آیا لیزر جای جوش بهترین روش برای از بین بردن جای جوش است؟
- شناسه خبر: 24870
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۵۶
- نویسنده: دکتر نیوز
گاهی در مورد افرادی که طبیعت بدنشان به گونه ای است که صورتشان جوش می زند، اتفاق می افتد که جای جوش ها بر صورت شان باقی بماند. معمولاً این موضوعی آزار دهنده برای افراد است و آن ها دائما به دنبال یافتن راهی برای از بین بردن جای جوش ها در صورت خود هستند. بعضی از آنها اقدام به لیزر جای جوش می کنند و بعضی دیگر به دنبال راه های دیگر برای درمان این عارضه می گردند. اما آیا لیزر جای جوش بهترین روش برای درمان این عارضه است؟ پاسخ این پرسش موضوعی است که قصد داریم تا در این مقاله به آن بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
علت ایجاد جوش در صورت
یکی از ناخوشایند ترین موضوعاتی که ممکن است برای هر فرد در طول زندگی اش اتفاق بیفتد؛ بروز و ظهور جوش هایی است که مخصوصاً در پوست صورت ظاهر می شوند.
عوامل مختلفی در ایجاد این جوش ها و برآمدگیها وجود دارد، اما از عمده ترین علت های ایجاد جوش روی پوست صورت و بدن، وجود چربی و انواع باکتریها در سطح پوست، تجمع و انباشته شدن سلولهای مرده بر روی پوست، در منافذ پوستی و نواحی مختلف صورت و بدن است. این اتفاق زمانی غیرقابل تحمل می شود که جای جوش ها بر صورت باقی بماند. در چنین وضعیتی افراد راه های مختلفی را برای از بین بردن این آثار انجام می دهند. یکی از این راه ها لیزر جای جوش است.
علت انجام لیزر جای جوش
علت انجام این عمل زیبایی از بین بردن جای جوشها و انواع آکنههای باقیمانده بر روی پوست صورت یا بدن است. هرچند که انجام لیزر جای جوش، درمان حتمی و صد در صدی آثار آن و لکههای باقیمانده بر پوست صورت یا نواحی مختلف بدن منجر نمیشود؛ اما میزان آثار باقیمانده پس از آن به حداقل ممکن میرسد و حتی در مواردی آثار درد ناشی از جوش ها بسیار کاهش پیدا میکند.
همین موضوع هم برای افراد بسیار ارزشمند است و آن ها برای کمتر کردن اثر جای جوش هایشان اقدام به عمل لیزر می کنند.
مکانیسم و عملکرد لیزر جای جوش
با لیزر جای جوش، گرما و نور به لایههای سطحی پوست نفوذ میکند و آسیبی سطحی در این لایه ها ایجاد می شود. پس از آن پوست برای بازسازی قسمت های آسیب دیده و ایجاد سلولهای جدید و سالم، به تولید کلاژن درون خود می پردازد. با تحریک پوست و کلاژن سازی، سلولهای جدید جایگزین بافت های مرده و اسکارهای موجود در سطح پوست می شود. از این رو با از بین رفتن لایه های مرده و سطحی پوست، و ایجاد لایه های نو ظاهر پوست شفاف تر و صافتر به نظر خواهد رسید.
خوشبختانه با لیزر جای جوش آثار آن به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین با گرم شدن لایه های سطحی پوست جریان خون بیشتری به آن ناحیه وارد می شود و این موضوع با ورود اکسیژن و مواد مغذی بیشتر موجود در خون، به کمتر شدن میزان التهابات پوستی در آن ناحیه کمک شایان توجهی خواهد کرد.
روش تخریبی بهترین روش برای رفع جای جوش
اگر عمل لیزر به گونه ای باشد که تخریب بافتهای آسیب دیده پوست، در آن انجام شود؛ به لایه برداری پوست کمک فراوانی خواهد شد. واقعیت این است که در این شیوه لیزر درمانی، لایه رویی محل اسکار به طور کامل تخریب و برداشته میشود. دوره نقاهت در این شیوه درمانی با لیزر تخریبی، چیزی در حدود هفت الی ده روز است، این دوره بسته به شرایط جسمی هر فرد متغیر است. لیزر تخریبی عوارضی مانند قرمزی موقت پوست را با خود همراه دارد.
از شایعترین لیزر های تخریبی، می توان به لیزر Erbium YAG و لیزر co2 اشاره کرد. با عمل لیزر تخریبی، بافت کلاژن زیر پوست سفت میشود. در نتیجه به جرأت می توان گفت این روش موثرترین روش برای بهبود جای جوش ها و اسکار هاست.
مراقب های مؤثر پس از لیزر جای جوش
این عمل با اینکه عملی بسیار ساده و سرپایی محسوب می شود اما مانند همه ی عمل های زیبایی نیاز به رعایت مراقبت های پس از عمل دارد. با انجام این مراقب ها نتیجه ی بهتری عاید فرد متقاضی می شود. که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
-
حتماً پس از لیزر از کرمهای ضدآفتاب استفاده کنید.
-
۶ تا ۸ هفته پس از لیزر جای جوش، از برنزه کردن پوست خودداری کنید.
-
حتماً پس از عمل از مرطوبکننده ها یا تونرهای پوستی استفاده کنید.
-
همیشه ناحیه تحت درمان را تمیز و پاکیزه نگه دارید. حداقل یک هفته از مواد و لوازم آرایشی استفاده نکنید.
-
برای دیدن نتایج مطلوب عمل لیزر جای جوش، باید به مدت ۷ تا ۱۰ روز صبر کنید.
پس صبور باشید و اجازه دهید بدن روند طبیعی کار خود را انجام دهد.
عوارض عمل لیزر جای جوش
این روش درمانی نیز، مانند سایر روش های درمانی عوارضی موقتی دارد. عوارض این عمل به وضعیت وخامت و عمق اسکار ها بستگی دارد. مهارت پزشک و نوع پوست نیز بر این عوارض اثرگذار خواهد بود.
در موضوع عوارض موقت لیزر جای جوش می توان به مواردی اشاره کرد؛ این موارد شامل:
-
قرمزی پوست
-
خارش پوست
-
کبودی و تورم ناحیه لیزر شده
-
تغییر رنگ پوست به سمت سیاهی یا سفیدی که در ناحیه ی درمانی ظاهری غیر معمولی داشته باشد.
البته در صورت بروز هر یک از این عوارض فوق جای نگرانی وجود ندارد چرا که کلیه این عوارض موقتی هستند. مطمئن باشید که این عوارض کمکم با رعایت مراقبتهای بعد از لیزر، برطرف خواهند شد.
جمعبندی
ما در این مقاله برای نتیجه گیری نهایی و کلام پایانی به بررسی تمام جنبههای مربوط به لیزر جای جوش و از بین بردن آثار ایجاد شده ی مربوط به جوشها و آکنههای قدیمی روی پوست پرداختیم. خوشبختانه لیزر جای جوش یکی از روش های موثر برای از بین بردن جای آکنه ها و زخم هاست و نتیجه ی موثری در درمان آن ها دارد.
هرچند استفاده از این عمل زیبایی، روشی مناسب، مفید و مؤثر است؛ اما توجه به نکاتی در مورد عمل زیبایی لیزر جای جوش، می تواند به شما کمک کند تا بهترین نتیجه را از انجام آن بگیرید. ما در متن بالا به این نکات اشاره کردیم.