مصرف آب هویج ایمنی بدن را تقویت میکند و التهاب را کاهش میدهد
- شناسه خبر: 30196
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۳۵
- نویسنده: دکتر نیوز
در مطالعهای که اخیراً در مجله Nutrients منتشر شده است، محققان دانمارکی بررسی کردند که آیا مصرف آب هویج که حاوی ترکیبات فعال زیستی فالکرینول (FaOH) و فالکاریندیول (FaDOH) است، بر واسطههای التهابی حاد و پاسخهای ایمنی ذاتی در خون انسان تأثیر میگذارد. به گزارش دکتر نیوز، التهاب مزمن با دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. هویج، غنی از FaOH و FaDOH، به دلیل خواص ضد التهابی، ضد دیابت، ضد تکثیر و ضد تومور خود، در بهبود بیماری ها امیدوار کننده است. سایرین، از جمله این ترکیبات، موجود در گیاهان دیگر بر بیومارکرهای مهم التهابی با نتایج خوبی در مطالعات حیوانی تأثیر میگذارند. علیرغم مزایای اثبات شده آنها، تحقیقات بیشتری برای درک کامل نحوه تعدیل FaOH و FaDOH سیستم ایمنی بدن انسان، به ویژه برای پیشگیری و درمان بیماری، مورد نیاز است.
مطالعه حاضر در مورد اثرات آب هویج بر روی سیتوکین ها و کموکاین ها در خون انسان شامل 14 داوطلب سالم بود. شرکت کنندگان از مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) یا مصرف محصولات هویج به مدت 48 ساعت قبل از مطالعه محدود شدند. در این آزمایش از مواد هویج (cv. Night Bird F1 Hybrid) استفاده شد که به صورت ارگانیک رشد کرده و به صورت پودر آماده شد، که از آن آب با استفاده از 30 گرم پودر مخلوط با 500 میلی لیتر آب لوله کشی تهیه شد. نمونه خون قبل و یک ساعت پس از مصرف آب میوه جمع آوری شد. سپس خون به دو قسمت تقسیم شد، یکی از آنها با لیپوپلی ساکارید (LPS) تحریک شد و هر دو تا 24 ساعت انکوبه شدند.
نشانگرهای التهابی در پلاسما با استفاده از تجزیه و تحلیل الکتروشیمیلومینسانس چندگانه برای 44 سیتوکین و کموکاین تجزیه و تحلیل شدند. نتایج بهدستآمده در طول مطالعه با استفاده از آزمون رتبهبندی ویلکاکسون در سطح پنج درصد مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزار SAS و R تجزیه و تحلیل شد.
این مطالعه به منظور بررسی اینکه آیا آب هویج می تواند بر ترشح سیتوکین ها و کموکاین ها در شرایط طبیعی و التهابی تأثیر بگذارد یا خیر، انجام شد. این تحقیق بینش های مهمی را در مورد اثرات بالقوه ارتقاء سلامت هویج، به ویژه در زمینه بیماری هایی که التهاب نقش مهمی ایفا می کند، ارائه می دهد.
به طور خلاصه، یافته های قابل توجهی در این مطالعه در مورد آب هویج و التهاب مشاهده شد. پس از مصرف آب هویج، سطح IL-15 در پلاسما افزایش یافت، در حالی که نمونه های تحریک شده با LPS سطوح بالایی از برخی سایتوکین های پیش التهابی و ضد التهابی را نشان دادند. تجزیه و تحلیل برهمکنش پروتئین مزایای بالقوه آب هویج را در تعدیل ایمنی پیشنهاد کرد. قابل ذکر است، سیتوکین هایی مانند IL-17A، IL-17B، IL-22، و IL-17D نقش های پیچیده ای را در رابطه با پاسخ ایمنی و التهاب نشان می دهند. این مطالعه همچنین نشان داد که پاسخ ایمنی ذاتی فعال می شود و احتمالاً التهاب حاد را کاهش می دهد و به پیشگیری از بیماری کمک می کند. با این حال، به دلیل ماهیت ex vivo آن، آزمایشات بالینی بیشتری برای درک کامل اثرات سلامتی آب هویج ضروری است.