تنهایی موقت میتواند به سلامت جسمی آسیب برساند
- شناسه خبر: 31760
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۵۳
- نویسنده: دکتر نیوز
آیا تنهایی موقت میتواند به سلامت جسمی آسیب برساند ! اگرچه خود را فردی تنها نمیدانید، اما گاهی اوقات روزهایی را تجربه میکنید که احساس تنهایی دارید. یک مطالعه جدید نشان میدهد که حتی تنهایی موقت میتواند بر سلامت جسمی شما تأثیرگذار باشد.
تأثیرات تنهایی موقت بر سلامت
مطالعهای که اخیراً در مجله Health Psychology منتشر شده است، نشان میدهد که از دست دادن موقت ارتباطات اجتماعی نیز میتواند به سلامت جسمانی آسیب برساند. داکوتا ویتزل، پژوهشگر فوق دکترا در مرکز پیری سالم دانشگاه ایالت پن و سرپرست این مطالعه، توضیح میدهد: “تحقیقات زیادی تنهایی را بهعنوان یک ویژگی دوتایی مطرح میکنند – یا شما تنها هستید یا نیستید. اما تجربه نشان میدهد که اینگونه نیست. برخی روزها بدتر از روزهای دیگر هستند.”
تحلیل دادههای ملی تجربیات روزانه
گروه ویتزل دادههای 1538 شرکتکننده در مطالعه ملی تجربیات روزانه (NSDE) را بررسی کرد. این مطالعه توسط دیوید آلمیدا، استاد توسعه انسانی و مطالعات خانواده در دانشگاه ایالت پن هدایت میشود. در این مطالعه، مصاحبههای تلفنی روزانه با شرکتکنندگان انجام شد تا فراز و نشیبهای عاطفی و مشکلات جسمانی آنها در یک دوره هشتروزه پیگیری شود.
نتایج نشان داد که هرچه فرد کمتر در یک روز احساس تنهایی کند، احتمال کمتری دارد که علائم جسمانی روزمره مانند خستگی یا سردرد داشته باشد. همچنین، در روزهایی که فرد احساس تنهایی کمتری داشت، شدت علائم جسمانی نیز کمتر بود.
اهمیت پیگیری تغییرات روزانه تنهایی
ویتزل معتقد است که فهم تغییرات روزانه در احساس تنهایی میتواند به درک اثرات تنهایی بر سلامت روزانه و بلندمدت کمک کند. آلمیدا در بیانیهای خبری در ایالت پن گفت: “این یافتهها نشان میدهد که پویایی روزانه تنهایی میتواند در درک و پرداختن به اثرات تنهایی بر سلامت اهمیت داشته باشد. افزایش احساس ارتباط اجتماعی حتی برای یک روز میتواند علائم جسمانی کمتری در آن روز ایجاد کند و بهعنوان یک مداخله خرد قابل مدیریت برای افرادی که با تنهایی زندگی میکنند، مفید باشد.”
تنهایی و بحران سلامت عمومی
تنهایی طولانیمدت بهعنوان یک عامل خطر جدی برای سلامت شناخته شده است. در سال 2023، جراح آمریکایی ژنرال Vivek Murthy، تنهایی را بهعنوان یک بحران بهداشت عمومی معرفی کرد و به افزایش نرخ افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان مرتبط با تنهایی اشاره کرد. تنهایی همچنین خطر بیماری قلبی را 29 درصد، خطر سکته مغزی را 32 درصد و خطر زوال عقل را در افراد مسن 50 درصد افزایش میدهد.
این مطالعه نشان میدهد که حتی تنهایی موقت میتواند اثرات منفی بر سلامت جسمی داشته باشد. بنابراین، پیگیری و مدیریت تنهایی روزانه میتواند به بهبود سلامت جسمانی و روانی کمک کند. افزایش ارتباطات اجتماعی و کاهش احساس تنهایی، حتی به صورت موقت، میتواند گامی مهم در بهبود کیفیت زندگی افراد باشد.