مشاوره روانشناسی برای ایرانیان خارج از کشور چقدر موثر است
- شناسه خبر: 25119
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۱۹
- نویسنده: دکتر نیوز
خوب طبق آمارهای رسمی حدود 4 تا 7 میلیون ایرانی در سرتاسر دنیا زندگی می کنند. خانواده ایرانی بیشتر در کشورهای آمریکا، امارات، کانادا، انگستان و آلمان هستند. این افراد با امید و آرزو های زیادی به کشور غریبه پا می گذارند. تصمیم به پیشرفت و موفقیت دارند، اما در بعضی مواقع دچار مشکلات روحی روانی می شوند که اگر توسط مشاور روانشناس حل نشود، مطمئنا مانع بزرگی جلوی راهشان قرار می گیرد. مشاوره روانشناسی برای ایرانیان خارج می تواند بسیار سودمند و راه گشا باشد. در این مقاله می خواهم نقش مشاور در حل انواع مشکلات روانی مهاجران ایرانی در کشورهای مختلف بخصوص آلمان و کشورهای اروپایی را بیان کنم.
طولانی شدن فرایند مهاجرت و اختلال اضطرابی
در بعضی مواقع فرد برای حتی گرفتن نوبت سفارت 2 سال معطل می شود. مراحل تهیه همه مدارک تحصیلی و شغلی بسیار خسته کننده است. نکته مهم اینجاست که باید دقت کنید اشکالی در کار نباشد. ترجمه مدارک و همچنین هزینه های مربوط به وکیل و مهاجرت در بعضی مواقع بسیار سنگین می باشد. همه اینها یک شرایط بسیار استرس آور برای فرد ایجاد می کند. سطح اضطراب درونی فرد بالا می رود. حتی بعد از تمام شدن فرآیند مهاجرت و ورود به خاک کشور مقصد چون فرد دچار اختلال اضطرابی شده است، درنتیجه فرد دچار اضطراب های دیگری هم می شود. بنابراین در این مواقع با کمک مشاوره روانشناسی روحیه از دست داده خودش را احیا کند.
اضطراب اجتماعی
در بعضی مواقع فرد به علت شرایط آموزشی دوران کودکی اش و همچنین شرایط سخت مهاجرت، دچار اضطراب اجتماعی می شود. او می ترسد در جمع ها ظاهر شود یا حرفی بزند که مورد قضاوت دیگران قرار گیرد. از طرفی از بدو ورود به کشور مقصد مانند آلمان، با افراد غریبه مواجه می شود که هیچ ارتباط دوستانه ای با آنها از قبل نداشته است. تا فرد بتواند در کشور جدید جا بیافتد و دوستان خودش را پیدا کند شاید 1 الی 2 سال طول کشد. در نتیجه این شرایط او را دچار هراس اجتماعی یا اضطراب اجتماعی می کند. در این موقعیت مشاوره روانشناسی برای ایرانیان خارج بسیار نقش کلیدی بازی می کند. در جلسات مشاوره روانشناسی تلفنی مهارتها و روشهای کاربردی برای غلبه بر اضطراب اجتماعی به فرد آموزش داده می شود.
تنهایی و غربت
مردم ایران ما با فرهنگ شرقی رشد و پرورش یافته اند. به قول معروف بسیار خونگرم و اجتماعی هستند. اما وقتی به کشورهای اروپایی مثل آلمان، فنلاند، نروژ و سوئد مهاجرت می کنند با افرادی بسیار کم حرف مواجه می شوند. مهاجر ایرانی قبل از ورود به آن کشور هیچ تصوری نسبت به ارتباطات اجتماعی مردم آن کشور ندارد. بنابراین با آموزه های قبلی خودش که در ایران آموزش دیده است، وارد کشور آلمان و دیگر کشورهای اروپایی می شود. ندانستن زبان آن کشور هم موجب می شود ارتباط برقرار کردن برای او سخت شود. در نتیجه دچار تنهایی و غربت می شود. بعضی وقت ها در شهرهای کوچک ساکن می شود که حتی یک نفر ایرانی هم پیدا نمی کند. نقش دکتر روانشناس ایرانی در المان می تواند در این موقعیت بسیار مهم باشد. مهارت های اجتماعی او را تقویت می کند تا سریعتر در جامعه جدید دوستان اجتماعی اش را پیدا کند و بر اضطرابهای خودش غلبه کند. مشاور به او کمک می کند تا سریعتر در جامعه جدید احساس راحتی و دلبستگی کند.
ترس از دست دادن شغل
یکی از مهمترین دغدغه های مهاجران ایرانی پیدا کردن شغل و یا حتی ماندن در شغل فعلی هست. چون همیشه خودشان را یک غریبه در کشور جدید می دانند. اضطراب اینکه اگر شغلش را از دست دهد چه می شود. کسی نیست به او کمکی کند. این افکار و موارد دیگر اضطراب او را بالا می برد و حتی دچار حمله های عصبی پانیک می شود. در این موارد جلسات مشاوره روانشناسی بسیار ضروری است. حتما فرد باید راه های کنترل اضطراب را آموزش ببینید.
مشکلات مذهبی و دینی
یک نکته خیلی مهم که بعضی از افراد مهاجر آن را اصلا در نظر نمی گیرند اختلافات مذهبی می باشد. فرد مهاجر در ایران به راحتی تمام مناسک مذهبی خودش را اجرا می کند اما در کشور های دیگر مذهب غالب معمولا مسیحی هست. حتی در مهمانی ها و دیگر مراسمات متوجه این اختلافات می شود. این اختلافات گاهی او را دچار سردرگمی و دوری از جامعه جدید می کند. حتی ممکن است اگر به باور های های خود دامن زند، در مسایل روزمره زندگی دچار اشکال شود. مشاوره روانشناسی برای ایرانیان خارج از کشور در مواردی که دچار اختلافات مذهبی شده است بسیار هدایت کننده باشد و او را با آرامش دعوت کند.
اختلافات خانوادگی
تفاوت های فرهنگی، نوع پوشش، برنامه ها و مراسمات مختلف که در کشور جدید برگزار می شود می تواند موجب شروع و تشدید اختلافات خانوادگی شود. روابیط بین شوهر و همسر تیره و تار شود. فضا داخل آرامش بخش نباشد و حتی بچه ها از این اختلافات می توانند صدمه ببینند. با برگزاری جلسات مشاوره برای زوجین می توان اختلافات خانوادگی را حل کرد و آرامش را به خانواده برگرداند.
اضطراب های بعد از طلاق
در بعضی مواقع زوج هایی که در خارج از ایران هستند به دلایل مختلف از هم جدا می شوند. در ابتدای این اتفاق شرایط اضطرابی شدید به فرد وارد می شود. ممکن است فرد دچار افسردگی، ناامیدی، دلسردی شود. از کارهای روزمره اش فاصله گیرد. در این مواقع مشاوره روانشناسی برای این افراد بسیار واجب است. روانشناس با اصلاح الگو های فکری و رفتاری اش سعی می کند دوباره او را به مسیر اصلی زندگی هدایت کند.
مشکلات ازدواج با خارجی
بعضی از خانمها و آقایان ایرانی که در خارج از ایران سکونت دارند، با خارجی ها ازدواج می کنند. خوب فرد ایرانی ممکن است سالها در خارج از ایران زندگی کند اما پیش زمینه فرهنگی و تربیتی ایرانی دارد. در نتیجه در بعضی از این ازدواج دچار چالشهای زیادی می شوند. شاید این چالش برای شما بسیار ساده و خنده دار باشد. به عنوان مثال کم حرفی همسر یا شوهر خارجی یکی از مشکلات ساده ازدواج با خارجی هاست. البته مشکلات دیگری هم هست که با مشاوره روانشناسی برطرف می گردد.
کلام آخر
اگر فردی از شهری مانند بابلسر به تهران که در هر دو در ایران هستند، مهاجرت کند با چالشهای مختلفی فکری مواجه می شود. هر چند که همه مردم به یک زبان صحبت می کنند باز اختلافات زیادی بین مردم این دو شهر وجود دارد که در بعضی مواقع فرد مهاجر را مضطرب می کند. بنابراین ایرانیان خارج از کشور از این امر مستثنی نیستند. مطمئنا آنها هم دچار مشکلات فراوان می شوند. در این موقعیت مشاوره روانشناسی برای ایرانیان خارج از کشور در شرایطی که دچار مشکلات روحی روانی شده اند بسیار ضروری است. آنها در هر موقعیتی که باشند می توانند از انواع مشاوره روانشناسی استفاده کنند و خودشان را بهبود دهند.