تأثیرات منفی قند و شکر بر سلامت افراد
- شناسه خبر: 32155
- تاریخ و زمان ارسال: ۴ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۱۹
- نویسنده: دکتر نیوز
وی با تأکید بر اثرات مثبت و منفی مصرف قند و شکر، بیان کرد که طعم شیرین برای بسیاری از افراد لذتبخش است و حذف آن میتواند مصرف برخی غذاها را دشوار کند.
او همچنین افزود: مواد غذایی شیرین میتوانند تأثیرات روانی مثبتی داشته باشند. برای مثال، در افرادی که از افسردگی رنج میبرند، مصرف شکلات یا خوراکیهای شیرین میتواند به بهبود حال آنها کمک کند.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد که طبق دستورالعملهای تغذیهای جهانی، حداکثر مصرف مجاز قندهای ساده برای افراد سالم ۱۰ درصد از کالری روزانه است. به عنوان مثال، فردی که به ۲۰۰۰ کیلوکالری در روز نیاز دارد، باید حداکثر ۵۰ گرم قند ساده مصرف کند.
وی همچنین به توصیه انجمن قلب آمریکا اشاره کرد که حداکثر مصرف قندهای ساده برای زنان ۱۰۰ کالری (معادل ۲۵ گرم) و برای مردان ۱۵۰ کالری (معادل ۳۵ گرم) در روز است.
اسلامیان تأکید کرد که هر حبه قند معادل پنج گرم و هر قاشق غذاخوری شکر معادل ۱۵ گرم قند ساده دارد.
وی با اشاره به قندهای پنهان در مواد غذایی صنعتی گفت: برخی از مواد غذایی صنعتی ممکن است طعم شیرین نداشته باشند، اما حاوی قند باشند. به عنوان مثال، هر قاشق غذاخوری سس کچاپ میتواند حاوی ۴ تا ۵ گرم قند باشد. این دکترای تخصصی تغذیه توصیه کرد که در رژیم غذایی کودکان زیر ۲ سال از مصرف مواد غذایی صنعتی حاوی قند و شکر اجتناب شود.