کاهش مصرف نمک در غذاها؛ گام مهم FDA برای بهبود سلامت عمومی
- شناسه خبر: 32151
- تاریخ و زمان ارسال: ۳ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۴۴
- نویسنده: دکتر نیوز
«جیم جونز»، معاون کمیسیون غذای انسانی FDA، در بیانیهای اعلام کرد: «کاهش سدیم در محصولات غذایی میتواند به یکی از مهمترین اقدامات بهداشتی نسل ما تبدیل شود. کاهش سطح نمک در برخی غذاها نشاندهنده اثرات مثبتی است که برنامههای تغذیهای ما میتواند بر سلامت عمومی جامعه داشته باشد.»
طبق گزارش FDA، حدود ۷۰ درصد از سدیم مصرفی روزانه افراد از طریق نمکافزوده در فرآیند تولید مواد غذایی و غذاهای تجاری به دست میآید، نه از طریق استفاده از نمکدانها. این موضوع نشان میدهد که برای کاهش مصرف نمک، باید به کاهش سدیم در فرآوردههای غذایی توجه ویژهای شود.
FDA همچنین تاکید میکند: «شواهد علمی قوی از لزوم کاهش بیشتر مصرف سدیم فراتر از میزان فعلی حمایت میکند. کاهش مصرف سدیم میتواند در سالهای آینده از صدها هزار مرگ و بیماری زودرس جلوگیری کرده و خطر بیماریهای قلبی و سکته را به طور قابل توجهی کاهش دهد.»
بر اساس گزارش انجمن قلب آمریکا، حتی حد توصیه شده ۲۳۰۰ میلیگرم سدیم در روز ممکن است برای برخی افراد بسیار زیاد باشد. این انجمن اظهار داشت: «میزان ایدهآل برای اکثر بزرگسالان، به ویژه افراد مبتلا به فشار خون بالا، نباید بیش از ۱۵۰۰ میلیگرم در روز باشد. کاهش روزانه تنها ۱۰۰۰ میلیگرم سدیم میتواند فشار خون و سلامت قلب را بهبود بخشد.»
محققان توصیه میکنند که در صورت امکان، از مصرف غذاهای فرآوری شده خودداری کرده و به جای آن، غذاهای تازه مصرف کنید، زیرا غذاهای فرآوریشده اغلب حاوی نمک زیادی هستند.
برخی از غذاهای حاوی مقادیر بالای سدیم شامل برگرها، پیتزا، غذاهای آماده پاستا، سوپهای تجاری، چیپس و سایر تنقلات شور هستند. انتخاب هوشمندانهتر مواد غذایی میتواند گامی مهم در جهت حفظ سلامت قلب و کاهش فشار خون باشد.