خوراکیهایی که خطر زوال عقل را افزایش میدهند
- شناسه خبر: 11224
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۰۷:۵۸
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، غذاهای بسیار فرآوری شده و آماده زندگی پرمشغله امروزی را آسان می کنند و علاوه بر آن بسیار خوش طعم هستند اما طبق نتایج یک مطالعه مصرف این غذاها خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می دهد. نتایج مطالعات نشان می دهد: اگر بیش از 20 درصد کالری روزانه از غذاهای بسیار فرآوری شده تشکیل شود، خطر زوال شناختی ممکن است افزایش یابد. این مقدار معادل حدود 400 کالری در روز در یک رژیم غذایی 2000 کالری در روز است.
بر اساس مطالعه ای که نتایج آن دیروز (دوشنبه) در JAMA Neurology منتشر شد، بخشی از مغز که در عملکرد اجرایی و توانایی پردازش اطلاعات و تصمیم گیری – نقش دارد، به شدت آسیب دیده است.
در واقع، مردان و زنانی که بیشترین غذاهای فرآوری شده را مصرف میکردند، 28 درصد کاهش سریعتری در عملکرد شناختی و 25 درصد کاهش سریعتر در عملکرد اجرایی در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مواد غذایی بسیار فرآوری شده را مصرف میکردند، تجربه کردند. روبرو بودند
دیوید کاتز، MD، MD، MD، MD، MD، MD، گفت: در حالی که این مطالعه برای اثبات علت و معلول طراحی نشده است، اما حاوی عناصری است که این گزاره را تقویت می کند که تسریع روند زوال شناختی ممکن است. این امر به مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده نسبت داده می شود.
با این حال، یک نکته جالب وجود دارد. وی تاکید کرد: اگر کیفیت کلی رژیم غذایی بالا باشد – یعنی فرد میوه و سبزیجات، غلات کامل و منابع سالم پروتئین مصرف کند – ارتباط بین مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده و زوال شناختی از بین می رود. غذاهای فوق فرآوری شده کیفیت رژیم غذایی را پایین آورده است و به همین دلیل حجم بیشتر آنها در رژیم غذایی در بیشتر موارد نشان از کیفیت پایین رژیم غذایی دارد.