بیماری دفورمیتی سوان نک چیست ؟ علائم بیماری گردن قو
- شناسه خبر: 574
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۰
- نویسنده: دکتر نیوز
بیماری دفورمیتی سوان نک یا بیماری گردن قو به تغییرات در انگشت ها گفته میشود که مفصل شما دچار خم یا فلکس شده و بیماری دفرمیتی سوان نک بیشتر در افرادی که مبتلا به روماتیسم مفصلی هستند ایجاد میشود.
به گزارش دکتر نیوز، بیماری دفورمیتی سوان نک بیشتر در بیماران مبتلابه روماتیسم مفصلی دست ایجاد میشود. در روماتیسم مفصلی ولار پلیت Volar plate (رباطی بسیار محکم که در سطح ولار یا کفی مفصل اینترفالانژیال پرگزیمال است) شل میشود و به دنبال آن کشش تاندون اکستانسور انگشت میتواند مفصل اینترفالانژیال پرگزیمال را بیشازحد معمول به سمت عقب باز کند و یا میتوان گفت این مفصل را به سمت عقب خم میکند.
به دنبال آن بر اثر عدم بالانس و تعادلی که بر اثر این اتفاق در سیستم تاندونهای اکستانسور انگشت ایجاد میشود کشش روی قسمتی از تاندون اکستانسور انگشت که به بند انتهایی متصل میشود کم شده و درنتیجه بند آخر انگشت خم میشود. گاهی هم ضعیف شدن ولار پلیت به دنبال آسیبهای متعاقب ضربه به آن ایجاد میشود.
تغییر شکل گردن قو میتواند باعث درد و همچنین استفاده محدود از انگشتان دست شود. هر دو گزینه غیر جراحی و جراحی بهطور مؤثر در تراز کردن انگشت برای کمک به مدیریت علائم وجود دارد.
در صورت مشاهده تغییر در انحراف مفاصل انگشت باید به پزشک مراجعه شود. این امکان وجود دارد که پزشک فقط با بررسی دستان در طی معاینه بدنی بتواند بیماری را تشخیص دهد. پزشک میتواند بعد از اشعه X تشخیص را تأیید کند. این روش همچنین به پزشک اجازه میدهد تا استخوانها و مفاصل انگشتان را به دلیل ناهنجاری یا آسیبدیدگی مشاهده کند.
درمان بیماری دفورمیتی سوان نک
اگر دفورمیتی انگشت گردن قو خفیف باشد، احتمالاً پزشک فیزیوتراپی یا کاردرمانی را بهعنوان اولین مرحله درمانی توصیه کند. فیزیوتراپی یا کاردرمانی انگشت گردن قو شامل تمرینات، کشش و ماساژ برای کمک به بهبود انگشتان دست در برقراری تعادل و بازیابی قدرت و تحرک است. بهعنوان یک روش در مرحله اول، درمانگر مفصل PIP را هدف قرار میدهد. این عمل بهصورت همزمان منجر به اصلاح مفصل DIP میشود. فیزیوتراپی و کاردرمانی نیز تأثیر اساسی در بهبودی پس از جراحی انگشت دارند.
موارد زیر بخشی از درمانهای بیماری دفورمیتی سوان نک هستند:
- آتلبندی
- ترمیم بافت نرم
- آرتروپلاستی مشترک PIP
- فیوژن مفصل انگشت
در صورت مشاهده علائم تغییر شکل انگشتان دست ، تغییر شکل انگشت گردن قو به پزشک مراجعه کنید. این میتواند درنتیجه یک وضعیت جدی برای سلامتی یا به دلیل آسیبدیدگی به انگشتان دست به وجود آید. اگر قبل از اینکه مفاصل انگشت در موقعیتهای پرفشار و خمیده شدیدی سفت شوند، تشخیص داده شود به اقدامات تهاجمی کمتری نیاز خواهد بود.
عوامل ایجاد دفورمیتی گردن قو انگشت دست
- سکته مغزی
- بیماری پارکینسون
- تروما به دست
- آرتریت پسوریاتیک
- آرتریت روماتوئید (RA)
- فلج مغزی
- اسکلرودرما
بسته بهشدت بیماری، درمان برای تغییر شکل انگشت گردن قو میتواند متفاوت باشد. درمانهای غیرتهاجمی شامل فیزیوتراپی (PT)، کاردرمانی (OT) و آتلها هستند. روشهای تهاجمیتر شامل جراحی است. این موارد میتواند از ترمیم جزئی بافت نرم تا اقدامات شدیدتری مانند تعویض یا فیوژن مفصل انگشت میباشد.
کدام قسمت بدن درگیر دفورمیتی سوان نک میشود ؟
انگشتان دست چندین مؤلفه دارند. SND بر بسیاری از این قسمتها ازجمله موارد زیر تأثیر میگذارد:
- تاندونها
- رباطها
- سه استخوان انگشت (بندانگشتها)
- دو مفاصل استخوان بین انگشتی، که بالاتر از ناحیه بندانگشت هستند