آیا عمل جراحی استخوانی عوارض دارد؟
- شناسه خبر: 30896
- تاریخ و زمان ارسال: ۹ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۴۸
- نویسنده: دکتر نیوز
امروزه جراحیهای زیبایی فراگیر شدهاند و خیلیها برای رفع نواقص ظاهرشان به دنبال انجام جراحیهای زیبایی هستند. یکی از رایجترین جراحیهای زیبایی عمل جراحی بینی است. افرادی که بینی استخوانی دارند؛ تمایل بیشتری به انجام جراحی دارند. چرا که انجام جراحی در این نوع بینیها معمولا نتایج بهتری در پی دارد و نتیجه آن قابل قبول است. البته هر جراحی عوارض خاص خودش را دارد . جراحی بینی استخوانی نیز دارای یک سری عوارض کوتاه مدت و حتی دائمی ست. در این مقاله عوارض جراحی بینی استخوانی را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
بینی استخوانی چه ویژگیهایی دارد؟
بینی استخوانی معمولا دارای توده استخوانی زیادی است و همین امر باعث میشود که انحراف و وجود ایرادات در ظاهر استخوانی بینی نمود بیشتری داشته باشد. پوست بینی استخوانی هم نازک است و همین امر ساختار بینی را بیشتر مشخص میکند. در بینی استخونی معمولا بافت گوشتی کمتر است و ایرادات معمول در این نوع بینیها، بزرگ بودن بینی، وجود قوز، انحراف و کجی تیغه و مواردی از این دست میباشد. ساختار خاص بینی استخوانی سبب شده است که جراحی این نوع بینی بهتر انجام شود و شانس بالاتری در جراحی داشته باشد. با جراحی بینی استخوانی شما کمتر شاهد برگشت بینی و به وجود آمدن مشکلات در بینی خواهید بود.
عمل بینی استخوانی چیست؟
برخی از افراد بینیهای استخوانی دارند و از فرم بینی خود راضی نیستند. این افراد تصور میکنند که فرم بینی با صورت آنها متناسب نیست. از طرفی بیشتر بینیهای استخوانی دارای قوز بوده و یا ایرداتی مانند انحراف یا کجی تیغه را نشان میدهد. این موارد از جذابیت چهره میکاهد. میدانید که بینی در مرکز صورت است در نتیجه اگر ایرادی داشته باشد؛ میتواند زیبایی کلی صورت را تحت شعاع قرار دهد.
چرا باید جراحی بینی استخوانی انجام دهم؟
جراحی بینی استخوانی با هدف زیباتر شدن انجام میشود. با انجام این جراحی میتوانید نقصها و ایرادات بینی را رفع کنید. پس اگر از فرم بینی راضی نیستید و تصور میکنید که بینی شما با انجام جراحی زیباتر میشود؛ میتوانید این کار را انجام دهید.
عمل بینی استخوانی برای چه افرادی مناسب است؟
کاندیدهای مناسب جراحی بینی باید ویژگیهای زیر را داشته باشند:
سن رشد آنها به پایان رسیده باشد و از سلامت جسمانی برخوردار باشند.
بهتر است این افراد سیگاری نباشند یا قبل و بعد از جراحی برای مدتی سیگار را کنار بگذارند.
استخوان بینی در این افراد بزرگ باشد.
فرد محدودیتهای جراحی را بشناسد و دیدگاه و هدف معقول داشته باشد.
بهتر است که فرد جراحی بینی را به خاطر میل فردی انجام دهد و تماما به انجام این کار رضایت داشته باشد.
عمل بینی استخوانی برای چه کسانی مناسب نیست؟
عمل بینی استخوانی همواره دارای برخی از ریسکها است. با این حال شدت این خطرات در جراحی بیشتر است. به همین خاطر است که افراد مبتلا به بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی، دیابت، فشار خون و غیره کاندیدهای مناسبی برای انجام جراحی زیبایی بینی نیستند.
سن مناسب برای عمل جراحی بینی
برای اینکه عوارض جراحی بینی استخوانی را به حداقل برسانید؛ بهتر است که سن انجام جراحی را رعایت کنید. جراحی بینی معمولا در هر سنی قابل انجام است. اما بهترین محدوده سنی برای انجام جراحی، 18 تا 40 سال است.
در چه مواقعی فرد به جراحی ترمیمی نیاز دارد؟
جراحی ترمیمی بینی نتیجه جراحی قبلی را ترمیم میکند. به همین خاطر است که به آن جراحی یا رینوپلاستی ثانویه گفته میشود. اگر عمل بینی استخوانی قبلی توسط یک پزشک مجرب و کاربلد انجام شده باشد؛ دیگر نیازی به جراحی ثانویه نیست. مگر اینکه در جراحی قبلی به خاطار عدم مهارت پزشکی مشکلاتی ایجاد شود.
نوک بینی فرد بیش از اندازه تنگ و کوچک شده باشد و سوراخهای بینی نامتقارن باشند.
در مورادی که بیمار با مشکلات تنفسی مواجه شده باشد؛ جراحی ترمیمی انجام میشود.
انحراف نوک بینی بعد از عمل و کوچکی تیغه بینی به شکل ناهنجاری دیده شود.
تغییر شکل پوست، بافت، تیغه وسط بینی و افتادگی بینی بعد از عمل باعث میشود که مشکلاتی برای بینی فرد ایجاد شود.
عوارض و خطرات احتمالی عمل جراحی بینی
مانند هر جراحی دیگری، جراحی بینی استخوانی هم همواره با خطراتی مواجه است. از عوارض عمل بینی استخوانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خونریزی
- عفونت
- واکنش به مواد بیهوشی
- دیگر خطرات احتمالی جراحی بینی تنفسی
- ایجاد مشکلات تنفسی در بینی
- بیحسی دائمی در داخل اطراف بینی
- احتمال ناهمواره به نظر رسیدن ظاهر بینی
- درد، تغییر رنگ یا ایجاد تورم در بینی برای طولانی مدت
- اسکار یا جای زخم
- ایجاد یک سوراخ در فاصله بین سوراخ راست و چپ بینی
- نیاز به جراحی مجدد و ترمیمی
- تغییر در حس بویایی
تا چه اندازه تورم بعد از جراحی بینی طبیعی و نرمال است؟
میزان ورمی که بعد از جراحی بینی تجربه میکنید؛ به مدت زمان جراحی و کاری که روی بینی انجام شده است؛ بستگی دارد. برخی افراد ورم جزئی تجربه میکند و برخی دیگر ورم متوسط را تجربه میکنند. در صورتی که ورم شدید باشد؛ لازم است که به پزشک مراجعه کنید.
درد عمل بینی استخوانی
بیشتر افراد میگویند بعد از جراحی درد زیادی حس نمیکنند. درعوض ممکن است کمی احساس ناراحتی داشته باشند. به خصوص که در این مواقع بینی آنها مسدود است. ممکن است حسی شبیه به سرماخوردگی داشته باشید و تا مدتی مجبور باشید از دهان نفس بکشید. برخی هم یک احساس درد و فشار در ناحیه پیشانی را تجربه میکنند.
درصد موفقیت جراحی بینی استخوانی
درصد برگشت برامدگی یا قوز بینی بعد از جراحی بسیار کم است. در مواردی که شاهد وجود قوز روی بینی جراحی شده هستید، احتمال دارد که بینی در سن پیش از بلوغ جراحی شده باشد یا در اثر ضربه، کجی یا قوز جدید روی بینی ایجاد شده باشد. برای اینکه از عوارض سخت در جراحی بینی جلوگیری کنید؛ بهتر است از انجام فعالیتهای ورزشی بعد از عمل، ایجاد ضربه به بینی، شکستی بینی و غیره جلوگیری کنید.
منبع : مرکز اسکن سه بعدی راوانا