تغییر رژیم غذایی می تواند به طولانی شدن عمر کمک کند
- شناسه خبر: 30121
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۱
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، شواهد در حال ظهور بیشتر نشان می دهد که بهبود رژیم غذایی می تواند به طولانی شدن عمر فرد کمک کند. کمتر از 0.1 درصد از بزرگسالان در بریتانیا به راهنمای Eatwell دولت بریتانیا برای یک رژیم غذایی سالم و متعادل پایبند هستند. یک مطالعه بیوبانک بریتانیا نشان داده است که بزرگسالان می توانند با تغییر از یک رژیم غذایی ناسالم به رژیم غذایی که در راهنمای Eatwell در بریتانیا آمده است، نزدیک به 9 سال به طول عمر اضافه کنند. کسانی که قبلاً از رژیم غذایی «متوسط» در بریتانیا پیروی میکردند، که فقط تا حدی از توصیههای راهنمای Eatwell پیروی میکرد، میتوانند با تغییر کامل به یک رژیم غذایی سالمتر، حدود 3 سال امید به زندگی داشته باشند.
به گفته منبع مورد اعتماد سازمان جهانی بهداشت (WHO) رژیم غذایی نامناسب و کمبود فعالیت بدنی “خطرات جهانی برای سلامتی” هستند. به منظور بهبود رژیم غذایی در سطح جهانی، WHO با کشورها همکاری میکند تا به تعدادی ابتکار عمل کند، از جمله حذف چربیهای ترانس، کاهش مصرف نمک منبع مورد اعتماد و توسعه دستورالعملهایی در مورد برچسبگذاری مواد غذایی و استفاده از شیرینکنندههای مصنوعی منبع مورد اعتماد.
دولت بریتانیا راهنمای Eatwell خود را در سال 2016 منتشر کرد تا به مردم کمک کند از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنند. اهمیت خوردن حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات در روز، کاهش مصرف نمک و چربی های اشباع شده، و ترویج مصرف غلات کامل و حبوبات، در کنار پیشنهادهایی برای اندازه وعده و کالری دریافتی را نشان می دهد.
علیرغم اینکه این راهنما برای اطمینان از اینکه سیاست در بریتانیا مطابق با این اهداف رژیم غذایی تدوین شده است، منتشر شده است، تحقیقات منتشر شده در BMJ Open نشان می دهد که کمتر از 0.1٪ از جمعیت کشور از رژیم غذایی پیروی می کنند که به توصیه های راهنما پایبند است.
چگونه رژیم های غذایی سالم بر طول عمر تاثیر می گذارد
Biobank انگلستان یک پایگاه داده است که در سال 2006 راه اندازی شد و سلامت نیم میلیون نفر را که بین 40 تا 69 سال سن دارند و در بریتانیا زندگی می کنند، ردیابی می کند. Biobank داده هایی را در مورد رژیم غذایی شرکت کنندگان و همچنین سلامت کلی آنها جمع آوری می کند.
یک مطالعه اخیر توسط تیمی از محققان مستقر در دانشگاه برگن، نروژ، دادههای Biobank بریتانیا از بیش از 465000 شرکتکننده را تجزیه و تحلیل کرد تا تأثیر پیروی از رژیم غذایی ذکر شده در راهنمای Eatwell را بر امید به زندگی آنها تعیین کند. نتایج آن در Nature Food ظاهر می شود. الگوهای غذایی شرکت کنندگان، با مصرف تمام گروه های غذایی به پنج پنجک، از کمترین به بالاترین، مورد ارزیابی قرار گرفت. الگوهای غذایی مرتبط با طول عمر پنجک برای هر گروه غذایی با کمترین خطر مرگ و میر بود.
الگوهای غذایی ناسالم با مقادیر محدود غلات کامل، سبزیجات و میوه ها، ماهی و گوشت سفید مشخص می شد، اما مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوری شده، تخم مرغ، غلات تصفیه شده و نوشیدنی های شیرین. نتایج همچنین بر اساس پایبندی به الگوی غذایی توصیه شده توسط Eatwell Guide گزارش شد.
محققان داده ها را برای عواملی مانند سن، جنس، محرومیت اجتماعی جمعیت شناختی مبتنی بر منطقه، مصرف سیگار، مصرف الکل و سطح فعالیت بدنی و شاخص توده بدنی (BMI) تنظیم کردند.
تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که یک مرد 40 ساله با تغییر رژیم غذایی خود از یک رژیم غذایی ناسالم به رژیم غذایی پیرو توصیه های غذایی Eatwell Guide، 8.9 سال به طول عمر او اضافه می کند. برای یک زن هم سن، این تغییر منجر به افزایش 8.6 ساله در امید به زندگی شد. برای یک مرد 70 ساله این تغییر با افزایش 4 ساله در امید به زندگی و افزایش 4.4 ساله برای یک زن در این سن مطابقت دارد. وقتی این نتایج برای BMI و مصرف انرژی تنظیم شد، افزایش کلی در امید به زندگی که میتوان به بهبود رژیم غذایی نسبت داد تا حدودی کاهش یافت.
مصرف گوشت با افزایش خطر مرگ مرتبط است
نویسنده اصلی پروفسور لارس فادنس از دانشگاه برگن، رهبر گروه تحقیقاتی در بیمارستان دانشگاه هاوکلند، به Medical News Today گفت:
«تحلیلهای ما و سایر تحقیقات نشان میدهد که آنچه میخوریم با خطر چاقی مرتبط است، که باز هم یک عامل خطرساز در مرگهای زودرس است. تحلیلهای ما میتواند نشان دهد که خطر مرگهای زودرس مربوط به اضافه وزن/چاقی حدود یک چهارم خطر افزایش رژیم غذایی ناشی از تغذیه ناسالم و مرگ و میر است.
محققان همچنین بررسی کردند که کدام غذاها بیشترین تأثیر را در کاهش خطر کلی مرگ و میر دارند. آنها دریافتند که مصرف بیشتر غلات کامل و آجیل و گوشت قرمز کمتر و نوشیدنی های شیرین با بیشترین پیشرفت در امید به زندگی مرتبط است.
عوامل اجتماعی و اقتصادی بر کیفیت رژیم غذایی تأثیر می گذارد
به گفته نویسندگان این مطالعه، از آنجایی که افراد کمی از رژیم غذایی سالم پیروی می کردند، این داده ها کمترین اطمینان را ارائه می دهند. در تحلیلهای خود، ما نه تنها از گروههایی استفاده میکنیم که به تمام جنبههای دستورالعملها پایبند هستند، بلکه همه بخشهای جمعیتی را که کم و بیش به هر یک از این توصیهها پایبند هستند، مقایسه میکنیم و سپس میبینیم که هر یک از توصیهها چقدر فواید سلامتی دارند. پروفسور لارس افزود.
برای برخی از گروه های غذایی، نمی توان به طور مساوی بین پنج طیف مختلف مصرف تقسیم کرد – چیزی که ما به عنوان پنجک برچسب گذاری می کنیم. بنابراین، برخی از دسته های دریافتی می توانند افراد کمتری نسبت به سایرین داشته باشند. از آنجایی که افراد بیشتری در یک سطح مصرف، دقت و اطمینان را افزایش میدهند، افراد کمتری در عدم اطمینان بیشتر برای این افراد نقش دارند. نویسندگان گفتند که نتایج آنها از اقدامات طولانی مدت و چندبخشی برای بهبود رژیم غذایی مردم در بریتانیا، از جمله مالیات بر مواد غذایی ناسالم و در عین حال کاهش هزینه غذاهای سالم، پشتیبانی می کند.