مصرف نوشیدنی های شیرین خطر دیابت نوع ۲ را در پسران افزایش میدهد
- شناسه خبر: 31388
- تاریخ و زمان ارسال: ۶ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۵۳
- نویسنده: دکتر نیوز

به گزارش دکتر نیوز، یافتههای یک تحقیق جدید نشان میدهد که پسرانی که مقدار زیادی از نوشیدنیهای شیرین گازدار و آبمیوه مصرف میکنند، در آینده با خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ روبهرو هستند. محققان متوجه شدند که هر ۲۳۰ میلیلیتر افزودنی شیرین مصرف شده در روز در دوران کودکی، باعث افزایش ۳۴ درصدی مقاومت به انسولین در دوران نوجوانی میشود.
همچنین، مشاهده شد که نوشیدنیهای قندی و آبمیوهها نیز با افزایش سطح قند خون مرتبط بودند.
سورن هارنوس لبلانک، محقق ارشد از دانشکده هاروارد، اظهار داشت: “اگرچه این یافتهها هنوز مقدماتی هستند، اما شواهد حاکی از ارتباط بالقوه بین نوشیدنیهای حاوی قند افزودنی و خطر طولانیمدت دیابت نوع ۲ در کودکان میباشد.”
برای این تحقیق، محققان سلامت حدود ۵۰۰ کودک را که در یک مطالعه طولانی مدت شرکت داشتند، ردیابی کردند. به گفته محققان، مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی قند افزودنی، خطر ابتلا به چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، فشار خون بالا و پوسیدگی دندان را افزایش میدهد.
برای این تحقیق جدید، محققان میزان مصرف نوشیدنیهای شیرین و آبمیوه را در کودکان اندازهگیری کرده و سپس آن را با آزمایشهای خونی برای نشانگرهای دیابت نوع ۲ در نوجوانی مقایسه کردند.
آنها متوجه شدند که پسرانی که نوشیدنیهای شیرین بیشتری مصرف میکنند، نسبت به انسولین مقاومتر هستند، که نشان میدهد سلولهای ماهیچه، چربی و کبد نمیتوانند به راحتی قند را از خون جذب کنند. به نظر میرسد که مصرف زیاد نوشیدنیهای شیرین و آبمیوه باعث افزایش سطح قند خون میشود.
هارنوس لبلانک گفت: “کشف این تفاوت بین پسران و دختران برای ما جالب بود.” نتایج همچنین نشان دادند که مصرف میوههای تازه هیچ تأثیر آشکاری بر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در پسران یا دختران ندارد.