گوشت های فرآوری شده خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد
- شناسه خبر: 21131
- تاریخ و زمان ارسال: ۱ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۰۲
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، بسیاری از گوشت های فرآوری شده سرشار از چربی اشباع شده هستند که کلسترول را بالا می برد و التهاب را افزایش می دهد. یک مطالعه در سال 2021 که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد نشان داد که مصرف تنها پنج اونس گوشت فرآوری شده در هفته خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تا 46 درصد افزایش می دهد. طبق یک مطالعه در سال 2021 در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، گوشت های فرآوری شده حتی می توانند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهند.
اگر همه این نتایج شما را از خوردن گوشت های فرآوری شده منصرف نمی کند، یک مطالعه در سال 2023 که در مجله طب طبیعی منتشر شد به چگونگی ارتباط 11 عامل رژیم غذایی با دیابت نوع 2 پرداخت و دریافت که رژیم غذایی کم غلات کامل اما غنی از غلات تصفیه شده غلات و گوشت های فرآوری شده بیشترین سهم را در ابتلا به دیابت نوع 2 در میان شرکت کنندگان در پژوهش داشتند.
اگرچه روشن است که چگونه فیبر موجود در غلات کامل می تواند قند را تنظیم کند، در حالی که غلات تصفیه شده می توانند قند خون را افزایش دهند. مطالعه 2023 نمی تواند توضیح دهد که چرا گوشت فرآوری شده ممکن است با دیابت نوع 2 مرتبط باشد. از آنجایی که این مطالعه گزارش های خود افراد از رژیم غذایی خود را با دیابت یا نبودن آنها مقایسه کرد. نمی توان گفت که گوشت های فرآوری شده باعث دیابت نوع 2 می شوند.
با این حال، رژیم غذایی سرشار از گوشت های فرآوری شده ممکن است به طور کلی ناسالم باشد. به عبارت دیگر، اگر به طور منظم از گوشت های فرآوری شده مانند هات داگ، بیکن، سالامی و پیتزا گوشت استفاده می کنید، به احتمال زیاد غذاهای حاوی قند را انتخاب می کنید. این مواد می توانند به مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 کمک کنند، اما ممکن است چیزی بیشتر باشد.
نیتریت ها به سلول های پانکراس آسیب می رسانند، لوزالمعده برای کاهش قند خون انسولین تولید می کند و اگر سلول های پانکراس آسیب ببینند، دیابت نوع 2 ایجاد می شود.
نیترات ها به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند و به تنظیم فشار خون شما کمک می کنند. با این حال، نیترات سدیم و نیتریت سدیم در گوشت های فرآوری شده به عنوان مواد نگهدارنده و بهبود بافت و طعم غذا استفاده می شوند، اما وقتی این نیترات ها با اسیدهای آمینه موجود در گوشت مخلوط می شوند، سرطان زا می شوند. در واقع سازمان جهانی بهداشت (WHO) گوشت های فرآوری شده را به دلیل ارتباط آن با سرطان روده بزرگ در گروه غذاهای سرطان زا طبقه بندی کرده است.
اکنون نتایج تحقیقات نشان داده است که این نیترات ها و نیتریت ها عامل دیگری هستند که غذاهای فرآوری شده را به دیابت نوع 2 مرتبط می کند.
مطالعه ای که در سال 2023 در مجله PLOS Medicine منتشر شد، به طور خاص این مواد نگهدارنده را در غذاهای مختلف مورد بررسی قرار داد و دریافت که افرادی که غذاهای حاوی نیتریت سدیم بیشتری مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند. بیشتر این غذاها گوشت های فرآوری شده مانند ژامبون و سوسیس و کالباس بودند، اما شامل غذاهای آماده با گوشت های فرآوری شده و تنقلات شور با گوشت های فرآوری شده نیز می شد.