مصرف ویپ بر کاهش قدرت باروری مردان تاثیر دارد
- شناسه خبر: 21083
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۰
- نویسنده: دکتر نیوز
یکی از اعضای تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا ضمن اشاره به تاثیرات مصرف سیگار الکترونیکی (ویپ) بر کاهش باروری مردان، گفت: این دیدگاه که این نوع استعمال دخانیات تاثیر مضری بر سلامتی ندارد. غلط است و مصرف هر نوع دخانیات می تواند احتمال تشکیل جنین و بارداری در زنان را نیز کاهش دهد و حتی احتمال سقط جنین را افزایش دهد.
دکتر بهرنگ آبادپور با اشاره به تاثیر سبک زندگی بر احتمال ناباروری در مردان گفت: عوامل زیادی در باروری مردان و کیفیت اسپرم آنها نقش دارد که ممکن است در ابتدا قابل مشاهده نباشد. وی افزود: اسپرم ها از جمله سلول هایی هستند که تکثیر و افزایش بالایی دارند و در یک روز چند میلیون اسپرم در مرد تولید می شود و معمولا رده های سلولی که افزایش بالایی دارند در برابر عوامل سمی یا نامطلوب محیطی آسیب پذیرتر هستند. ”
وی در خصوص عوامل محیطی موثر در کاهش باروری مردان اظهار داشت: آلودگی گازهای تنفسی و به ویژه نیکوتین موجود در سیگار اثر سمی فوق العاده بالایی بر باروری دارد. علاوه بر نیکوتین، چندین ماده مضر دیگر در دود سیگار مستقیم یا غیرمستقیم وجود دارد که می تواند باعث کاهش کیفیت اسپرم شود.
وی افزود: آزمایش اسپرموگرافی که برای بررسی اسپرم ها انجام می شود فاکتورهای متعددی از جمله غلظت یا تعداد کل اسپرم ها، حرکت رو به جلو آن و شکل اسپرم را نشان می دهد. در آزمایش استاندارد اسپرموگرافی، حداقل 4 درصد از اسپرم مردان باید شکل استانداردی داشته باشد که می تواند تحت تأثیر نیکوتین یا سایر مواد سمی موجود در دود سیگار قرار گیرد.
آبادپور در خصوص تاثیر نیکوتین بر DNA هسته سلول اسپرم گفت: ماده ژنتیکی سلول از مولکول هایی به نام DNA تشکیل شده است و هر چه DNA اسپرم سالم تر باشد قدرت لقاح و جنین تشکیل شده بیشتر می شود. کیفیت بالاتری خواهد داشت که احتمال پایان بارداری و به دنیا آوردن فرزند سالم را افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: سیگار و تنباکو حاوی مواد سمی است که علاوه بر حرکت، تعداد و مورفولوژی سلول ها، بر مواد ژنتیکی داخل هسته نیز تاثیر می گذارد. بنابراین، این ممکن است باعث سقط جنین در دوران بارداری شود.
یکی از اعضای هیأت علمی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با اشاره به نقش سیگار در کاهش باروری تصریح کرد: سیگار می تواند احتمال تشکیل جنین و بارداری را کاهش داده و حتی احتمال سقط جنین را افزایش دهد.
وی افزود: بررسی ها نشان داده است که ترک سیگار می تواند از شدت اثرات بر باروری بکاهد، البته این روند زمان بر است. توصیه ما به مردانی که با مشکلات باروری یا سقط های مکرر در همسران خود مواجه هستند این است که سیگار را به طور کامل ترک کنند. تأثیر مواد سمی در تنباکو به غلظت ورود آنها به بدن بستگی دارد. این بدان معناست که هر چه فرد مدت بیشتری سیگار کشیده باشد، وضعیت بدتر است. به عبارت دیگر، اختلالات اسپرم به میزان و مدت مصرف سیگار بستگی دارد. بنابراین، ترک سیگار سریعتر باعث می شود که اسپرم ها به حالت عادی برگردند.
آبادپور تاکید کرد: هرگونه استعمال دخانیات، دخانیات، دخانیات، مواد مخدر و … باید قطع شود تا درمان ناباروری موثر واقع شود. این متخصص اورولوژی در خاتمه درباره استفاده از سیگار الکترونیکی و ویپ توضیح داد: این دیدگاه که این نوع مواد دخانی تاثیر منفی بر سلامتی ندارد، اشتباه است. سیگارهای الکترونیکی نیز بر تولید اسپرم و کیفیت آن تأثیر می گذارد.