قرص کلونازپام چیست ؟ عوارض و موارد مصرف کلونازپام
- شناسه خبر: 509
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۷:۳۷
- نویسنده: دکتر نیوز
قرص کلونازپام 1 و کلونازپام 2 یکی از دارو های خواب آور برای ضداضطراب و ضدتشنج مورد استفاده قرار میگیرد که یکی از قوی ترین داروهای خواب آور است که دوز مصرف آن باید زیر نظر پزشک متخصص تجویز شود در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی را برای شما آورد.
قرص کلونازپام چیست ؟
قرص کلونازپام یکی از داروهای ضد اضطراب و ضد تشنج هست بهمنظور پیشگیری از بروز تشنج برای بیماران تجویز میشود. کلونازپام از خانواده بنزودیازپین ها هست و به همین دلیل خاصیت آرامبخشی دارد و عملکردی همچون هروئین بر مصرفکننده دارد. کلونازپام با تحریک سیستم عصبی مرکزی است و از طریق اثر گذاشتن بر گاما ـ آمینوبوتیریک اسید (GABA)، که یکی از انتقالدهندههای عصبی موجود در مغز است، باعث بروز حالت نشئگی توأم با آرامش در مصرفکننده میشود.
تشنج يک حملهی عصبي ناشی از اختلال در فعاليت الكتريكی مغز است.سديم والپروات با كاهش فعاليت هاي الكتريكي غيرطبيعي مغز حملات تشنجي را كنترل مینماید. عارضهی تشنج با توجه به اینکه سلولهای کدام قسمت از مغز دچار اختلال الکتریکی شده باشد، انواع مختلفی دارد.
کلونازپام 1 و کلونازپام 2 بهصورت قرص خوراکی ۱ و ۲ میلیگرم موجود هست. کلونازپام از خانواده بنزودیازپین ها هست و با اختلال بر روی عملکرد گیرندهها و انتقالدهندههای مغز باعث ایجاد حالت نشئگی در مصرفکننده میشود و به همین منظور مصرفکنندگان حالت سرخوشی را تجربه میکنند.
عوارض قرص کلونازپام
- تکرر و سوزش ادرار
- خوابآلودگی
- مشکلات جنسی
- تاری دید و دوبینی
- درد عضلانی و مفصلی
- ورم تارهای صوتی و گرفتگی صدا
- افزایش ترشح آب دهان
- دشواری در بلع و تنفس
- فراموشی و اختلال حواس
- حساسیت پوستی و کهیر
- اختلال در هماهنگی اعضای بدن
مصرف کلونازپام در زمان بارداری و شیردهی
استفاده از قرص کلونازپام 1 و کلونازپام 2 در زمان بارداری و شیردهی باید زیر نظر پزشک حتماً تجویز شود وگرنه ممکن است برای مادر و بچه مشکلات بسیار حادی پیش آید. کلونازپام بنابر خواصی که دارد در شیر مادر ترشح میشود و به این طریق به نوزاد منتقل میشود و باعث اعتیاد نوزاد به دارو میشود و استفاده از کلونازپام در زمان شیردهی عوارضی همچون کاهش وزن، گیجی و اختلال در غذا خوردن را برای نوزاد به همراه دارد.
نحوه مصرف قرص کلونازپام
برای کنترل تشنج در بزرگسالان، مقدار اولیه، روزانه ۱٫۵ میلیگرم در ۳ نوبت جداگانه است. این مقدار، هر سه روز یکبار، ۰٫۵ تا ۱ میلیگرم افزایش مییابد، تا زمانی که تشنج کنترلشده، یا عوارض جانبی اجازه افزایش بیشتر را ندهند. توجه داشته باشید که حداکثر مقدار مصرف، روزی ۲۰ میلیگرم است. مقدار اولیه برای اختلال هراس، دو بار در روز، و هر بار ۰٫۲۵ میلیگرم است. پس از سه روز، این مقدار میتواند به ۱ میلیگرم افزایش پیدا کند.
ازآنجاییکه کلونازپام برای غلبه بر اختلالات اضطراب تجویز میشود، خوابآلودگی یکی از عوارض عادی مصرف این داروی خوابآور و آرامبخش است. پزشکان به بیمارانی که کلونازپام مصرف میکنند، توصیه میکنند که رانندگی نکنند یا با ماشینآلات کار نکنند و در صورت مواجهه با عوارض آن بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.