3 ماده غذایی مفید برای مهار سرطان افراد از نظر ژنتیکی
- شناسه خبر: 2607
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۵۷
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، در حالی که برخی از افراد از نظر ژنتیکی بیشتر مستعد ابتلا به سرطان هستند، تحقیقات نشان می دهد که تقریباً 25 درصد از تمام موارد ابتلا به این بیماری با انتخاب رژیم غذایی و تغذیه مناسب قابل پیشگیری است.
نشریه تخصصی میوکلینیک در مطلبی در این باره آورده است: غذاهای گیاهی سرشار از ترکیبات شیمیایی مفیدی هستند که به «مواد شیمیایی گیاهی» معروف هستند که از بدن در برابر آسیب محافظت می کنند. فیتوکمیکال ها همچنین فرآیندهایی را که باعث تولید سلول های سرطانی در بدن می شوند، مختل می کنند.
در عین حال، رژیم های غذایی گیاهی سرشار از فیبر طبیعی و خوراکی هستند که نشان داده شده است که خطر ابتلا به سرطان سینه و روده بزرگ را کاهش می دهد. سه نمونه از مفیدترین مواد شیمیایی موجود در منابع غذایی گیاهی که در پیشگیری از سرطان نقش دارند عبارتند از:
آنتی اکسیدان ها
این نوع فیتوکمیکال ها از بدن در برابر آسیب سلولی محافظت می کنند. سرطان زمانی رخ می دهد که DNA سلول ها آسیب ببیند. این فرآیند باعث می شود سلول های غیر طبیعی به طور غیرقابل کنترلی تقسیم شوند و به بافت طبیعی بدن حمله کنند. آسیب سلولی همچنین می تواند در اثر تشعشع، ویروس ها و قرار گرفتن در معرض سایر مواد شیمیایی ایجاد شود. آنتی اکسیدان ها همچنین استرس اکسیداتیو در بدن را خنثی می کنند و در عین حال سلول ها را بازسازی می کنند. برخی از غذاهای گیاهی که حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان هستند عبارتند از سیب با پوست، آووکادو، کنگر فرنگی، کلم قرمز، چای، آجیل و غلات کامل.
کاروتنوئیدها
اینها همچنین ترکیبات محلول در چربی هستند، به این معنی که باید با منبع چربی همراه باشند تا جذب شوند. کاروتنوئیدها به طور طبیعی در بسیاری از میوهها، غلات، روغنها و سبزیجات مانند هویج، سیبزمینی شیرین، کدو، اسفناج، زردآلو، فلفل سبز و سبزیجات برگدار وجود دارند. این غذاها رنگدانه بالایی دارند و بنابراین توصیه می شود غذاهای طبیعی قرمز، نارنجی، زرد و سبز را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. نمونه هایی از کاروتنوئیدها عبارتند از بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین. مصرف این کاروتنوئیدها با کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان، دژنراسیون ماکولا (نوعی آسیب چشم ناشی از افزایش سن) و آب مروارید مرتبط است.
بسیاری از غذاهای گیاهی نیز سرشار از «پرویتامینهایی» به نام آلفا و گاما کاروتن هستند. در صورت مصرف، این ویتامین ها می توانند به ویتامین A تبدیل شوند. این ماده مغذی برای بینایی، رشد، تقسیم سلولی، تولید مثل و ایمنی مهم است. ویتامین A همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است.
فیبر گیاهی رژیمی
رژیم های غذایی گیاهی نیز سرشار از فیبر طبیعی و رژیمی هستند و مطالعات نشان داده است که این ماده خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و سطح انسولین را متعادل می کند. یک مطالعه نشان داد که زنان جوانی که بیشترین رژیم غذایی غنی از فیبر را داشتند، ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه در آینده بودند. همچنین تحقیقات دیگر نشان می دهد که مصرف روزانه هر 10 گرم فیبر می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 10 درصد کاهش دهد.