کاهش اضطراب و استرس با مصرف منیزیم در رژیم غذایی
- شناسه خبر: 22658
- تاریخ و زمان ارسال: ۳۰ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۰۳
- نویسنده: دکتر نیوز
به گزارش دکتر نیوز، اهمیت منیزیم در کنترل اضطراب و استرس به حدی است که از آن به عنوان یک مکمل ضد اضطراب یاد می شود. این ماده معدنی نقش بسیار مهمی در بسیاری از واکنش های بیوشیمیایی بدن از جمله کنترل استرس دارد.
ثابت شده است که کمبود منیزیم می تواند باعث افسردگی، اختلالات رفتاری، سردرد، گرفتگی عضلات، تشنج، روان پریشی و تحریک پذیری شود. به گفته محققان، تمام این شرایط را می توان با دریافت منیزیم کافی بهبود بخشید. گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) مهمترین انتقال دهنده عصبی در سیستم عصبی مرکزی است و نقش مهمی در هماهنگی شبکه های عصبی محلی و عملکرد نواحی مغز ایفا می کند. هنگامی که سطح منیزیم در بدن ناکافی باشد، سطح GABA کاهش می یابد و استرس افزایش می یابد.
با این حال، مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های منیزیم می تواند برخی از علائم مرتبط با استرس و اضطراب را کاهش دهد. همراه با مکمل های این ماده معدنی، می توانید مقادیر کافی منیزیم را از طریق رژیم غذایی خود دریافت کنید.
مغزها و دانه هایی مانند بادام و بادام زمینی حاوی منیزیم هستند. با مصرف 28 گرم از این دانه ها در طول روز، 20 درصد نیاز روزانه به منیزیم را تامین خواهید کرد. تخمه کدو تنبل نیز سرشار از این ماده معدنی است. کافی است روزانه 30 گرم از این ماده غذایی پرطرفدار مصرف کنید تا 37 درصد از نیاز روزانه شما به منیزیم را تامین کند. توجه داشته باشید که نیاز روزانه شما به منیزیم 400 میلی گرم است. در میان گزینه های غذایی گیاهی، اسفناج حاوی منیزیم است. با مصرف تنها نصف فنجان اسفناج پخته شده، 20 درصد نیاز روزانه خود به این ماده معدنی را تامین می کنید. در میان میوه ها، موز و سیب گزینه های غذایی حاوی منیزیم هستند. در عین حال، سینه مرغ و گوشت گاو بدون چربی نیز می توانند این ماده معدنی را برای بدن شما تامین کنند.
اما اگرچه برنج و سایر غلات خالی از منیزیم نیستند، فراموش نکنید که انواع فرآوری شده مانند برنج سفید یا دانه های تصفیه شده منیزیم کمتری دارند. به طور کلی، فرآیند پردازش مقدار قابل توجهی منیزیم را از این گزینه های غذایی حذف می کند. سعی کنید گزینه های کمتر فرآوری شده مانند برنج قهوه ای یا گندم کامل و پاستا تیره را انتخاب کنید. به گزارش اداره کل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، توجه داشته باشید که نصف فنجان برنج سفید پخته 3 درصد منیزیم دارد. در حالی که همین مقدار برنج قهوه ای 4 برابر منیزیم بیشتری دارد.