ثبت اولین فوتی مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور
- شناسه خبر: 2755
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۰۷:۵۹
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، علی فاتحی نیا با اشاره به فوت اولین مورد تایید شده تب کریمه کنگو در استان گفت: متوفی یک شهروند عادی بوده که به دلیل استفاده از گوشت های حاصل از ذبح غیرمجاز به این بیماری مبتلا شده و از قبل سرد نشده بوده است. متاسفانه فوت کرد.
وی افزود: شهروندان با توجه به فرا رسیدن عید سعید قربان گوشت نذری را به مدت 24 ساعت در یخچال با دمای صفر تا چهار درجه نگهداری و سپس به صورت کامل مصرف کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: تب کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که شایع ترین علت ابتلا بیماران به آن تماس با حیوانات یا مصرف گوشت های آلوده و بدون یخچال ناشی از آن است. ذبح غیرمجاز دام که اکنون طبق سنت قربانی در روز عید قربان باید مورد توجه جدی شهروندان قرار گیرد.
فاتحی نیا بر لزوم استفاده از دستکش در هنگام خردکردن گوشت تاکید کرد و ادامه داد: تب کریمه کنگو در دام از نظر ظاهری قابل مشاهده نیست بنابراین بدون آزمایش توسط دامپزشکان تشخیص داده نمی شود اما این بیماری می تواند باعث خونریزی شدید در انسان شود. باعث و منجر به مرگ می شود.
وی تب، ضعف، سردرد شدید، لرز، درد شدید در ناحیه کمر، کمر و پاها، گیجی، کبودی و بی اشتهایی، تهوع و استفراغ غیرمرتبط با غذا خوردن، اسهال، درد شکم را از علائم تب خونریزی دهنده کریمه کنگو عنوان کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان از شهروندان خواست در صورت تماس با حیوانات یا گوشت و بروز چنین علائمی در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند تا بیمار بتواند به سرعت درمان خونریزی داخلی و نامرئی را آغاز کند. یکی از علل تاخیر در تشخیص و مرگ بیمار است جلوگیری شود.