حذف گوشت به بیماران مبتلا به بیماری کبد کمک میکند
- شناسه خبر: 31552
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۱۰
- نویسنده: دکتر نیوز
سیروز کبدی پیشرفته میتواند سطوح آمونیاک در خون را به سطوح خطرناکی برساند، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که نخوردن گوشت در هنگام غذا میتواند به معکوس کردن آن کمک کند.
دکتر جاسموهان باجاج، سرپرست تیم تحقیق، گفت: دیدن اینکه حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی شما، مانند خوردن هر چند وقت یکبار یک وعده غذایی بدون گوشت، می تواند با کاهش سطوح مضر آمونیاک در بیماران مبتلا به سیروز، برای کبد شما مفید باشد، هیجان انگیز بود. متخصص گوارش در دانشگاه ویرجینیا کامنولث در ریچموند.
همانطور که تیم تحقیقاتی توضیح داد، باکتری ها در روده شما به طور خودکار آمونیاک تولید می کنند زیرا به بدن در هضم غذا کمک می کنند. در افرادی که کبد سالمی دارند، این اندام آمونیاک را می گیرد و به کلیه ها می فرستد، جایی که به طور بی ضرر از طریق ادرار دفع می شود.
با این حال، سیروز توانایی اندام برای پردازش آمونیاک را مختل می کند به طوری که به روشی سمی ایجاد می شود.
محققان خاطرنشان کردند که آمونیاک حتی می تواند به مغز برسد و باعث سردرگمی یا هذیان شود. آنسفالوپاتی کبدی نامیده می شود و بدون درمان می تواند منجر به کما و مرگ شود. رژیم غذایی میتواند نقش بزرگی در این فرآیندها داشته باشد، زیرا رژیمهای غذایی غربی با فیبر کم و گوشت و کربوهیدراتهای بالا سطح آمونیاک تولید شده توسط روده را افزایش میدهند.
مطالعه جدید شامل 30 بزرگسال گوشت خوار بود که برای سیروز در مرکز پزشکی ریچموند VA تحت درمان قرار گرفتند. از بیماران خواسته شد که یک وعده غذایی حاوی یکی از سه نوع همبرگر بخورند: یکی از مخلوط گوشت خوک/گوشت گاو، دیگری با یک جایگزین گوشت وگان و دیگری با دستور غذای گیاهی “برگر لوبیا”.
سطح پروتئین سه برگر یکسان بود: حدود 20 گرم. مردم همبرگرهای خود را با چیپس سیب زمینی کم چرب و یک نان غلات کامل، بدون هیچ گونه چاشنی می خوردند.
چند ساعت بعد از غذا، باجاج و همکارانش از نشانگرهای اسید آمینه خاصی در خون برای اندازه گیری سطح آمونیاک خون استفاده کردند.
این تیم دریافتند، بیمارانی که به همبرگر گوشت چسبیده بودند نسبت به افرادی که هر کدام از همبرگرهای گیاهی را مصرف می کردند، سطح آمونیاک خونی بالاتری داشتند.
باجاج اذعان کرد: ایجاد تغییرات درازمدت رژیم غذایی و رفتاری می تواند بسیار سخت باشد، اما ما نمی اندیشیم که آیا ایجاد یک تغییر گاه به گاه می تواند گزینه ای برای این بیماران باشد. بیماران کبدی مبتلا به سیروز باید بدانند که ایجاد تغییرات مثبت در رژیم غذایی آنها نباید طاقت فرسا یا دشوار باشد.
البته گروه مورد مطالعه بسیار کوچک بود، بنابراین تیم ریچموند تاکید کرد که یافتهها اولیه هستند. با این حال، آنها بر این باورند که انتقال یافته های جدید به بیماران مبتلا به سیروز و تشویق آنها به دور شدن از گوشت برای پزشکان ضرری ندارد.