برای داشتن زندگی طولانی تر و سالم چقدر باید ورزش کرد ؟
- شناسه خبر: 30467
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۶ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۹
- نویسنده: دکتر نیوز
ورزش چه تاثیری بر طول عمر دارد ؟ به گزارش دکتر نیوز برای داشتن یک زندگی طولانی و سالم عوامل زیادی وجود دارد. برخی از این عوامل را نمی توان تغییر داد، در حالی که بسیاری دیگر قابل تغییر هستند. یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه Jyväskylä نشان داده است که اگرچه ورزش برای داشتن زندگی طولانی مهم است، پیروی از سایر عادات سبک زندگی سالم ممکن است تأثیر بیشتری داشته باشد.
وقتی صحبت از زندگی طولانی و سالم به میان می آید، عوامل زیادی دخیل هستند. برخی از عوامل مانند ژنتیک و جنسیت قابل تغییر نیستند. با این حال، بسیاری از عادات دیگر مانند تغذیه، فعالیت بدنی، کاهش استرس، سیگار نکشیدن و خواب مناسب را می توان اصلاح کرد.
یک مطالعه جدید از محققان دانشگاه Jyväskylä در فنلاند که در حال بررسی است نشان داده است که اگرچه ورزش برای داشتن زندگی طولانی مهم است، پیروی از سایر عادات سبک زندگی سالم ممکن است تأثیر بیشتری داشته باشد.
برای داشتن زندگی طولانی تر و سالم، باید به طور منظم و مداوم ورزش کرد. حداقل 30 دقیقه ورزش روزانه به میزان شدت متوسط تا بالا، مثل پیاده روی سریع، دویدن، شنا، فوتبال و … توصیه می شود. همچنین، باید در فعالیت های روزانه خود نیز بیشتر حرکت کنید، مثلا با پله ها صعود و نزول کنید، از خودرو استفاده کمتر کنید و با دوچرخه یا پیاده روی به محل کار یا مدرسه بروید. همچنین، انجام ورزش های مقاومتی مثل بدنسازی و تمرینات وزنه برداری نیز برای حفظ سلامتی عضلات و استخوان ها بسیار مفید است. هر چه بیشتر ورزش کنید، احتمال داشتن زندگی طولانی تر و سالم تر افزایش می یابد.
طول عمر: ورزش ممکن است به تنهایی عاملی نباشد
خانم Anna Kankaanpää، محقق پروژه در مرکز تحقیقات پیری در دانشکده علوم ورزشی و سلامت در دانشگاه Jyväskylä در فنلاند و نویسنده اصلی این مطالعه، به Medical News Today گفت که تصمیم گرفت ارتباط بین فعالیت بدنی در اوقات فراغت را مطالعه کند. و خطر مرگ و میر، زیرا یک مطالعه قبلی منبع معتبر انجام شده در دانشگاه Jyväskylä نشان داد که این ارتباط ممکن است به دلیل تأثیرات ژنتیکی باشد.
Kankaanpää ادامه داد: “این یافته با نتایج یک مطالعه شامل دوقلوهای سوئدی که ارتباطی مستقل از عوامل ژنتیکی پیدا کرد، در تضاد است.” “من قصد داشتم دلیل این اختلاف را کشف کنم.”
همچنین، در این مطالعه، محققان بحث میکنند که در حالی که تحقیقات قبلی ارتباط بین ورزش و کاهش خطر مرگ و میر ناشی از همه علل و بیماریهای قلبی عروقی را نشان میدهد، برخی تحقیقات قبلی – مانند این مطالعه منبع معتبر منتشر شده در دسامبر 2021 – نشان میدهد که ورزش باعث کاهش نمیشود. مرگ و میر همه علل و بیماری های قلبی عروقی در افراد مسن یا افراد مبتلا به بیماری های مزمن.
به گفته محققان، این ممکن است نشان دهد که عوامل زمینهای دیگری به جز ورزش به تنهایی بر مدت زمان زندگی فرد تأثیر میگذارد.
سبک زندگی فعال بدنی با خطر مرگ و میر کمتر مرتبط است
برای این مطالعه، تیم تحقیقاتی از داده های بیش از 11000 مجموعه دوقلوهای بالغ از گروه دوقلو فنلاند استفاده کرد.
میزان فعالیت بدنی شرکت کنندگان در مطالعه از طریق پرسشنامه های داده شده در سال های 1975، 1981 و 1990 ارزیابی شد. شرکت کنندگان در چهار گروه بی تحرک، متوسط فعال، فعال و بسیار فعال قرار گرفتند. و مرگ و میر شرکت کنندگان تا سال 2020، یک بازه زمانی 45 سال، تحت نظر بود.
در پایان مطالعه، Kankaanpää و تیم او دریافتند که بیش از یک سوم – تقریباً 40٪ – از شرکت کنندگان از گروه کم تحرک در سال 2020 با پیگیری مرگ و میر جان خود را از دست دادند که بیشترین درصد از چهار گروه بود.
شرکت کنندگان در گروه های فعال بین 15 تا 23 درصد خطر مرگ و میر ناشی از همه علل را در مقایسه با گروه کم تحرک کمتر داشتند.
Kankaanpää اظهار داشت: “من (از این نتایج) شگفت زده نشدم زیرا مطالعات مشاهده ای متعدد به طور مداوم این ارتباط را نشان می دهد.
سایر عوامل سبک زندگی چگونه بر خطر مرگ و میر تأثیر می گذارند؟
سپس محققان سایر عوامل سبک زندگی از جمله شاخص توده بدنی (BMI)، وضعیت سلامتی، مصرف الکل و وضعیت سیگار کشیدن را در نظر گرفتند. با اعمال این عوامل، میزان مرگ و میر شرکت کنندگان از گروه کم تحرک به حداکثر 7 درصد کاهش یافت.
دانشمندان همچنین دریافتند که شرکتکنندگان در گروههای کم تحرک و بسیار فعال در مقایسه با گروههای نسبتاً فعال و فعال، پیری بیولوژیکی سریعتری را تجربه کردند.
بر اساس این مطالعه، محققان بر این باورند که ارتباط مفید ورزش طولانی مدت با کاهش خطر مرگ تا حد زیادی نه تنها توسط ورزش، بلکه توسط سایر عوامل مرتبط با سلامتی نیز مرتبط است. به جای اینکه فعالیت بدنی منظم دلیل کاهش خطر مرگ و میر باشد، در عوض ممکن است نشانگر یک شیوه زندگی سالم باشد و به افزایش طول عمر فرد کمک کند.