آنچه در مورد مصرف داروهای ضد افسردگی در بارداری باید بدانید
- شناسه خبر: 31129
- تاریخ و زمان ارسال: ۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۱۶
- نویسنده: دکتر نیوز
یک مطالعه جدید روی موش نشان داد که استفاده از داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری ممکن است بر رشد مغز در رحم تأثیر بگذارد. به گفته متخصصان، استفاده از اکثر داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری بی خطر است. بسته به شدت بیماری روانی، خودداری از مصرف دارو می تواند منجر به خطرات جدی تری برای سلامتی شود. سایر درمان های افسردگی شامل درمان شناختی رفتاری، روان درمانی بین فردی، گروه های حمایتی، ذهن آگاهی، یوگا و ورزش است.
یک مطالعه جدید روی موش نشان داد که مصرف داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری ممکن است بر رشد مغز در رحم تأثیر بگذارد و یک عامل خطر برای ابتلا به اختلالات سلامت روان در آینده باشد.
یافته ها در 16 فوریه در Nature Communications منتشر شد. منبع مورد اعتماد محققان تاثیر یک ماده شیمیایی به نام فلوکستین را بر روی موش ها بررسی کردند.
فلوکستین میزان سروتونین را در مغز افزایش می دهد و معمولاً در داروهای مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) مانند پروزاک و سارافم که برای کمک به درمان افسردگی و افسردگی پری ناتال استفاده می شود، استفاده می شود. محققان چگونگی تأثیر سروتونین بر رشد قشر جلوی مغز جنین را بررسی کردند – به ویژه تأثیر کمبود و مازاد سروتونین بر رشد مغز در موش.
نتایج نشان داد که سروتونین نه تنها بر عملکرد کلی مغز تأثیر می گذارد، بلکه بر نحوه تغییر و انطباق ارتباط بین نورون ها نیز تأثیر می گذارد. این به نوبه خود بر نحوه یادگیری مغز تأثیر می گذارد. دکتر مایکل کاکوویچ، پزشک طب مادر و جنین در بیمارستان بریجپورت، گفت: “این مطمئناً یک مطالعه علمی جذاب در مورد رشد پس از تولد در مغز موش است، اما نحوه اعمال آن در مغز انسان هنوز یک سوال باقی مانده است.”
کاکوویچ توضیح داد که بیشتر رشد مغز در انسان در دو سال اول زندگی و 90 درصد قبل از مهدکودک اتفاق میافتد، بنابراین منطقی است که دادن این دارو به نوزادان در اوایل زندگی ممکن است باعث ایجاد مشکل شود.
بر اساس یک مطالعه جدید روی موش، استفاده از داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری ممکن است بر رشد مغز در رحم تأثیر بگذارد. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
به گفته متخصصان، توافق بالینی این است که استفاده از اکثر داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری بی خطر است. توجه به این نکته ضروری است که خودداری از مصرف دارو می تواند خطرات سلامتی بیشتری را برای فرد باردار و کودک به همراه داشته باشد.
به غیر از دارو، راه های دیگری نیز برای کمک به درمان علائم افسردگی وجود دارد. اینها شامل درمان شناختی رفتاری، روان درمانی بین فردی، گروه های حمایتی، ذهن آگاهی، یوگا و ورزش است.