اگر مبتلا به دیابت هستید این میوه ها را بخورید
- شناسه خبر: 20428
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۵۳

میوه ها و سبزیجات علاوه بر تامین فیبر مورد نیاز بدن می توانند شما را از بیماری های قلبی و حتی چاقی دور نگه دارند. مصرف منظم میوه های مختلف در رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سرطان و مرگ و میر را حدود 10-13 درصد کاهش می دهد. به طور خاص، میوه های کم کربوهیدرات دارای فواید بسیاری مانند کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، مدیریت سطح کلسترول و کاهش وزن هستند.
کدام میوه ها کربوهیدرات کمتری دارند ؟
طبق گفته انجمن دیابت آمریکا، یک وعده میوه دارای 15 گرم کربوهیدرات است. به طور کلی، میوه هایی که حاوی تقریباً 5 گرم یا کمتر کربوهیدرات خالص در هر وعده هستند، کم کربوهیدرات در نظر گرفته می شوند. کربوهیدرات خالص کل کربوهیدرات منهای محتوای فیبر است. فیبر نوعی کربوهیدرات است که به حفظ سطح قند خون، کنترل وزن و افزایش سیری کمک می کند. بسیاری از میوه های کم کربوهیدرات سرشار از فیبر هستند که فواید سلامتی آنها را دو برابر می کند.
در زیر 10 مورد از بهترین میوه های کم کربوهیدراتی که می توانید روزانه مصرف کنید آورده شده است. این میوه ها بهترین انتخاب برای بیماران دیابتی هستند.
1) نارگیل
نارگیل منبع خوبی از چربی های سالم و فیبر است و کربوهیدرات نسبتا کمی دارد. نارگیل همچنین الکترولیت ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کند. این میوه برای بیماران دیابتی و کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند، انتخابی عالی است.
2) انواع توت ها (تمشک، توت فرنگی و شاه توت)
توت ها می توانند آنتی اکسیدان هایی را برای بدن فراهم کنند که هم برای روده و هم برای مغز مفید است و از شما در برابر اختلالات التهابی، اختلالات متابولیک، بیماری های قلبی عروقی و سرطان محافظت می کند.
در همین حال، شاه توت منبعی غنی از فیبر و کم کالری است. تمشک یکی دیگر از منابع عالی فیبر و ویتامین C است. توت فرنگی علاوه بر ویتامین ها و فیبر، سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها را برای بدن تامین می کند. توت فرنگی همچنین برای کند کردن روند پیری مغز، بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی و میکروبیوم روده مفید است. توت فرنگی گزینه خوبی برای بیماران دیابتی است و مصرف آن می تواند به کنترل سطح قند خون و جلوگیری از افت ناگهانی، کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون کمک کند.
3) زردآلو
زردآلو دارای اثرات ضد درد، ضد آسم، تب، ضدعفونی کننده، ضد اسپاسم، آرام بخش، خلط آور، ملین و… است. این میوه کوچک مفید مقدار نسبتاً کمی کربوهیدرات دارد و منبع خوبی از فیبر و ویتامینهای A و C است. این به کنترل بهتر قند خون کمک می کند.
4) گریپ فروت
گریپ فروت یک مرکبات استوایی کم کالری و کم کربوهیدرات با طعم ترش و شیرین است و می تواند عملکرد سیستم ایمنی و قلبی عروقی را بهبود بخشد و به مدیریت وزن کمک کند. این میوه از 92 درصد آب تشکیل شده و قند کمی دارد و به همین دلیل به سرعت سایر میوه ها سطح قند خون را افزایش نمی دهد. مصرف گریپ فروت می تواند به کنترل سطح قند خون، کاهش مقاومت به انسولین و پیشگیری از دیابت به خصوص دیابت نوع 2 کمک کند.
5) گلابی
اگر دیابت دارید، گلابی یک انتخاب بسیار خوشمزه و سالم برای شماست. گلابی همچنین دارای شاخص گلیسمی پایینی است و قند خون شما را خیلی سریع افزایش نمی دهد. تحقیقات نشان می دهد که مصرف گلابی علاوه بر کاهش خطر ابتلا به دیابت، باعث بهبود سلامت روده و جلوگیری از یبوست می شود.
6) سیب
سیب سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که با کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سرطان مرتبط است و در عین حال باعث کاهش وزن و بهبود سلامت روده و مغز می شود.
7) هندوانه
تحقیقات گسترده نشان می دهد که هندوانه می تواند خطر مشکلات پوستی، آسم، فشار خون بالا، دیابت و بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. برخلاف تصور رایج، این میوه قند زیادی ندارد، اما سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد مغذی و الکترولیت ها از جمله ویتامین C، لیکوپن، کولین، پتاسیم، منیزیم، فیبر، آهن و حتی کلسیم است. هندوانه به دلیل محتوای بالای آب آن میوه ای کم کربوهیدرات در نظر گرفته می شود که غلظت کلی قند را رقیق می کند.
8) طالبی
طالبی در مقایسه با میوه های مشابه کربوهیدرات کمی دارد. این میوه برای تقویت سیستم ایمنی، بینایی و همچنین قلب، ریه و سایر اندام ها مفید است. همچنین ویتامین C موجود در آن می تواند به پیشگیری از انواع بیماری ها از سرماخوردگی گرفته تا بیماری های جدی مانند سرطان کمک کند.
هندوانه و طالبی به دلیل داشتن ویتامین های B، C، بتاکاروتن و پتاسیم برای بیماران دیابتی توصیه می شود.
9) لیمو
لیمو حاوی قند زیاد نیست، همچنین کربوهیدرات بسیار کمی دارد و می توان از آن برای طعم دادن به غذاها و نوشیدنی ها استفاده کرد.
10) هلو
برخی از کارشناسان هلو را میوه ای دارویی می دانند زیرا در کاهش خطر بیماری های مزمن و بیماری های مرتبط با افزایش سن بسیار موثر است. بیماری هایی مانند: چاقی، دیابت، فشار خون بالا و همچنین بیماری های قلبی عروقی و غیره. هلو دارای کربوهیدرات متوسط و حاوی ویتامین های A و C است همچنین هلو فیبر قابل توجهی دارد و همین ویژگی آن را به میوه ای مناسب برای افراد دیابتی تبدیل می کند.