سیر سفید ایرانی ثبت جهانی یونسکو شد
- شناسه خبر: 21161
- تاریخ و زمان ارسال: ۲ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۰۵:۲۰
- نویسنده: دکتر نیوز
سیر یک محصول استراتژیک و باکیفیت جهانی در همدان به شمار می رود که سیر کاران و کشاورزان امیدوارند با ثبت جهانی آن مشکلات کنونی آنها در زمینه کشت و برداشت استاندارد، صادرات، بسته بندی و توسعه این محصول، اشتغال زایی و توسعه کشاورزی در آن برطرف شود.
کمبود کارخانه های تبدیلی، صنایع تبدیلی و سردخانه برای حفظ و افزایش ضریب کیفیت و صادرات این محصول، کمبود شدید شرکت های صادراتی و ضعف بازاریابی در کشورهای هدف از جمله چالش ها و مشکلات تولیدکنندگان سیر همدانی و روند زنجیره ای از تولید تا توزیع سیر در استانی با ظرفیت بالا و همدان برای کشاورزی مناسب تلقی می شود.
کیفیت بالا، طعم، بو و طعم منحصربفرد سیر همدان از عوامل موثری است که مورد پذیرش شهروندان کشورهای همسایه قرار گرفته و زمینه صادرات این محصول و همچنین نوع آب و هوا و خاک سیر همدان را فراهم کرده است. منطقه و نور کافی خورشید دلیل آن کیفیت خوب سیر و موسیر استان همدان است.
سیر سفید یکی از ارقام سیر همدان است که بهترین عملکرد را در خاک های رسی سبک و شنی در شهرستان همدان دارد و استان همدان در کنار مازندران، گیلان، زنجان، خوزستان، اصفهان و یکی از تولیدکنندگان عمده سیر در کشور است.
معاون برنامه ریزی و توسعه استانداری همدان ثبت جهانی همدان سیر به ثبت جهانی رسید، گفت: از ظرفیت رسانه ملی، خانه مطبوعات و فضای مجازی در راستای معرفی همدان سیر، ظرفیت های گردشگری و سیر استفاده شود.
اسدالله ربانی مهر در نشست هماهنگی و برنامه ریزی جشنواره سیر سولان با دستگاه های اجرایی و مسئولان اجرایی جشنواره گفت: جشنواره سیر امسال به صورت مردمی با حضور تشکل های مردمی و شرکت های دانش بنیان برگزار می شود. فعالان حوزه کشاورزی در جشنواره امسال شرکت خواهند کرد.
وی ادامه داد: استان همدان با چهار هزار و 400 هکتار زمین زیر کشت سیر رتبه نخست تولید سیر خشک را در کشور به خود اختصاص داده است. معاون برنامه ریزی و توسعه استانداری همدان تصریح کرد: همدان در تولید سیر و موسیر جایگاه ممتاز و برجسته ای دارد و سیر تولید شده در همدان بر اساس استانداردهای جهانی دارای برند و نشان خاصی است.