ایجاد سرطان های مختلف میشوند محافظت ایجاد کنند.
11- واکسن HPV برای پسران و دختران 11 تا 12 ساله توصیه میشود، اما میتوان آن را در سن 9 سالگی و تا اواخر 26 سالگی تزریق کرد.
12- غربالگری های منظم مانند تست پاپ اسمیر به تشخیص زودهنگام HPV و زگیل تناسلی کمک میکند.
13- زائده های زگیل تناسلی گاهی اوقات خود به خود از بین میروند، اما عفونت HPV همچنان در بدن باقی میماند و حذف کامل ویروس از بدن ممکن است تا سالها به طول بیانجامد.
14- عموما درمان های مختلف زگیل تناسلی بر از بین بردن زائده پوستی زگیل ها متمرکز است، اما درمان های مبتنی بر تقویت سیستم ایمنی باعث حذف ویروس HPV از بدن میشود.
15- درمان های موضعی عموما شامل پودوفیلوکس، ایمیکیمود و تری کلرواستیک اسید است که حتما باید توسط پزشک متخصص در زمینه درمان زگیل تناسلی تجویز شود.
16- این درمان های موضعی ممکن است باعث تحریک پوست یا سایر عوارض جانبی شوند، به همین دلیل مراجعه به کلینیک درمان زگیل تناسلی برای تشخیص و تجویز صحیح این دارو ها اهمیت دارد.
17- سرما درمانی یا کرایوتراپی روشی است که با منجمد کردن بافت زگیل ها با استفاده از نیتروژن مایع باعث از بین رفتن آنها میشود.
18- کوتر الکتریکی یا الکتروسرجری روشی است که از جریان الکتریکی برای سوزاندن زگیل ها استفاده میکند.
19- لیزر درمانی روشی نوین در درمان زگیل تناسلی است که از نور لیزر برای سوزاندن و حذف زگیل ها استفاده میکند و موثرترین روش درمانی برای این بیماری است.
20- برای حذف زگیل های پوستی میتوان از روش جراحی هم استفاده کرد که شامل بریدن زگیل از روی پوست میشود.
21- در صورتی که تعداد زگیل های تناسلی روی پوست زیاد باشد این درمان ها میتواند ناراحت کننده یا مقداری دردناک باشد و ممکن است بنا به صلاحدید پزشک نیاز به بیهوشی موضعی یا بیحسی عمومی داشته باشد.
22- گاهی پس از درمان زگیل های تناسلی مجددا عود میکنند، به خصوص در سه ماه اول پس از درمان.
23- پیگیری های منظم با یک پزشک متخصص در زمینه درمان زگیل تناسلی، برای نظارت بر عود یا ایجاد زگیل های جدید مهم است.
24- قبل از این که روش درمانی زگیل تناسلی را انتخاب کنید برای درک عوارض جانبی و خطرات احتمالی، مهم است که در مورد هر گزینه درمانی با یک پزشک متخصص در زمینه درمان زگیل تناسلی مشورت کنید.
25- زنان باردار هم میتوانند برای زگیل تناسلی درمان شوند، اگرچه ممکن است برخی از درمان ها توصیه نشود و باید برای انتخاب بهترین روش درمانی با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
26- ویروس اچ پی وی در زمان بارداری گاهی عوارضی مانند بزرگتر شدن زگیل ها یا دشوارتر کردن زایمان ایجاد میکند.
27- افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند شرایط سخت تری برای مبارزه با HPV دارند و ممکن است به موارد شدیدتر زگیل تناسلی مبتلا شوند.
28- سیگار باعث افزایش احتمال ابتلا به زگیل تناسلی میشود و ترک سیگار میتواند توانایی بدن شما را برای مبارزه با HPV بهبود بخشد.
29- ورزش منظم و رژیم غذایی سالم سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و به بدن کمک میکند تا به شکل بهتری با HPV مقابله کند.
30- اگر پزشک تشخیص داد که شما به زگیل تناسلی مبتلا هستید، اهمیت دارد که به شریک جنسی خود اطلاع دهید تا در صورت لزوم او هم آزمایش داده و درمان شود.
31- زگیل تناسلی گاهی هیچ علامتی ایجاد نمیکند، لذا حتی اگر به HPV مبتلا باشید و علائمی نداشته باشید، باز هم این احتمال وجود دارد که HPV و زگیل تناسلی را به دیگران منتقل کنید.
32- ابتلا به زگیل تناسلی گاهی باعث ایجاد استرس و ناراحتی روانی میشود و بر کیفیت زندگی فرد تأثیر میگذارد.
33- در حالی که زگیل تناسلی تهدید کننده زندگی نیست، برخی از انواع HPV باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان میشوند.
34- بهترین راه برای پیشگیری از زگیل تناسلی، واکسینه شدن در برابر HPV، انجام رابطه جنسی ایمن و معاینات منظم در یک کلینیک درمان زگیل تناسلی است.
35- مهم است به خاطر داشته باشید که حتی اگر برای زگیل تناسلی تحت درمان قرار گرفته اید، همچنان این احتمال وجود دارد که تا زمانی که کامل درمان نشده اید، ویروس را به دیگران منتقل کنید.
36- انجام منظم تست پاپ اسمیر برای بانوان میتواند به تشخیص تغییرات در دهانه رحم که ممکن است نشان دهنده وجود HPV باشد کمک کند.
37- غربالگری منظم برای افراد فعال جنسی به تشخیص زودهنگام HPV و زگیل تناسلی کمک میکند.
در نهایت توجه داشته باشید که در صورتی که شواهد و علائمی مبنی بر ابتلا به HPV یا زگیل تناسلی در خود مشاهد کردید حتما به پزشک متخصص در زمینه درمان زگیل تناسلی مراجعه کنید تا فرآیند تشخیص و درمان برای شما انجام شود. شروع سریع درمان بیماری باعث میشود که سریعتر و با نتیجه بهتری درمان شوید و از عوارض HPV در امان بمانید.