عصاره کاکائو به کاهش خطر زوال شناختی در افراد مسن کمک میکند
- شناسه خبر: 30363
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۷ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۳۹
- نویسنده: دکتر نیوز

تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف روزانه مکمل های عصاره کاکائو ممکن است به تقویت عملکرد شناختی در افراد مسن کمک کند.
- افراد مسنتری که روزانه مکملهای عصاره کاکائو مصرف میکردند، عملکرد شناختی خود را افزایش میدادند، اما تنها در صورتی که کیفیت رژیم غذایی پایینتری داشتند.
- محققان می گویند خیلی زود است که مکمل های عصاره کوکا را برای بهبود عملکرد شناختی توصیه کنیم.
- بسیاری از مداخلات سبک زندگی می توانند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند، از جمله رژیم غذایی بهتر، فعالیت بدنی منظم و بهداشت خواب خوب.
یک کارآزمایی بالینی تصادفی جدید نشان داد، افراد مسنی که به مدت دو سال روزانه از مکمل عصاره کاکائو استفاده می کردند، شاهد پیشرفت اندکی در عملکرد شناختی بودند.
با این حال، این مزایا تنها در افرادی مشاهده شد که در شروع مطالعه کیفیت رژیم غذایی پایینتری داشتند. کسانی که دارای الگوهای غذایی سالم بودند، تقویت مشابهی در شناخت مشاهده نکردند.
Chirag Vyas، MB، BS از بخش روانپزشکی در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون گفت: «[یافتهها] امکان استفاده از رژیمهای غذایی یا مکملهای غنی از فلاوانول را برای تقویت عملکرد شناختی در میان افراد مسن با کیفیت رژیم غذایی پایینتر افزایش میدهد.
محققان بیمارستان زنان بریگهام و دانشکده پزشکی هاروارد نیز این مطالعه را انجام دادند که در 7 دسامبر در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد.
فواید عصاره کاکائو برای کسانی که رژیم غذایی با کیفیت پایین تری دارند
مطالعه جدید، که بخشی از مطالعه بزرگتر مکمل کاکائو و نتایج مولتی ویتامین (COSMOS) است، شامل 573 مرد و زن مسنتر بود که بهطور تصادفی برای دو سال عصاره کاکائو یا دارونما غیرفعال مصرف کردند. میانگین سنی شرکت کنندگان 70 سال بود که حدود نیمی از آنها زن بودند. علاوه بر این، 11 درصد از شرکت کنندگان گزارش کردند که قبل از شروع آزمایش روزانه شکلات می خوردند.
افراد گروه عصاره کاکائو روزی دو کپسول حاوی 500 میلی گرم فلاوانول کاکائو شامل 80 میلی گرم اپی کاتچین مصرف کردند.
فلاوانول ها که به عنوان فلاوان-3-اول ها نیز شناخته می شوند، زیر دسته ای از ترکیبات گیاهی هستند که به نام فلاونوئیدها شناخته می شوند. فلاوانول ها در چای، محصولات مبتنی بر کاکائو، انگور، سیب و انواع توت ها یافت می شوند. شرکت کنندگان در هنگام ثبت نام در مطالعه تحت آزمایش های شناختی قرار گرفتند. 492 شرکت کننده تست را دو سال بعد تکرار کردند.
وقتی محققان دادههای کل گروه را بررسی کردند، مکملهای روزانه عصاره کاکائو تاثیری بر شناخت کلی افراد نداشت.
با این حال، هنگامی که آنها در شروع مطالعه به افرادی با کیفیت رژیم غذایی پایینتر نگاه کردند، افرادی که روزانه مکملهای کاکائو مصرف میکردند تغییرات نسبتاً بهتری در عملکرد شناختی و اجرایی کلی داشتند. کارکرد اجرایی مجموعه ای از مهارت های شناختی است که برای کنترل خود و مدیریت رفتارها لازم است.
نتایج با یافته های مطالعه قبلی انجام شده در بین شرکت کنندگان COSMOS مطابقت دارد که نشان می دهد فلاوانول های روزانه نوع خاصی از حافظه را در افراد مسن با کیفیت رژیم غذایی پایین تر بهبود می بخشد. با این حال، با منبع معتبر دیگری از مطالعه COSMOS که نشان داد روزانه مولتی ویتامین / مواد معدنی شناخت کلی را بهبود می بخشد، در تضاد است، اما عصاره کاکائو هیچ تاثیری ندارد. با این حال، این تحقیق به طور جداگانه به افرادی که کیفیت رژیم غذایی پایینتری داشتند نگاه نکرد.
مطالعه جدید شامل تأمین مالی و سایر حمایتهای مارس اج، بخشی از شرکت غذایی Mars بود. و Pfizer Consumer Healthcare (اکنون Haleon). هیچ یک از این دو شرکت در تجزیه و تحلیل داده ها، تفسیر نتایج یا تهیه نسخه خطی مطالعه دخالت نداشتند.
برای توصیه مصرف عصاره کاکائو خیلی زود است
اگرچه این مطالعه مزایای بالقوه مکملهای کاکائو را بر روی شناخت افراد با کیفیت رژیم غذایی پایینتر نشان میدهد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
ویاس به Healthline گفت: «بر اساس نتایج ما، نمیتوانیم مکمل روزانه عصاره کاکائو را برای حفظ عملکرد شناختی توصیه کنیم. او گفت: «اما یافتههای ما همچنان بر اهمیت فاکتورگیری در رژیم غذایی و وضعیت تغذیه در آزمایشهای آتی که تأثیر مکملهای عصاره کاکائو را بر شناخت ارزیابی میکنند، تأکید میکند.»
او مایل است مطالعات آینده را در جمعیتی متنوع تر و همچنین به طور خاص بر روی افرادی با کیفیت رژیم غذایی پایین تر انجام دهد. دکتر توماس هالند، دانشمند پزشک در بخش بیماری های گوارشی و تغذیه در دانشگاه RUSH در شیکاگو، گفت که مطالعه جدید جالب است زیرا بر روی چنین ترکیب غذایی خاص، با فلاوانول های بسیار خاص متمرکز شده است.
او این را با مطالعهای که همنویسش کرده بود، مقایسه میکند، که به بررسی دریافت کلی فلاونولها در رژیم غذایی، نوع دیگری از فلاونوئیدها میپردازد.
در آن مطالعه که در سال 2020 در NeurologyTrusted Source منتشر شد، او و همکارانش میزان مصرف فلاونولها را با پرسیدن سوالات دقیق در مورد آنچه میخوردند، از جمله غذاهای غنی از فلاونول مانند کلم پیچ، اسفناج، گوجهفرنگی، روغن زیتون، لوبیا و چای، ارزیابی کردند. نتایج نشان داد افرادی که فلاونول های بیشتری را در غذای خود مصرف می کنند، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهند.