این قارچ طلایی خواص ضد سرطانی دارد
- شناسه خبر: 30932
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۹
- نویسنده: دکتر نیوز
در مطالعهای که اخیراً در مجله علوم پزشکی فوروم منتشر شد، محققان پرتغالی مطالعات قبلی را گسترش دادند که فعالیت ضد سرطانی یک بخش کوچک RNA (sRNA) بهدستآمده از Cantharellus cibarius (CCI)، یک قارچ طلایی را نشان میداد. مطالعه حاضر پتانسیل ضد سرطانی این قارچ طلایی را بررسی میکند. همچنین بررسی شد که آیا میکرو RNA های این قارچ ها ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند یا خیر.
آزمایشها روی ردههای سلولی طبیعی و سرطانی نشان داد که در حالی که همه sRNAهای قارچ خاصیت ضد سرطانی دارند، فعالیتهای نسبی آنها بهطور گستردهای متفاوت است، که نشان میدهد sRNAهای ضد سرطان در توالیهای خاصی غنی میشوند. این یافتهها پتانسیل قارچها را بهعنوان منابع زیستمولکولهایی با پتانسیل ضد سرطانی برجسته میکند و نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد میوهها، سبزیجات و (در این مورد) قارچها را با پتانسیل کشف مواد فعال زیستی قابلتوجه با کاربرد پزشکی قابل توجه نشان میدهد.
تاریخچه مختصری از کاربرد قارچ در تحقیقات سرطان
قارچ نام رایج بدن میوه چتری شکل برجسته (اسپوروفور) برخی از قارچ ها است. علیرغم اینکه تاکنون بیش از 14000 مورد از این قارچ ها شرح داده شده است، تنها بخشی از آنها برای مصرف انسان ایمن هستند. با این حال، این چند گونه، تقریباً در تمام فرهنگ ها و تمدن ها در رژیم غذایی اصلی بوده اند. برخی از فرهنگها (عمدتاً آسیایی) صدها سال است که از قارچهای دارویی برای درمان عفونتها استفاده میکنند، با این حال علاقه جهانی به خواص بالینی قارچها تا همین اواخر تا حد زیادی نادیده گرفته شده است.
با افزایش علاقه به اکتشاف زیستی (جستجوی علمی برای محصولات طبیعی بیوشیمیایی یا ژنتیکی با کاربردهای مفید)، تحقیقات پزشکی غربالگری زیست مولکول های قارچ را برای کاربردهای دارویی بالقوه آغاز کرده است. در دهه های اخیر، انبوهی از مواد مغذی با قدرت های آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد التهابی و از نظر عصبی مفید توصیف شده است. تحقیقات ضد سرطانی قارچ اخیراً به دلیل توصیف فراکسیونهای RNA کوچک محلول در آب (sRNA) جدا شده از Cantharellus cibarius (CCI) و Boletus edulis (BED) که اثرات قوی القاء آپوپتوز و مهار تکثیر سلولی را نشان میدهند، مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
متأسفانه مکانیسم عمل این sRNA ها ناشناخته باقی مانده است. شناسایی این مکانیسمها و گسترش نمونههای گونههای قارچ هم به نفع صنایع پزشکی و هم برای صنایع غذایی خواهد بود – اولی، زیرا مبنایی برای تحقیقات آینده در بهینهسازی این فواید ضد سرطانی (دوزها، سمیت بالقوه در داخل بدن) خواهد بود و دومی با پیشبرد این مورد. برای مزایای تغذیه ای این گنجینه مواد مغذی.
یافته های این مطالعه
خالص سازی BED منجر به دو بخش منحصر به فرد sRNA به نام های BEDA و BEDB شد. با کمال تعجب، خالص سازی ABI تنها یک کسر (ABIA) تولید کرد، که اشاره به این دارد که همه قارچ ها (یا sRNA های آنها) از نظر شیمیایی و عملکرد مشابه نیستند.
ارزیابی خط سلولی اثربخشی sRNA نشان داد که ABIA قادر به سرکوب زنده ماندن سلول های سرطانی در غلظت 50 میکروگرم بر میلی لیتر است. در حالی که غلظتهای بالاتر سرطان را به طور مؤثرتری سرکوب میکرد، آنها برای سلولهای طبیعی سمیت سلولی داشتند و بنابراین برای روشن کردن دوزهای ایدهآل آنها باید تحقیقات بیشتری انجام شود. در مقابل، BEDA هیچ خاصیت ضد سرطانی را نشان نداد.
ثابت شد که BEDB و CCI3 بهترین عوامل ضد سرطان هستند که اثر ضد سرطانی بالا را در دوزهای پایین و سمیت سلولی طبیعی را تنها در غلظتهای بسیار بالاتر (250 میکروگرم بر میلیلیتر) نشان میدهند. نتایج miRNA BED و ABI با نشان دادن هیچ تفاوت آماری معنیداری بین سلولهای سرطانی و طبیعی، با نتایج CCI3 گزارششده قبلی متفاوت بود و اثربخشی آنها را بهعنوان درمانهای ضد سرطان نادیده میگرفت.