قرص نولپازا چیست ؟ عوارض و موارد مصرف
- شناسه خبر: 773
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۳
- نویسنده: دکتر نیوز
قرص نولپاز یکی از داروهای برطرف کننده و کاهش اسید معده است که برای مشکلات گوارشی و رفلاکس معده از قرص نولپازا استفاده میشود. این دارو دارای عوارض مختلفی است که در دکتر نیوز درباره موارد مصرف و عوارض نولپازا صحبت میکنیم.
قرص نولپاز 20 و قرص نولپاز 40 میلی گرم (Nolpaza ) متعلق به گروهی از داروهایی است که بهعنوان مهارکنندههای پروتون پمپ (PPI) شناخته میشوند. پمپ پروتون، سلولهای پاریتال معده را مسدود میکند و ترشح اسید معده را کاهش میدهد.
رفلاکس معده یا سوزش معده نوعی سوزش همراه با درد در قسمتهای حلق و سینه است که معمولاً بعد از مصرف مواد غذایی ایجاد میشود. برای برطرف کردن این عارضه، لازم است در قدم اول عادات غذایی ناسالم و همچنین مصرف غذاها یا نوشیدنیهای خاص را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
عدم پرخوری، کاهش وزن، عدم مصرف الکل، عدم نوشیدن قهوه، کاهش مصرف کربوهیدرات، عدم مصرف نوشیدنیهای گازدار و کاهش مصرف شکلات از مواردی است که میتواند سوزش و رفلاکس معده را تا حد قابلتوجهی کاهش دهد. چنانچه با رعایت این مسائل بازهم از بروز رفلاکس شکایت داشته باشید، باید به پزشک مراجعه کرده و از داروهای تجویزی در این زمینه استفاده کنید. قرص نولپازا، یکی از داروهای تجویزی در این زمینه است.
نولپازا از ترشح اسید معده جلوگیری میکند و دستگاه گوارش میتواند زخم و التهاب موجود را ترمیم کند. میکروب هلیکوباکتر در محیط بسیار اسیدی زندگی میکند و با کاهش اسید معده، شرایط برای تکثیر این میکروب نامساعد میشود. مصرف با تجویز پزشک امکانپذیر است.
عوارض قرص نولپازا
- تهوع
- استفراغ
- اسهال
- نفخ
- سرگیجه
- آسیب کبدی
- کمخونی
- آلرژی
- درد شکمی
- دهان خشک
- علائم آنفلوانزا
- توهم،
- درد عضلانی
- سردرد
- سوزش
نکاتی مهم قبل از مصرف قرص نولپازا
- در صورت بروز هرگونه حساسیت، مصرف دارو باید قطع شود.
- فهرست کلیه داروهای مصرفی خود را (چه گیاهی و چه شیمیایی)، در اختیار پزشک قرار دهید.
- دوره درمان با داروی نولپازا معمولاً 8 هفته است. مصرف طولانیمدت این دارو توصیه نمیشود.
- درمان طولانیمدت با این دارو ممکن است باعث کمبود ویتامین ب۱۲ شود. در این خصوص باید با پزشک مشورت کنید.
- چنانچه طی مصرف این دارو درد ناگهانی، تورم، کبودی، حساسیت به لمس، سفتی یا مشکلات حرکتی در هر یک از مفاصل شما به وجود آمد، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
- در صورت قرار داشتن در دوران بارداری یا شیردهی، حتماً این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
- غذا جذب دارو را تا 2 ساعت به تأخیر میاندازد اما باعث کاهش میزان جذب نمیگردد.
- اگر مصرف دارو را فراموش کردید بهمحض یادآوری آن را مصرف کنید.
- نولپازا ممکن است باعث ایجاد خوابآلودگی و یا سرگیجه شود. بنابراین از کارهایی که به هوشیاری نیاز دارند (مثل رانندگی) پرهیز کنید.
- مصرف این دارو ممکن است در نتایج تستهای آزمایشگاهی، اختلالاتی ایجاد کند.
- قبل از مصرف این دارو هر نوع حساسیت دارویی یا غذایی که قبلاً داشتهاید، به اطلاع پزشک برسانید.
- اگر به مشکلات کلیوی مبتلا هستید و یا در صورت داشتن اسهال، درد مفصلی و مشکلات پوستی، قبل از اقدام به مصرف این دارو، با پزشک صحبت کنید.
- اگر علائم شما بهبود نیافت یا در صورت استفاده از این دارو بدتر شد، با پزشک خود تماس بگیرید.
- در صورت وجود علائم زخم و خونریزی معده مانند تیره شدن رنگ مدفوع و یا تجربه درد گلو، درد قفسه سینه، درد شدید معده و یا مشکل در بلع، حتماً با پزشک خود صحبت کنید.
نحوه مصرف قرص نولپازا
میزان دقیق مصرف این دارو برای هر فرد متفاوت بوده و باید توسط پزشک تعیین گردد. بهطورمعمول برای درمان رفلاکس در بزرگسالان مقدار ۴۰ میلیگرم روزانه به مدت ۸ هفته مصرف میشود. بهترین زمان مصرف این دارو، یک ساعت قبل از صبحانه است.
قرص نولپازا برای درمان رفلاکس معده و سوزش گوارشی مورداستفاده قرار میگیرد و بدون تجویز پزشک متخصص از این دارو استفاده نکنید.