شیر کم چرب ممکن است خطر ابتلا به پیش دیابت را افزایش دهد
- شناسه خبر: 30411
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۲۸
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، در مطالعه اخیر منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، محققان ارتباط بین مصرف لبنیات و بروز پیش دیابت را تعیین کردند. آنها همچنین ارتباط بین نوع محصول لبنی و فاکتورهای متابولیک، رفتار سبک زندگی و غذاها را به عنوان عوامل بالقوه زیربنایی رابطه بین مصرف لبنیات و پیش دیابت ارزیابی کردند.
پیش دیابت وضعیتی است که در آن سطح گلوکز در خون بالاتر از حد طبیعی است اما کمتر از حد قطع برای دیابت است. این امر خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد و بر نیاز به شناسایی عوامل کمک کننده قابل تغییر مانند غذا برای جلوگیری از این بیماری تاکید می کند. محصولات لبنی که ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می کنند، می توانند حاوی مواد مضری مانند نمک، چربی اشباع شده و قندهای اضافه نیز باشند. شواهد در مورد ارتباط بین مصرف لبنیات و پیش دیابت متفاوت است.
در مطالعه حاضر، محققان بررسی کردند که آیا خطر پیش دیابت در ابتدا با محصولات لبنی خاص مرتبط است یا خیر.
این مطالعه شامل 74132 شرکت کننده در مطالعه لایف لاین بود. محققان مصرف لبنیات پایه را با استفاده از پرسشنامه های معتبر فرکانس غذای گل (Flower-FFQs) اندازه گیری کردند. در پیگیری، پیش دیابت با استفاده از دستورالعمل های سازمان جهانی بهداشت (WHO) / کمیته بین المللی کارشناسان (IEC) به عنوان گلوکز خون ناشتا از 110 تا 125 میلی گرم در دسی لیتر و سطوح هموگلوبین گلیکوزه (HbA1c) از 6.0٪ تا 6.5٪ ارزیابی شد. .
محققان از مدل رگرسیون پواسون برای محاسبه مقادیر خطر نسبی (RR) که برای عوامل جمعیت شناختی (سن، جنسیت، پیشرفت تحصیلی)، رفتار سبک زندگی (فعالیت بدنی، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل)، مصرف غذا (دریافت کالری، گروه های غذایی) تنظیم شده است، استفاده کردند. و سابقه دیابت در بین اعضای خانواده. علاوه بر این، آنها از شبکه های مدل سازی ترکیبی گرافیکی برای ارزیابی اتصالات استفاده کردند. محققان ارزیابیهای پایه را از سال 2006 تا 2013 و ارزیابیهای بعدی را از سال 2014 تا 2018 انجام دادند و پیگیریها هر پنج سال یک بار برنامهریزی شد.
پزشکان عمومی و اعضای خانواده افراد را جذب کردند و آنها نیز به صورت آنلاین ثبت نام کردند. محصولات لبنی مورد بررسی شامل لبنیات تخمیری، ماست، شیر، خامه، بستنی و پنیر بود. این تیم در شروع مطالعه و ارزیابی های بعدی برای تعیین سطح گلوکز خون ناشتا با استفاده از تکنیک گلوکز هگزوکیناز و HbA1c با استفاده از روش ایمنی سنجی مهار کدورت خون از همه شرکت کنندگان خون گرفتند.
محققان از معیارهای پیش دیابت انجمن دیابت آمریکا (ADA) برای تجزیه و تحلیل حساسیت، از جمله سطح گلوکز خون ناشتا و مقادیر HbA1C استفاده کردند. تنظیماتی برای عوامل مخدوش کننده احتمالی مانند کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C)، تری گلیسرول (TAGs)، فشار خون بالا و دور کمر نیز انجام شد. زنان باردار، افراد زیر 18 سال، آنهایی که اطلاعات غذایی ناقص داشتند، اختلالات روانپزشکی و آنهایی که امید به زندگی کوتاهی داشتند، همگی از این تحقیق حذف شدند. افراد با مصرف کالری غیرمحتمل، پیش دیابت یا دیابت، یا از دست دادن اطلاعات پیش دیابت در ابتدا نیز حذف شدند. این مطالعه همچنین 27710 فرد بدون داده های پیگیری، 5272 فرد با داده های پیش دیابت از دست رفته و 461 فرد مبتلا به دیابت در پیگیری را از مطالعه خارج کرد.
میانگین سنی شرکت کنندگان 46 سال بود. 60 درصد زن و 19 درصد سیگاری بودند. میانگین میزان مصرف لبنیات چهار وعده در روز بود که عمدتاً شامل پنیر پرچرب، شیر کمچرب و ماست کمچرب در بخشهای 1.2 وعده، 0.6 وعده و 0.2 وعده در روز بود. به ترتیب. میانگین اندازه دور کمر و شاخص توده بدنی (BMI) به ترتیب 89 سانتی متر و 26 کیلوگرم بر متر مربع بود و 12 درصد از شرکت کنندگان چاق بودند (شاخص توده بدن برابر یا بالاتر از 30 کیلوگرم در متر مربع).
به طور کلی، یافتههای مطالعه رابطه بین مصرف شیر کمچرب و پیش دیابت را نشان داد، با شیر ساده و کمچرب که با خطر بیشتری در چارک بالا مرتبط است. در مقابل، ماست پرچرب با کاهش خطر مرتبط بود. با این حال، این پیوند پس از کنترل سایر دستههای غذایی دیگر معنیدار نبود. مرکزیت کم و قابل پیش بینی بودن مصرف شیر کم چرب ممکن است به دلیل دریافت کالری و اندازه دور کمر باشد. ماست پرچرب تنها در میان افرادی که تحصیلات بالایی داشتند، احتمالاً به دلیل ترکیبی از عوامل خطر، با کاهش بروز پیش دیابت مرتبط بود. برای کشف فرآیندهای زمینه ای که ماست را با دیابت مرتبط می کند، به مطالعات بیشتری نیاز است.