تخم کتان خطر سرطان سینه را کاهش میدهد
- شناسه خبر: 30375
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۸ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۲۳
- نویسنده: دکتر نیوز

در یک مطالعه جدید، مشخص شد که لیگنان های بذر کتان ممکن است بر ترکیب میکروبیوم روده تأثیر بگذارد و به طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.
- محققان ارتباطی بین میکروبیوم روده و بیان miRNA ها در بافت سینه در موش ها پیدا کردند که تحت تأثیر لیگنان های بذر کتان است.
- miRNAها مولکولهایی هستند که بیان ژنها را تنظیم میکنند و بر انواع و مقدار پروتئینهای ساخته شده در سلولها تأثیر میگذارند.
- کارشناسان هشدار می دهند که در حالی که مطالعات حیوانی می تواند به ما در درک چنین ارتباطی کمک کند، نتایج ممکن است مستقیماً برای انسان ها اعمال نشود.
نتایج اولیه یک مطالعه حیوانی نشان می دهد که دانه کتان و سایر غذاهای غنی از لیگنان ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهند. اگرچه تحقیقات بیشتری از جمله آزمایشات بالینی در افراد مورد نیاز است.
در این مطالعه که در 7 دسامبر در Microbiology Spectrum منتشر شد، محققان بر چگونگی تأثیر لیگنان ها بر رابطه بین میکروبیوم روده – باکتری ها و سایر میکروب های ساکن در دستگاه گوارش و تولید microRNA ها (miRNAs) در غده پستانی تمرکز کردند. miRNA ها RNA های غیرکدکنندهای هستند که بیان ژنها را در سلولها تنظیم میکنند که بر انواع و مقدار پروتئینهای ساخته شده در سلولها تأثیر میگذارد.
اثرات دانه کتان بر میکروبیوم
در این مطالعه، محققان تأثیر لیگنانهای بذر کتان را بر میکروبیوم روده موشهای ماده جوان بررسی کردند. به طور خاص، آنها به مقادیر و انواع میکروبها در سکوم، اولین بخش کولون، نگاه کردند.
دانههای کتان غنیترین منبع غذایی از پیشسازهای لیگنان هستند، اما این ترکیبات در سایر دانهها، غلات کامل، حبوبات، میوهها و سبزیجات نیز یافت میشوند.
هنگامی که لیگنان های گیاهی بلعیده می شوند، می توانند توسط باکتری های روده به ترکیبات دیگری که در جریان خون جذب می شوند، تبدیل شوند.
برخی از تحقیقات قبلی منبع معتبر نشان داده است که زنان یائسه ای که مقادیر بیشتری لیگنان در رژیم غذایی خود مصرف می کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. مطالعه دیگری در سال 2010 نشان داد که مصرف لیگنان در رژیم غذایی با خطر کمتر مرگ ناشی از سرطان سینه مرتبط است.
Jo L. Freudenheim، دکترا، استاد گروه اپیدمیولوژی و بهداشت محیط در دانشگاه در دانشکده بهداشت عمومی و حرفه های بهداشت بوفالو، نویسنده اصلی مطالعه 2010، گفت که یافته های تحقیق جدید ممکن است مکانیزم بالقوه ای برای نتایجی که در مطالعه او مشاهده شد.
در مطالعه جدید، محققان رابطه ای بین میکروبیوم سکوم و بیان miRNA غدد پستانی پیدا کردند که با رژیم غذایی حاوی ترکیبات لیگنان دانه کتان تغییر می کرد.
به طور خاص، موش هایی که از اجزای لیگنان تغذیه می کردند، پاسخ های miRNA خاصی را در غده پستانی ایجاد کردند، از جمله تولید miRNA های مرتبط با تنظیم ژن های دخیل در سرطان سینه.
فرودنهایم به Healthline گفت: «[این مطالعه] تغییراتی را در بیان miRNA ها در پستان با تغییرات در میکروبیوم روده، با تغییرات احتمالی در فرآیندهای متابولیکی که میتواند در سرطان پستان مهم باشد، نشان میدهد.
او گفت: “این شواهدی را برای مکانیسم بالقوه دیگری که میکروبیوم روده را با سرطان سینه مرتبط می کند، ارائه می دهد.”
با این حال، او گفت که تعداد زیادی از مراحل وجود دارد که بین تغییرات miRNA ها و ایجاد سرطان، چه در موش ها و چه در افراد، باید در بدن اتفاق بیفتد.
او گفت: علاوه بر این، «مشخص نیست که پروفایلهای میکروبیوتایی که [محققان] در یک محیط آزمایشگاهی مطالعه میکنند تا چه اندازه به انسانهایی که در یک محیط پیچیدهتر زندگی میکنند مرتبط است».
میکروبیوم روده و خطر سرطان
فرودنهایم خاطرنشان کرد که چندین مکانیسم ممکن برای چگونگی تأثیر میکروبیوم روده بر خطر سرطان سینه بررسی شده است. به عنوان مثال، میکروبیوم روده ممکن است بر سطوح استروژن در گردش خون تأثیر بگذارد. یا محصولات باکتریایی ممکن است از روده ها به خون منتقل شوند و بر اندام های دیگر از جمله بافت سینه تأثیر بگذارند. علاوه بر این، باکتری های موجود در روده ممکن است منجر به التهاب در سراسر بدن شوند.
با این حال، فقط میکروب های روده نیستند که می توانند بر بافت سینه تأثیر بگذارند. فرودنهایم گفت: «[همکارانم و من] مطالعهای را در مورد بیماری پریودنتال، بیماری با میکروبیوم دهان تغییریافته، انجام دادیم و نشان دادیم که با افزایش خطر سرطان سینه مرتبط است.»
او هشدار می دهد که در حالی که مطالعات حیوانی، مانند مطالعه جدید و سایرین، می تواند بینشی در مورد فرآیندهای بیولوژیکی ارائه دهد، می تواند تفاوت های قابل توجهی بین حیوانات آزمایشی و انسان وجود داشته باشد.
بنابراین، یافتههای مطالعه جدید ممکن است مستقیماً در مورد افراد صدق نکند. تحقیقات بیشتری، از جمله آزمایشهای بالینی تصادفیسازی شده در افراد، مورد نیاز است تا نشان دهد آیا مکمل رژیم غذایی با لیگنان میتواند از سرطان سینه محافظت کند یا خیر. فرودنهایم اشاره می کند که میکروبیوم یک فرد به طور مداوم با بدن او در تعامل است، بنابراین می تواند تأثیر زیادی بر سلامتی داشته باشد.
او گفت، در نتیجه، مطالعاتی مانند این «پتانسیل بسیار زیادی برای تأثیرگذاری بر درک ما از فرآیندهای سلامت و بیماری و پتانسیل ارائه بینشی برای سلامت و پیشگیری از بیماری دارند».
در یک مطالعه جدید، محققان لیگنان های بذر کتان را به موش های ماده تغذیه کردند و دریافتند که این ترکیب میکروبیوم روده و miRNA های تولید شده در بافت سینه را تغییر می دهد. miRNA ها نوع غیر کدکننده ای از RNA هستند که بیان ژن ها را تنظیم می کنند، که بر روی پروتئین هایی که توسط سلول ها ساخته می شوند، تأثیر می گذارد.
موش هایی که از لیگنان های بذر کتان تغذیه می کردند، miRNA هایی را در بافت سینه تولید کردند که در ایجاد سرطان سینه نقش دارند. این نشان می دهد که تغییرات رژیم غذایی ممکن است بتواند خطر سرطان سینه را کاهش دهد. با این حال، آزمایشات بالینی در افراد مورد نیاز است.