تغییر سیستم غذایی جهانی میتواند تریلیون ها سود اقتصادی را ایجاد کند
- شناسه خبر: 30929
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۱
- نویسنده: دکتر نیوز

در یک گزارش از سیاست جهانی اخیر که توسط کمیسیون اقتصاد سیستم غذایی منتشر شده است، یک تیم چند ملیتی و چند رشتهای متشکل از چهل محقق بلندپروازانهترین مطالعه اقتصادی مواد غذایی را انجام دادند تا ابزارهای بهبود اقتصادی سیستم غذایی را ارزیابی کنند. آنها تجزیه و تحلیل هزینه و فایده سناریوی جهانی غذا را برای برآورد اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی تغییر سیاست جهانی بهینه انجام دادند. یافتههای آنها نشان داد که تغییر سیستم میتواند به سود اقتصادی تا 10 تریلیون دلار در سال (1.7 تا 12 درصد سود حاصل از تولید ناخالص داخلی) دست یابد، در حالی که سیاستها و اجرای این تحولات به سختی 0.2-0.4 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی هزینه خواهد داشت.
مسیر تحول سیستم غذایی
«سیستم غذایی» به ابزاری در مقیاس ملی اشاره دارد که به وسیله آن غذا تولید، بازاریابی و مصرف می شود. این امر ذاتاً به جنبه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی یک ملت گره خورده است. از زمان ظهور بشریت مدرن، این امر به رشد جمعیت کمک کرده و در عین حال سعی در ایجاد تعادل بین سوء تغذیه، فقر و امید به زندگی داشته است.
متأسفانه سیستم های غذایی به ندرت بهینه می شوند. با افزایش تعداد دهان برای غذا، اثرات گرمایش جهانی، و بحران جهانی غذا، تلاشهای اخیر سیستمهای غذایی ملی برای سازگاری بیشتر به مضرات منجر شده است تا مفید، و به افزایش گرسنگی جهانی در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه کمک میکند. در مقابل، افراد توسعه یافته از چاقی رنج می برند. وقتی با استفاده از مدلهای اقتصادی ترجمه میشود، خسارات زیستمحیطی، اجتماعی و زیستمحیطی بیش از 10 تریلیون دلار در سال تخمین زده میشود که بیشتر از سهم کل سیستم غذایی جهانی در تولید ناخالص داخلی است.
این نشان دهنده یک سناریوی ناپایدار است که برای بهبود نیاز به ارزیابی علمی دارد، تا مبادا جهان در حلقه بازخوردی از نتایج فاجعه بار فزاینده قفل شود. این امر به تشکیل کمیسیون اقتصاد سیستم غذایی (FSEC)، یک کنسرسیوم خصوصی از دانشمندان در سراسر ملیت ها و رشته های دانشگاهی، با هدف شناسایی چالش های امنیت سیستم غذایی و تغییرات سیاست مورد نیاز برای غلبه بر آنها دامن زد.
گزارش کنونی بیش از چهار سال تحقیق FSEC را خلاصه می کند و درآمد حاصل از بیش از 30 نشریه را شامل می شود. این مسیر “روندهای فعلی” را با مسیر “تحول سیستم غذایی” مقایسه و مقایسه می کند. همانطور که از نامها نشان میدهد، اولی به نتایج آتی اشاره دارد، اگر سیاستها همچنان به عملکرد خود ادامه دهند یا به ناچار از طریق حلقه بازخورد فوقالذکر بدتر شوند. در مقابل، مسیر تبدیل، بهینهسازیهای سیستم FSEC را در بر میگیرد.
پس چه کمکی می توانم انجام دهیم ؟
یک یافته غیرقابل قبول این تحقیق، تأثیر عمیق رژیم های غذایی قابل تغییر بر آب و هوای اقتصادی و نتایج اکولوژیکی بود.
پذیرش جهانی از رژیم غذایی عمدتاً گیاهی حدود 75 درصد از کل مزایای سلامتی و زیست محیطی ناشی از تحول سیستم غذایی را به خود اختصاص داده است و به طور متوسط سالانه 2 درصد اضافی به تولید ناخالص داخلی جهانی کمک می کند. گروه های درآمدی، از کشورهای کم درآمد گرفته تا کشورهای پردرآمد».
بنابراین، اگر میخواهید به این سود خالص برای بشریت کمک کنید، کاهش مصرف گوشت و روی آوردن به رژیم غذایی عمدتاً گیاهخواری ممکن است بهترین نقطه شروع باشد.