عرق کف دست نشانه کمبود این ویتامین ها است
- شناسه خبر: 25765
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۴۷
- نویسنده: دکتر نیوز
بسیاری از افراد تصور میکنند تعریقهای بیش از حد در طول روز کاملا طبیعی بوده و هیچگونه مشکلی ندارد. اما اینطور نیست و عرق کردن بیش از حد ریشه در کمبود برخی ویتامینها دارد. زمانی که بدن شما با کمبود این ویتامینهای مهم و حیاتی مواجه شود، کارکرد غددهای پوستی مختل میشود. به دنباله این اختلال در فعالیت سلولهای پوستی، تعریق در برخی از نقاط بدن بیشتر از مقدار طبیعی میشود.
کمبود ویتامین D
عرق کف دست نشانه کمبود ویتامین D میباشد. این علائم عموما در فصل زمستان و در مناطقی که نور خورشید کمتری دارند بیشتر دیده میشود. به همین دلیل، برخی افراد به صورت روزانه و بدون نیاز به مکمل، با قرار گرفتن در آفتاب برای مدت کوتاهی، ویتامین D لازم را از طریق پوست خود تولید میکنند. با این حال، در برخی موارد مصرف مکمل ویتامین D توسط پزشک توصیه میشود.
فقدان ویتامینهای گروه B
ویتامین های گروه B به تنظیم هورمونها و کنترل سطح استرس بدن کمک میکنند. زمانی که مقدار ویتامینهای ب در بدن کاهش یابد، فرد نمیتواند عصبانیتها و استرسهای خود را کنترل کند. علاوهبر این اثر افکار منفی روی او افزایش مییابد و خلق و خوی او در ثانیه تغییر میکند. زمانی که بدن در کنترل استرس ناتوان باشد، حرارت بدن بالا میرود و فرد با احساس دستپاچگی مواجه میشود که به دنبال آن بدن عرق میکند. زمانی که انسان تحت استرس قرار باشد، بدن با ترشح هورمونهای استرس مانند کورتیزول و آدرنالین به مغز دستور میدهد که استرس را کنترل کند.
ویتامینهای ب نیز با تولید کورتیزول در بدن، مانع ایجاد استرس و افزایش آن میشوند. باتوجه به اهمیت ویتامین ب برای بدن، یکی از مهمترین پاسخها برای سوال « کمبود کدام ویتامین باعث عرق بدن میشود » ویتامین ب است. شما میتوانید پس از مشورت با پزشک متخصص، نسبت به مصرف ویتامین ب اقدام کنید.
ویتامین سی
ویتامینسی یکی از بهترین آنتی اکسیدانها است که از بدن شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند. علاوهبر این، به تقویت سیستم ایمنی کمک شایانی میکند و برای داشتن پوست و موی سالم ضروری است. زمانی که سطح ویتامین سی در بدن کاهش یابد، کلاژن کافی برای تکثیر سلولهای پوستی وجود ندارد. همین امر باعث میشود تا سطح پوست پر از سلولهایی شود که دائما در حال تعریق هستند. کمبود ویتامین سی نه تنها یکی از پاسخهای سوال «کمبود کدام ویتامین باعث عرق دست میشود» بلکه مصرف آن اهمیت بسیاری برای بدن شما دارد.
برای درمان کمبود ویتامین سی، پیشنهاد میکنیم مصرف فلفل، آویشن، اسفناج، کیوی، پرتقال و سیب را در برنامه غذایی خود داشته باشید. افرادی که با کمبود شدید ویتامین سی مواجه هستند، باید با تشخیص پزشک دوز مشخصی از این ویتامین را بهصورت روزانه مصرف کنند. ناگفته نماند آمپول ویتامین سی نیز وجود دارد که برای مصرف آن باید حتما نسخه پزشکی داشته باشید. باتوجهبه مزایای ویتامین سی برای بدن، تعجبی ندارد که این ویتامین در ترکیبهای بهترین قرص جوشان مولتی ویتامین نیز دیده شود.
کمبود ویتامین منیزیم
زمانی که بدن بیش از حد عرق میکند، الکترولیتهای بسیاری همراه با عرق از بدن خارج میشوند. الکترولیتها یا همان مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم برای فعالیت سلولهای عصبی پوست ضروری هستند و بدن کمبود آنها را با تعریق بیش از حد نشان میدهد. اگر الکترولیتهایی مانند سدیم، کلسیم و بهویژه منیزیم دوباره تامین نشوند، باعث بروز آسیب به سلولهای عصب خواهد شد.
در زمان کمبود کلسیم، عصبهای پوستی توانایی خود را برای کنترل یا باز و بسته کردن منافذ پوست بدن از دست میدهند. افرادی که با تشخیص پزشک بر اثر کمبود کلسیم دچار تعریق بیش از حد شدهاند، باید مصرف کلسیم را در برنامه غذایی خود داشته باشند. این ماده معدنی در لبنیات بهوفور یافت میشود و شما باید مصرف شیر، کره و دوغ را در برنامه غذایی خود بگنجانید. علاوهبر این میتوانید با تجویز پزشک و در دوز مشخص، قرص کلسیم مصرف کنید.
وجود سدیم کافی
زمانی که بدن فرد بیش از حد عرق کند، برخی از مواد معدنی مهم مانند سدیم از بدن خارج میشوند. هرچه میزان تعریق بیشتر باشد، بدن با کمبود مواد معدنی بیشتری مواجه میشود که خود یکی از دلایل تعریق بیش از حد است. بهنوعی یک چرخه نابودکننده شکل میگیرد که فقط و فقط برای پوست شما ضرر دارد. در پاسخ به سوال « کمبود کدام ویتامین باعث عرق میشود » باید گفت سدیم یک ویتامین نیست، اما کمبود آن باعث عرق کردن بیش از حد خواهد شد. علاوهبر این، کمبود سدیم بیماری هیپوناترمی را به همراه دارد.
هیپوناترمی یا کمسُدیمی خون، کاهش میزان یون سدیم در خون است. سدیم بهعنوان یک الکترولیت و به تنظیم میزان آب در داخل و خارج سلولها کمک شایانی میکند. البته کمبود سدیم شایع نیست و این بیماری باید با انجام آزمایشات و تشخیص پزشک درمان شود. برای درمان آن نیز پزشک متخصص باتوجهبه دوز موردنیاز فرد، مقدار مشخصی محلول سدیم IV تجویز خواهد شد.