ابتلای ۲۰ میلیون نفر به سرطان در جهان: چالشها و راهکارها
- شناسه خبر: 31061
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۵۱
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، معاون امور بهداشتی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی به اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان اشاره کرده و افزوده است که سرطان در حال حاضر دومین علت مرگ و میر بعد از بیماریهای قلبی عروقی میباشد. همچنین او بیان کرده که حدود ۲۰ میلیون نفر در جهان سالانه به این بیماری مبتلا میشوند.
برای کنترل این چالش، آموزش خودمراقبتی، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان از اولویتهای بخش سلامت محسوب میشود. واحدهای بهداشتی به منظور آموزش و غربالگری سه سرطان شایع در سینه، روده بزرگ و دهانه رحم فعالیت میکنند.
در ایران نیز، این موضوع نگرانیهایی را به وجود آورده است. آمار نشان میدهد که سالانه بیش از ۱۳۵ هزار نفر به سرطان مبتلا میشوند و این تعداد با پیشبینی افزایش ۱۰۰ درصدی تا سال ۱۴۲۰ به بیش از ۲۹۰ هزار نفر در سال خواهد رسید.
علاوه بر این، بر اساس گزارش کشوری برنامه ملی ثبت سرطان، سرطانهای پستان در زنان، روده بزرگ در هر دو جنسیت، پروستات در مردان و معده از شایعترین انواع سرطان در کشور محسوب میشوند.
درمانهای جدیدی که امروزه در دسترس هستند، بهبود معیشت بیماران را تضمین میکند. علاوه بر این، آگاهی بیشتر مردم و امکان دسترسی به روشهای تشخیص زودهنگام و غربالگری، باعث شده است که شانس درمان موثرتری برای بیماران فراهم شود.
در پایان، سهرابی به اهمیت تغییر در شیوه زندگی اشاره کرده و بیان کرده است که استعمال دخانیات، مصرف غذاهای ناسالم و کمتحرکی از مهمترین عوامل بروز سرطان هستند. به عنوان مثال، عادات نادرست در تغذیه، چاقی و اضافه وزن احتمال ابتلا به برخی از انواع سرطان را افزایش میدهد.
با توجه به این نکات، تغییر در رفتارهای زندگی و افزایش آگاهی مردم میتواند در کاهش ابتلا به سرطان و افزایش امید بهبودی بیماران مؤثر باشد.